FreeMotionHandling

FreeMotionHandling

Автономно летяща сфера за захващане

Тема за Bionic Learning Network отдавна са тези две неща- летенето и хващането. В FreeMotionHandling Festo  за първи път ги комбинира в едно. Летящият обект, предназначен за ползване на закрито, може да маневрира самостоятелно във всяка посока, независимо да взима или спуска елементи, където е зададено.

 

Помощна система за манипулиране при летене
Системата за управление се състой от изключително лек карбонов пръстен с осем обособени перки. В средата на пръстена е поставен въртяща топка с хелий с вграден хващащ елемент. В резултат на това, човек и машина могат да си взаимодействат лесно и безопасно, отваряйки изцяло нови възможности на работното място за в бъдеще. Тогава сферите може да помагат на хората, бъдейки използвани като летяща система за асистиране, като например, когато работите на главозамайваща височина или в труднодостъпни зони.


FreeMotionHandling
Точно разбиране за позиция и прецизно откриване на обекти
Не е нужно пилот да контролира летящия обект. Сферата се координира външно от GPS в помещението, който вече е тестван и изпитан при eMotionSpheres и eMotionButterflies. В допълнение, управлението включва две бордови камери,  които позволяват да се следи околността и да се реагира на средата, дори по време на захващането. При приближаване на обекта, който трябва да се захване, системата планира маршрут, като се използват двете отделни камери за координация.
FreeMotionHandling
FreeMotionHandling
FreeMotionHandling
 

Фесто ЕООД Контакти
1592 София
бул. Христофор Колумб 9

Download Map

Контакти

 

За Фесто в България

Festo e водещ световен лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователни програми.

За Фесто в България