1.      Google AdWords praćenje

Kao korisnici AdWordsa, koristimo Google praćenje konverzija na nekim našim stranica. To je usluga analize koju pruža tvrtka Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD; „Google“). Ova usluga omogućuje Google AdWordsu da postavi kolačić na vaše računalo (kolačić za konverziju) ako ste pristupili našem mrežnom mjestu putem Google oglasa. Ovi kolačići postaju nevažeći nakon 90 dana i ne koriste se u svrhu osobne identifikacije.

Ako posjetite određene stranice na našem mrežnom mjestu, a kolačić još uvijek vrijedi, mi i Google možemo prepoznati činjenicu da je netko kliknuo na oglas i da je preusmjeren na naše web-mjesto. Svaki korisnik AdWordsa dobiva različiti kolačić. Kolačići ne mogu dovesti do korisnika putem web-mjesta AdWords korisnika.

Podaci vraćeni putem kolačića za konverziju koriste se za pripremu statistika konverzije za AdWords korisnike koji su odlučili koristiti praćenje konverzija. Klijenti AdWordsa obaviješteni su o ukupnom broju korisnika koji su kliknuli na njihov oglas te koji su preusmjereni na stranicu koja sadrži oznaku za praćenje konverzija. Međutim, ne dobivaju nikakve podatke pomoću kojih bi korisnici mogli biti osobno identificirani.

Ako ne želite sudjelovati u postupku praćenja, možete blokirati korištenje kolačića koje je potrebno za praćenje - na primjer putem postavke internetskog preglednika koja općenito onemogućuje automatsko korištenje kolačića. Također možete onemogućiti kolačiće za praćenje konverzija konfiguracijom vašeg internetskog preglednika tako da kolačići iz domene „googleadservices.com“ budu blokirani.

Koristimo remarketing tehnologiju tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD, „Google“). Pomoću ove tehnologije, korisnike koji su već posjetili naše internetske stranice i online usluge i pokazali interes za našu ponudu, ponovno se upućuje putem ciljanog oglašavanja na stranice Google Partner Networka.

Oglašavanje se prikazuje pomoću kolačića. Pomoću tih datoteka, ponašanje korisnika tijekom posjeta web stranici može se analizirati i potom iskoristiti za generiranje ciljane preporuke proizvoda kao i za oglašavanje na temelju interesa.

Ako ne želite primati oglašavanja na temelju interesa, možete onemogućiti korištenje Googleovih kolačića u tu svrhu posjetom sljedeće stranice >> https://www.google.de/settings/ads.

Alternativno, korisnici mogu onemogućiti korištenje kolačića trećih strana posjetom stranice >> network advertising initiative deactivation page.

Također se uzima u obzir i postavka „nemoj pratiti“ vašeg internetskog preglednika.

 

Korištenjem naše ponude, pristajete na obradu vaših osobnih podataka zaprimljenih od Googlea kao što je gore opisano i u gore navedene svrhe.

Molimo vas da imate na umu da Google ima vlastitu politiku zaštite podataka koja ne ovisi o našoj. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za Googleovu politiku i postupke. Prije nego što koristite naše web-mjesto, molimo saznajte više na >> Google’s privacy policy.


2.      Facebook Pixel

Na nekim svojim stranicama Festo koristi „Facebook Pixel“, uslugu tvrtke Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook“). Ova usluga omogućuje nam praćenje korisnikova ponašanja na našem web-mjestu nakon što korisnik klikne na oglas na Facebooku. Koristimo ovu tehnologiju za mjerenje uspjeha naših oglasa i za njihovo vrednovanje u statističke i marketinške svrhe te, ako je potrebno, za optimizaciju oglasa u budućnosti.

Prikupljeni podaci su anonimni, a ne osobni; ne mogu nas dovesti do određene osobe. Podatke, međutim, pohranjuje i obrađuje Facebook, što znači da Facebook može povezati podatke s odgovarajućim korisničkim profilom i koristiti podatke u vlastite svrhe oglašavanja u skladu s Facebookovom politikom o uporabi podataka (>> https://www.facebook.com/about/privacy/). Možete dopustiti Facebooku i njegovim partnerima prikazivanje oglasa unutar i izvan Facebooka. Kolačić se također može spremiti na vaše računalo u te svrhe.

Dodatne informacije možete pronaći u Facebookovoj politici o uporabi podataka, koja je dostupna na

>> https://www.facebook.com/about/privacy/

Da bi pristali na korištenje Facebook Pixela, korisnici moraju biti stariji od 13 godina. Mlađi korisnici moraju zatražiti odobrenje svog skrbnika.

 

Možete konfigurirati internetski preglednik da onemogući korištenje kolačića općenito. Također možete onemogućiti korištenje kolačića pružatelja treće strane kao Facebook na sljedećem web-mjestu, koje pruža Savez za digitalno oglašavanje:

 >> http://www.aboutads.info/choices/

3.      LinkedIn Insight Tags 

Na nekim stranicama našeg web-mjesta koristimo „LinkedIn Insight Tags“, tehnologiju za praćenje LinkedIn platforme, koju pruža LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2 (Irska). Ova tehnologija omogućuje nam da vam prikažemo važnije oglase na temelju vaših interesa. Također dobivamo skupna i anonimna izvješća tvrtke LinkedIn o aktivnostima oglašavanja i informacije o tome kako uspostavljate interakciju s našim web-mjestom.

LinkedIn koristi kolačiće u tu svrhu. Podaci prikupljeni korištenjem kolačića koriste se za izradu gore navedenih anonimnih statistika i izvješća te za prikazivanje oglasa na temelju vaših interesa.

