3D Cocooner

3D Cocooner
Бионична решетъчна структура от роботизирана предачна дюза.
Независимо дали е под формата на мрежа за лов на жертви или предпазен пашкул, паяците и гъсениците могат да създават невероятни форми с помощта на техните прежди. С помощта на 3D Cocooner Festo разработи бионична платформа, която може да усуква сложни и равновесни форми, които наподобяват тези в природата.
Метод за леки и стабилни триизмерни конструкции
За да се превърне от мека тъкан в твърда решетъчна структура, преждата се покрива със специална смола в предачна дюза. След като излезе от дюзата, прецизна UV светлина кара покритата със смола нишка да се втвърди, получавайки се твърд малък прът. По време на процеса нишката може да бъде поставена на която и да е точка от решетъчната структура, от където продължава строежът и. По този начин могат да се създават сложни пространствени форми без да се използват каквито и да било подпори.
3D Cocooner

Директно управление на кинематиката на трипод
Вертикално ориентиран трипод EXPT-45 служи за манипуларането на 3D Cocooner. Високоскоростната система може да се управлява бързо и прецизно в пространството, а подвижността му го прави идеален за подобни задачи. Необходимите за позициониране на трипода, информация и сигнали за управление му се предават директно от анимирания софтуерен продукт, където от формата на 3D модела параметрично се генерира желаната структура.

 

От виртуален модел до готово изделие
Освен проектирания модел, в програмата се изобразява и цялата манипулираща система. Това позволява пълното планиране на траекторията да бъде пресметнато в реално време и тя да бъде визуално симулирана и прехвърлена към реалната на трипода, при това без да е необходимо изпълнението на междинни стъпки. Тази директни връзка между дизайна и производствения инструмент е изключително необичайна при текущите производствени среди. Но въпреки това е много важна предпоставка за бъдещето персонализираното производство.

3D Cocooner
3D Cocooner
3D Cocooner
3D Cocooner
 

Фесто ЕООД Контакти
1592 София
бул. Христофор Колумб 9

Download Map

Контакти

 

За Фесто в България

Festo e водещ световен лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователни програми.

За Фесто в България