Добре напълнени!

Чушки, люти чушки и маслини

Чушки, люти чушки и маслини с пълнеж са класическо средиземноморско начало. Вкусните ястия трябва да бъдат пресни, пълни с вкус, но и да донасят наслада за очите. Специални антипасти вече могат да бъдат намерени в магазините за хранителни стоки, като броят и разновидности им постоянно нарастват. До сега пълненето на малки деликатеси беше само ръчна работа, скъпо струваща и отнемаща много време. Автоматизиращата технология прави вече процеса по-лесен и по-бърз.

 

Въпреки че много работни етапи в производството на храни вече са автоматизирани, пълненето на антипасти все още е ръчна работа. Практиката показва, че служителите успяват да запълнят до 1000 позиции за час, но това е изтощителен процес, който изисква много грижа за поддържането на висока хигиена. Всеки отделен плод трябва да бъде вдигнат на ръка и след това се пълни с крема сирене. По време на този процес производителите на храна трябва да работят много бързо и най-вече в изключително хигенична среда, каквото и да се случва.


Автоматично пълнене и почистване

Машиностроителната компания, Karb Maschinenbau Gmb, с помоща на Festo, разработиха машина, която автоматично пълни чушки, домати и люти чушки. Служителите трябва единствено да поставят зеленчука или плода върху пълначната дюза.Машината ще свърши останалото използвайки компоненти за автоматизация, доставени от Festo. По този начин може да бъде достигната производителност на повече от 14 500 броя на час. Освен основният фактор - скоростта важна роля за хранително-вкусовата промишленост е и хигиената, която се осигурява с автоматична програма за почистване. Вместо крема сирене, вода с добавено почистващо вещество промива тръбите.

20 чушки с един замах

Кючов елемент на машината са електрическите цилиндри, които подобно на шприц пълнят кремата сирене и го натискат в съоветния зеленчук по време на процеса на пълнене. По този начин 20 броя плодове или зеленчуци се пълнят едновременно. Кухините на чушките, лютите чушки и подобни на тях са винаги различни по размер. Благодарение на усъвършенстваната технология, сензор установява нивото на запълване на всеки плод, като изчаква запълването до ръба на всеки един брой преди да ги свали всички заедно на транспортната лента.

20 чушки с един замах
 

Фесто ЕООД Контакти
1592 София
бул. Христофор Колумб 9

Download Map

Контакти

 

За Фесто в България

Festo e водещ световен лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователни програми.

За Фесто в България