Fastholdelse af Festos support og levering under Coronavirus-pandemien

Festo Corona

Vi følger nøje udviklingen med hensyn til Coronavirus (COVID-19). Festos medarbejderes, kunders og partneres helbred er vores største bekymring. Vi følger den danske regerings råd og sikrer, at alle nødvendige foranstaltninger er på plads.

Udover at beskytte vores interessenter har vi udarbejdet planer for forretningskontinuitet for at sikre, at de produkter, tjenester og den support, som vores kunder er afhængige af, forbliver tilgængelige i hele denne udfordrende periode.

Ofte stillede spørgsmål

Er Festos forsyningskæde påvirket af COVID-19?
Styrken i vores globale netværk af produktionssteder betyder, at vi ikke har haft forstyrrelser i vores leverancer på grund af virus i Kina. Vi har fortsat adgang til betydelige lagre i Europa og søger meget aktivt at minimere eventuelle fremtidige indvirkninger med en koordineret international tilgang, der støttes af lokale tiltag.

Hvordan er leveringssituationen?
Leveringssituationen er indtil videre uændret og vi forventer det vedbliver at være sådan. Vi er i tæt kontakt med vores leverandører og sker der ændringer i dette, bliver de berørte naturligvis informeret. I forbindelse med lokale leverancer i Danmark benytter Festo A/S sig primært af følgende transport underleverandører: PostNord,  Freja,  UPS og Danske Fragtmænd.

Vil jeg stadig kunne bestille produkter fra Festo?

Vi har truffet foranstaltninger for at sikre, at vores kundeservice-teams stadig er i stand til at støtte kunderne, selv om omstændighederne dikterer, at de har brug for at selvisolere eller arbejde hjemmefra. Derudover har Festos Online Shop ført an i online indkøbsløsninger. Hvis du har en konto hos Festo, kan du se prisoplysninger, generere tilbud og afgive ordrer. Afsendelsesdatoer vises, og leveringer kan spores.

Vil jeg stadig kunne få support fra Festos salgsingeniører og teknisk support?
Mange kunder har forståeligt nok begrænset antallet af besøgende til deres virksomheder for at minimere risikoen for, at medarbejderne smittes med covid-19. Festo er også bekymret over risiciene for vores medarbejdere. For at kunderne kan få den support, de har brug for, skal de blot kontakte Festos kundeservice og teknisk support eller vores salgsingeniører. Vi er der altid for dig, selv når du arbejder hjemmefra - via telefon, e-mail eller virtuelt, f.eks. via Skype. Det gør det muligt for vores eksperter at foretage tale- og videoopkald for at hjælpe kunderne og samtidig gøre brug af den brede vifte af online softwareværktøjer.

Hvordan kan Festo ellers støtte min virksomhed, hvis kontakten bliver vanskelig?
Festo tilbyder en bred vifte af online værktøjer og tjenester for at gøre det muligt for kunderne at finde oplysninger samt specificere og udvælge de rigtige produkter til deres behov.

På denne hjemmeside har vi samlet nyttige tekniske informationer til at hjælpe dig.

Opdateret 25.03.2020