Пневматични цилиндри - Пневматика‎

Пневматични цилиндри

Пневматичните цилиндри превръщат енергията на налягането в кинетична сила; този процес включва прехвърляне и предаване на сили. Първите еднодействащи цилиндри в Европа са произведени от Фесто: първата пневматична гама е създадена през 1956. Днес Фесто предлага пневматични устройства за широк спектър от приложения, от едно-действащи, компактни и кръгли до ротационни и захващащи двойно-действащи цилиндри.

Пневматични цилиндри с бутален прът

Пневматични цилиндри с бутален прът

Пневматичните цилиндри с бутален прът биват компактни цилиндри, късоходови цилиндри, плоски цилиндри, кръгли цилиндри, микро цилиндри, касетъчни цилиндри или цилиндри от неръждаема стомана. Определени типове в съответствие с директива ATEX са подходящи за среди с повишен риск от експлозия или цилиндрите, изработени от неръждаема стомана, които са лесни за почистване.

Повече за пневматичните цилиндри с бутален прът

Пневматични цилинди без бутален прът

Пневматични цилинди без бутален прът

Пневматичните цилиндри без бутален прът са компактни линейни задвижвания с и без допълнително водене: механично свързани цилиндри с оптимизирани възможности за монтаж за лесно монтиране и магнитно свързани цилиндри за употреба в херметически затворени системи или системи без утечки на сгъстен въздух.

Повече за пневматичните цилиндри без бутален прът

Ротационни задвижвания

Ротационни задвижвания

Ротационните задвижвания са компактни въртящи модули с малко монтажно пространство и регулируеми ъгли на завъртане, също биват модулни и дву бутални задвижвания.

Повече за ротационните задвижвания

Тандемни и мултипозиционни пневматични цилиндри

Тандемни и мултипозиционни пневматични цилиндри

Тандемни пневматични цилиндри имат по – голяма сила в сравнение с конвенционалните пневматични цилиндри – свързване на  2,3 или 4 цилиндъра с еднакъв диаметър на буталото и ход в серия.
Мултипозиционни пневматични цилиндри:  чрез свързване в серия  от 2 до 5 цилиндъра с еднакъв диаметър на буталото и различен ход, могат да се достигнат до 6 различни крайни позиции.

Повече за тандемните и мултипозиционните пневматични цилиндри

Стопиращи цилиндри

Стопиращи цилиндри

За спиране или разделяне при транспортиране на детайла на носител или палет – равномерно, безшумно и безопастно спиране.

Повече за стопиращите цилиндри

Пневматични задвижвания с линейни направляващи

Пневматични задвижвания с линейни направляващи

Мини слайд и направляващи модули в различни размери за прецизно и качествено водене.

Повече за пневматичните задвижвания с линейни направляващи

Фесто ЕООД Контакти
1592 София
бул. Христофор Колумб 9

Download Map

Контакти

 

За Фесто в България

Festo e водещ световен лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователни програми.

За Фесто в България