Светлина и технология изграждат нови светове

rosalie_dead_end

Скулптора от кинетична светлина - оживена с Festo технология

Базирана в Щутгарт Розали – известен художник и сценограф,  работи на свободна практика от 1979 година и е добре позната с експерименталните си, съвременни, пространствени концепции и фигури. За изложението “World Creators”, което се е провело от 15 Май до 15 Септември 2013 в Музея на изящните изкуства в Лайпциг, тя измисли нещо специално: World Creators - успешен опит да събере в едно световете на Макс Клингер, Карл Май и Ричард Вагнер, трима напълно различни хора. За всеки от тримата известни саксонци, Розали създава скулптора, която пресъздава атмосферни картини и акцентира върху динамични действия.


Dead End - каньона с Festo компоненти
Dead End беше името на дългия 22 м. и висок 6.5 м. каньон, поставен на черно боядисана основа, която отразява Карл Май. Скулптурата от кинетична светлина беше от две части и постоянно се променяше по отношения на формата, цвета, образите и звуците.


За да се съживи работата на изкуството, бяха използвани множество компоненти на Festo. Светлинната скулптура включваше 136 задвижващи механизми. Също така бяха използвани Festo вентилни острови, контролери и др. За да работи скелетната система, тя беше покрита с еластична материя, върху която с помощта на 36 видео прожектора се изобразяваха снимки, фигури и виртуални пейзажи. Преминаването през Dead End отнема 21 минути, по време на което посетителите можеха да задвижват моделите, а също и да променят последователността на изображенията и звуците.


Марк Кьоплер, член на търговския екип, описва ролята на Festo в този проект, като казва: „Нашата част беше да предоставим техническа помощ, преди всичко. Превръщането на идеите на Розали в реалност, използвайки всички възможни, технически средства беше много трудна задача за нас.”


Двете други фигури, които също заслужават да се видят:

 

The heroes display for Richard Wagner

The heroes display for Richard Wagner

Max Klinger – walk-through landscapes of melancholy

Max Klinger – walk-through landscapes of melancholy

 

Фесто ЕООД Контакти
1592 София
бул. Христофор Колумб 9

Download Map

Контакти

 

За Фесто в България

Festo e водещ световен лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователни програми.

За Фесто в България