Фесто България показа готовност за лидерство в процесната автоматизация

процесната автоматизация

А отговорът на основния въпрос - "Дали и как тази новина ще се отрази на бизнеса, който Festo развива на българския пазар", даде преди броени дни офисът на Festo в България. Фесто ЕООД беше домакин на поредица от презентации на тема: „Festo - партньор в процесната автоматизация”, които се проведоха в градовете Пловдив, Стара Загора, Варна, Плевен и София. На тях беше потвърдено стратегическото развитие на компанията в посока изпълнение на цялостни проекти за автоматизация на процеси във всички направления на индустрията, чрез представянето на широката гама от технически изделия и решения на Festo, както и успешни реализации.

 

процесната автоматизация

Събитията бяха открити от инж. Стефан Иванов, управител на Фесто ЕООД. "За нас процесната автоматизация е сравнително нова дейност, за успешното развитие на която, компанията се готви от 1999 - 2000 г. Показателно за доверието на нашите клиенти, както и за качеството на решенията, които предлагаме е, че 18% от оборота ни вече се формира от тази дейност. Силата на Festo се дължи на няколко безспорни факта. На първо място, компанията е фамилна собственост, т.е. стабилността й не зависи от текущи борсови индекси и финансови спекулации. Също така, Festo инвестира 9% от оборота си в проучвания и развитие на продуктовата си гама, както и 1.5% от оборота в обучение на собствените си експерти и служители", заяви г-н Иванов. "Затова и зад името Festo стоят 2900 технически патента, над 16 000 служители в 176 държави по целия свят и оборот от 2.24 млрд. евра за 2012 г.", допълни той.

 

процесната автоматизация

В презентацията си г-н Иванов обърна внимание и на другите направления, които Festo развива паралелно с индустриалната и процесната автоматизация, а именно изпълнението на специални решения по клиентски задания, услуги за енергийната ефективност и дидактиката. “Festo Didactic е световен лидер в областта на базови обучения и обучения за напреднали в сферата на индустрията. Услугите, които предлагаме варират от специализирано образователно оборудване за обучителни центрове до обучение и консултации за промишлени производствени компании”, поясни г-н Иванов. Петото стратегически важно за Festo направление на развитие е в областта на електрическите задвижвания. "Ние смятаме, че бъдещето принадлежи на т.нар. plug-and-play продукти, затова от 1996 г. компанията инвестира сериозно в развоя на широка гама електро задвижвания", допълни той.

 

Process automation Festo Bulgaria

Лектор на втората част от презентациите бeше инж. Павел Манолев, Специалист Процесна Автоматизация във Фесто ЕООД. Той представи пълната гама от продукти и  решения,  които Festo предлага. "В състояние сме да изпълним комплексни проекти в областта на пречистването на води, в сферата на енергетиката, в химическата индустрия, в климатизацията и мн. др. Продуктите ни са сертифицирани в съответствие с всички утвърдени международни стандарти, включително: DIN, VDE/NDE и ЕN. Гамата включва и полево оборудване, специално взривозащитено изпълнение", коментира лекторът.

 

процесната автоматизация

В последната част от презентационната програма бе представена системата Zenon, която е Windows-базирана, мащабируема платформа за процесна автоматизация, разработена в съответствие с OPC стандарта. От Фесто съобщиха, че в момента са в процес на внедряване на подобна система.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

 

 

 

Фесто ЕООД Контакти
1592 София
бул. Христофор Колумб 9

Download Map

Контакти

 

За Фесто в България

Festo e водещ световен лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователни програми.

За Фесто в България