Пакетиране на малки пакети като на монтажна линия

Пакетиране на малки пакети

Много от хората се сещат да купят коледен подарък за близките си точно преди самата размяна на подаръците. Нещата могат да станат хаотични когато става въпрос за опаковане, защото опаковането на ръка отнема доста време. Машина, която опакова подаръците бързо и перфектно, би била изключително практична. Такава е и системата изградена от ECONO-PAK с компоненти на Festo.

 

Боята за обувки може и да не е идеалният коледен подарък, но е от изключително значение за всички, които искат обувките им да са лъскави за семейното събиране. Изработената от ECONO-PAK машина използва проектираната от Festo система Multi-carrier-System, която играе основна роля при внимателното пакетиране в кутии на 120 туби с полираща паста в минута. Единственият натиск, който прилага системата прилага върху тубите, е само за скоростта. Изключително лесната за надиране повърхност остава непокътната. Лентов транспортьор транспортира тубите прецизно на две паралелни пътеки до носача за заготовките на Multi-Carrier-System.

 

В същото време картонените кутии се придвижват до опаковъчната система. Носачите седят неподвижно докато се зареждат с туби. Така тубите не могат да пострадат при преместването. След това носачите със заготовката ускоряват и се изравняват със скоростта на транспортната система за картонените опаковки, а цилиндри избутват тубите с полир в кутии. Системата Multi-Carrier-System премества тубите изключително близо до картонените кутии.

 

Следващата стъпка е цилиндрите да избутват тубите с полир за обувки в кутиите им. Тази стъпка е изключително сложна. От изключителна важност е носещите карети да се движат в синхрон с избутващите цилиндри, така че тубите да не се сблъскат с кутиите. Тук Multi-Carrier-System показва силата си. Системата може да променя скоростта на всяка една индивидуална карета по отделно, което гарантира синхронизация и координация между различните операции. В допълнение, носачите на заготовките се движат по цялата транспортна дължина без вибрации или накъсване.

 

Следа като тубата бъде пакетирана и носачите на заготовките са празни, те отново започват да се движат с тяхна индивидуална скорост. Придвижването им се извършва от серво управляван зъбен ремък, след което са готови да транспортират нови туби. По този начин 7200 туби за час се пакетират безпроблемно. Така всеки, който ръчно и внимателно е пакетирал коледните подаръци, може да се утеши – може да му отнема повече време, но също така и подаръците са доста по-малко.

 

Пакетиране на малки пакети като на монтажна линия
Пакетиране на малки пакети
Пакетиране на малки пакети
Пакетиране на малки пакети като на монтажна линия
 

Фесто ЕООД Контакти
1592 София
бул. Христофор Колумб 9

Download Map

Контакти

 

За Фесто в България

Festo e водещ световен лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователни програми.

За Фесто в България