С инвестиция на стойност 19 млн. лв. Фесто отбеляза 25 години производствена дейност в България

25 years celebration
Откриване
На 11.09.2015 г., в София, Фесто отбеляза тържествено 25 години от началото на своята производствена дейност в България с откриване на нова производствена база.
На тържественото събитие специални гости бяха Президентът на Република България Росен Плевнелиев, посланикът на Германия Детлеф Лингеман, представители на администрацията и бизнеса на двете държави, представители на управителния съвет на концерна от Германия, партньори от българския пазар и приятели на компанията.
Инвестицията в новооткритата производствена база на стойност 19,2 млн. лева ще удвои производствения капацитет на компанията в България, ще разшири продуктовата гама и ще стане основа за откриване на нови работни места през следващите 3 години. Процесът ще гарантира на „Фесто Производство“ по-голяма гъвкавост и възможности, които са от особена важност при изпълнението на краткосрочни поръчки в голям обем.
Новопостроените площи се помещават на 8700 кв. м. на три нива – логистика, производство и изпитателна лаборатория. Така заедно с тях „Фесто Производство“ вече разполага с площ от общо 20 хиляди кв. м. През 2014 г. изработените продукти на годишна база са достигнали близо 10 милиона бройки, което е 27% ръст на продажбите спрямо предходната 2013 г. В момента в производствената база в България се произвеждат сензори, съединителни кабели, вентилни модули, аксесоари и други изделия.

„Благодаря на всички сътрудници на Фесто Производство, които през всички тези години са двигателна сила на успеха на предприятието ни и със своите ежедневни усилия правят възможно непрекъснатото ни развитие напред и нагоре!” Георги Атанасов, управител на Фесто Производство ЕООД.

 

„25 години производство на Фесто в България за мен е пример за истински напредък за доброто на нашите клиенти, за доброто на нашите сътрудници, за доброто на цялата група на Фесто” Д-р Урлих Бертолд Щол - акционер и член на Управителния съвет на концерна Фесто.

 

„Днес празнува Вашата надеждност, Вашата продуктивност, Вашето отлично качество, Вашата мотивация, Вашата креативност, Вашето ноу-хау! Просто Вие в България! Д-р Ебрахайт Файт, председател на Управителния съвет на  на концерна Фесто.

За „Фесто Производство“ ЕООД
Своята история в България Фесто започва през 1986 г. със създаването на първото си търговско представителство в страната, а през 1990 г. започва същинската производствена дейност след присъединяването на малко производствено предприятие Три години по-късно германският концерн става едноличен собственик на „Фесто България“ с малък производствен отдел, който от 1997 г. специализира в производството на сензори и съединителни кабели.
Създадено през 2000 година, „Фесто Производство“ е една от най-успешните дъщерни компании  с огромен растеж през годините. Цифрите говорят сами са себе си – докато през 2001 г. оборотът на дружеството в страната ни е 12,5 милиона лева, а сътрудниците – 155, то в края на 2014 г. оборотът достига 86 милиона лева, а високо  квалифицираните и мотивирани сътрудници вече са над 600. 
 

Фесто ЕООД Контакти
1592 София
бул. Христофор Колумб 9

Download Map

Контакти

 

За Фесто в България

Festo e водещ световен лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователни програми.

За Фесто в България