Kunde siden 1963
Poul Johansen Maskiner

Poul Johansen Maskiner

I Danmark fejrer Festo 40-års jubilæum, og Festo som helhed fejrer i år 85-års jubilæum, men det er i høj grad også Festos kunder, der fejres. Poul Johansen, der etablerede Poul Johansen Maskiner tilbage i 1960 i en hestestald, har været kunde hos Festo siden 1963.

I snart 50 år har Poul Johansen Maskiner benyttet Festo-komponenter. Virksomheden har fulgt Festos produktprogrammer og været i nær dialog med Festo gennem alle årene.


"Vi mødte Festo første gang på en messe i Hannover, og vi begyndte at benytte deres ventiler og cylindere til vores maskiner. Der mødte jeg også Stoll-familien, og vi har mødtes flere gange gennem årene. Festo var dengang med til at hjælpe os i gang, og vi fik i samarbejde beslagvirksomheden Carl F som kunde," fortæller Poul Johansen, der er arbejdende bestyrelsesformand for Poul Johansen Maskiner.

 

I begyndelsen benyttede Poul Johansen pneumatik fra andre leverandører, men virksomheden valgte hurtigt at fokusere på Festos løsninger. Således leverede Poul Johansen den første automatik til Lego i 1963, og den var baseret på elementer fra Festo.


"Jeg har altid været glad for Festos design og den nære dialog, vi har haft. I dag har vi 16 ingeniører, der bygger maskiner med Festo. Det betyder, at vi kender produkterne i detaljer", lyder det fra Poul Johansen.

 

Det er ikke mindst Festos fokus på udvikling, der har været befordrende for det gode samarbejde. Poul Johansen Maskiner bygger automatisering til nogle af Danmarks største virksomheder, og de stiller høje krav, når de skal investere. I den forbindelse har Poul Johansen gode argumenter i baghånden, når han er ude at præsentere nye muligheder for kunder. Hans kunder har mange års erfaringer med Festo og er dermed også trygge ved Festos seneste løsninger.

 

"Festo indgår som et centralt produktprogram i vores virksomhed. Vi undersøger løbende markedet, men vi ender altid med at konkludere, at Festo er den bedste leverandør til at dække vores behov," fortæller Poul Johansen.

 

De seneste år har Festos globale position vist sig at være en fordel for Poul Johansen Maskiner. De store, danske virksomheder, som Poul Johansen Maskiner leverer til, etablerer i stigende grad produktionsvirksomheder i udlandet – og her er Festo også repræsenteret. "Det er en stor fordel, at vores kunder ude i Kina, Indien og mange andre steder hurtigt kan få reservedele. Uanset hvor vi er, er der kort til Festo", siger Poul Johansen.

 

Poul Johansen Maskiner