Festo gennem 40 år i Danmark

Festo fejrer i disse dage 40-års jubilæum. Det har været en omskiftelig rejse, hvor omstillingsparathed og innovation har været de bærende elementer.

 

Indtil 1970 var Carl F dansk forhandler af Festo-produkter. Allerede dengang lå fokus på pneumatik og professionelt håndværktøj, og det gik så fint, at den svenske Festo-afdeling valgte at etablere et decideret datterselskab i Danmark.

 

Det foregik de første par år under enkle forhold i en tidligere kulkælder i Valby med toilet i gården. Her blev pladsen dog hurtigt for trang, og Festo flyttede ind i et tidligere dansestudie. Allerede de første år oplevede Festo en stærk interesse fra markedet. Mange store, danske virksomheder kendte på forhånd Festo enten igennem Carl F eller i kraft af importerede anlæg eller maskiner med Festo-udstyr, og det var medvirkende til at give den voksende virksomhed succes.

 

Det gjorde sig særligt gældende i 1975, da Festo Danmark blev hovedleverandør til både Danfoss og Grundfos. Nu var vægten i Festo Danmark lagt på pneumatik og fremføringsapparater. Festos ihærdige innovationsarbejde havde lagt grunden for solide samarbejdsaftaler, og Festo kunne levere unikke produkter, som hjalp en lang række virksomheder med at effektivisere produktionen.

 

Festo var i mange år synonymt med pneumatik, og også den gren af Festo var udsprunget af innovativ tankegang. Allerede i 1960´erne tog Festo udgangspunkt i kundernes behov. Ved brugen af træbearbejdningsmaskiner var det ofte en tidskrævende opgave at fastspænde de elementer, der skulle bearbejdes. Festo så en mulighed for at højne produktiviteten og udviklede derfor de første pneumatiske produkter, som sidenhen blev Festos primære forretningsområde.

 

Målgruppen bredte sig i Danmark i løbet af 1970´erne til at inkludere samtlige produktionsvirksomheder. Der var – og er – et antal konkurrenter, men Festo formåede både i op- og nedgangsperioder at vinde markedsandele. Den udvikling er fortsat indtil i dag og har sikret Festo en position som absolut markedsledende.

 

En af årsagerne til den store succes var en konstant innovation, som blandt andet førte til de første miniature-komponenter på det danske marked. Festo var også tidligt ude med egenudviklede PLC´er og mange andre komponenter, som i dag indgår i stort set alle produktionsapparater i danske virksomheder.

 

I 1980 blev pladsen igen for trang. Nu flyttede Festo Danmark og de daværende ni medarbejdere til Roskildevej i Glostrup, og her kom der igen blus under væksten. Igennem flere år havde Festos udviklingsafdeling arbejdet med udvikling af PLC´er, og det skulle vise sig at blive et nyt, stort forretningsområde. Kombinationen af PLC´er og pneumatik banede vejen for Festos adgang til det nye marked for automatisering. Festos ventilterminaler og netværksteknologi blev i stigende grad efterspurgt, og den efterspørgsel ledte til kraftig vækst. Fra 1980 til 1985 blev der ansat 15 nye medarbejdere. I mange tilfælde var Festos løsninger helt unikke, og det gav genlyd i markedet.

 

I løbet af firserne kom der gang i automatisering af det danske erhvervsliv og dermed også de brancher, som leverer maskinteknologi til produktionsvirksomhederne. Denne trend er fortsat, og Festo leverer i stigende grad komponenter som underleverandør. Dette skyldes også, at automatisering igennem årene er blevet en så kompleks opgave, at virksomhederne oftere vælger at outsource og koncentrere sig om drift frem for selv at stå for udvikling. Derfor bliver samarbejdet med maskinbyggere tættere, og Festo sælger i stigende grad viden frem for komponenter.

 

Gennem 1990´erne oplevede Festo igen et boom – denne gang ikke i antallet af medarbejdere, men i højere grad gennem intern effektivisering. Centrallageret i Tyskland blev integreret med den danske afdeling af Festo, og det blev muligt at handle online. Festo var desuden en af pionererne inden for anvendelse af IT-baserede forretningssystemer, som blandt andet sikrede en effektiv kommunikation imellem alle Festos datterselskaber.

 

"Når jeg kigger tilbage på de seneste 30 år, jeg har været her, så er det næsten ikke til at se, at det er den samme virksomhed. Næsten alt er ændret – produkter, lokaler og medarbejdere. Det er næsten som at have skiftet arbejdsplads flere gange, men alligevel er noget det samme. Innovation har altid været noget af det vigtigste, og kravet om høj kvalitet i vores produkter har været gennemgående i alle årene," siger Gert Walldorf, der er produktchef for pneumatik og har været hos Festo i Danmark i over 30 år.

 

Kvaliteten sikres gennem en ensartet udviklingsprocedure og det faktum, at Festo er en familieejet virksomhed. Det har altid været familiens ønske, at Festo kun skal vokse organisk og ikke gennem de opkøb og fusioner, som mange andre virksomheder har været igennem for at tilgodese blandt andet aktionærers og investorers behov. Dét giver Festo en unik position på markedet, og resultaterne er ikke udeblevet.

 

De seneste ti år har budt på yderligere effektiviseringer. Alle kunder kan nu bestille online og få leveret direkte fra Tyskland. Festo har et stigende forretningsområde inden for mere forædlede produkter til automatisering. Takket være det ensartede produktsortiment kan Festos komponenter bygges sammen og kombineres til at udføre komplekse opgaver. Den viden og erfaring, Festo besidder på dette område, betyder, at det for kunder er oplagt at engagere Festo som udviklingspartner, når nye udviklingsprojekter sættes i søen.

 

"Vores teknologi bliver mere og mere plug'n'play. Kunder kan konfigurere nye maskiner ud fra vores sortiment, og det at levere sammensatte komponenter vil blive et stadigt større forretningsområde for Festo fremover," vurderer salgschef John Brorup.

 

Fremtiden byder i høj grad også på både nye udfordringer og nye løsninger. Udviklingsafdelingen i Tyskland arbejder på et til stadighed højere niveau og samarbejder med forskere fra universitetsverdenen. Her forskes i nye materialer til håndtering, pneumatiske muskler til fremtidens robotter og selvregulerende og selvorganiserende systemer, inspireret af naturens mekanismer. Disse opfindelser er svaret på de problemer, som Festos kunder oplever netop nu. Og hvis traditionen følges, så er løsningerne kernen i Festos forretning om få år.