Dodatne informacije o zaštiti podataka u LinkedInu dostupne su na:

>> https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

 

Možete uložiti prigovor na LinkedInovu analizu vašeg korisničkog ponašanja kao i na prikazivanje preporuka na temelju interesa klikom na sljedeću poveznicu (odjava):

>> https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

 

 


4.      Netmind Core

Festo stalno nastoji optimizirati svoje online usluge. Kako bismo mogli pružiti informacije koje naši posjetitelji traže i koje su im potrebne te kako bismo neprestano poboljšavali naše web-mjesto, analiziramo ponašanje posjetitelja na našoj početnoj stranici i drugim stranicama našeg web-mjesta. Koristimo Netmind Core tehnologiju za izradu tih analiza.

 

Netmind Core anonimizira IP adrese prije analize tako da se više preko njih ne može doći do pojedinačnih korisnika. Možete uložiti prigovor u vezi s izradom takvih analiza prilikom posjete vašem mrežnom mjestu u bilo kojem trenutku na ovoj stranici. Kako bi se spriječilo praćenje vaše posjete, Netmind Core će instalirati kolačić na vaše računalo. Ako ne želite da vas se prati, osigurajte se da je vaš internetski preglednik konfiguriran tako da dopusti instalaciju tog kolačića.

 

Jamčimo da će se podaci koje prikupi Netmind Core na različitim stranicama našeg web-mjesta koristiti samo za istraživanje tržišta i u svrhe optimizacije, kako sada tako i u budućnosti. Podaci se pohranjuju u Mindlabu u Njemačkoj; ta lokacija opremljena je najboljim dostupnim sigurnosnim sustavima za sprječavanje vanjskih napada. Podaci se ne prenose u inozemstvo.

Budući da Netmind Core anonimizira IP adrese, pojedini setovi podataka ne mogu naknadno dovesti do pojedinačnih korisnika. Zbog toga, podaci nemaju nikakvu vrijednost za treće strane i neće ih [tvrtka] nikada prodati niti proslijediti trećim stranama.

 

 

5.      Econda

 

Kako bi se optimizirale naše stranice i kako bi se osiguralo da su naša web-mjesta osmišljena da budu što je više moguće user-friendly, rješenja i tehnologije koje pruža econda GmbH koriste se za prikupljanje i pohranjivanje anonimiziranih podataka i za izradu korisničkih profila na temelju tih podataka služeći se pseudonimima. Ta rješenja mogu koristiti kolačiće koji nam omogućuju prepoznavanje internetskih preglednika.

Međutim, korisnički profili ne povezuju se s podacima o pojedincu na kojeg se pseudonim odnosi bez izričitog dopuštenja posjetitelja. IP adrese anonimiziraju se odmah po prikupljanju, što znači da korisnički profili ne mogu dovesti do pojedinačnih IP adresa.

 

Korisničko ponašanje analizira se na temelju čl. 6., st. 1. (f) GDPR-a. Operater mrežnog mjesta ima legitiman interes za anonimnu analizu ponašanja korisnika radi optimizacije svoje web ponude i strategije oglašavanja.

Posjetitelji ovog mrežnog mjesta mogu podnijeti prigovor što se tiče budućeg prikupljanja i pohrane njihovih podataka u ovu svrhu. Prigovor se odnosi samo na internetski preglednik i uređaj s kojega je poslan; molimo ponovite postupak ako je potrebno za druge internetske preglednike i uređaje koje koristite. Ako izbrišete kolačić za odjavu, Econda će ponovno moći pristupiti vašim podacima.

6.      Društveni mediji

Festo je prisutan na raznim mrežnim mjestima društvenih medija. Društveni mediji su svi mediji i platforme koje omogućuju svojim korisnicima da komuniciraju te interaktivno razmjenjuju podatke putem digitalnih kanala. Na primjer, društvena mreža je internetsko „mjesto okupljanja“ ili online zajednica koja općenito omogućuje korisnicima međusobnu komunikaciju i interakciju u virtualnom prostoru. Društvene mreže mogu poslužiti kao platforma za dijeljenje mišljenja i iskustava; također omogućuju online zajednici dijeljenje različitih vrsta osobnih ili poslovnih informacija.

Festo je član društvenih mreža navedenih u nastavku koje održavaju pružatelji treće strane.

Također smo uključili neke od značajki tih mreža u naše online usluge. Te društvene mreže i usluge mogu se koristiti samo ako je korisnik registriran i prijavljen na određenu društvenu mrežu. Korištenje ovih društvenih mreža podložno je uvjetima korištenja i politikama o zaštiti podataka odgovarajućih pružatelja. Festo nema kontrolu nad tim politikama.

Za pojedinosti o svrsi i cilju prikupljanja osobnih podataka i o daljnjoj obradi i korištenju tih podataka od strane društvenih mreža, kao i o vašim pravima i postavkama koje možete koristiti za zaštitu vaših privatnih podataka, molimo vas pogledajte politiku o zaštiti podataka odgovarajućih tvrtka.

·         Facebook

Facebookom upravlja Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Kao dio svoje usluge, Facebook omogućava korisnicima društvenih mreža da naprave privatni profil i da dodaju profilne fotografije te omogućava tvrtkama stvaranje stranica za vlastito poslovanje. Korisnici se također mogu povezati s drugima putem zahtjeva za prijateljstvo i stvarati grupe kako bi privatno raspravljali o zajedničkim interesima.

·         Twitter

Twitter je višejezična javna microblogging usluga koju pruža Twitter Inc. 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Registrirani korisnici Twittera mogu objavljivati i dijeliti tweetove - kratke poruke poput telegrama.

·         YouTube

YouTube je video portal tvrtke YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, SAD. YouTube LLC podružnica je tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD. YouTube je platforma koja korisnicima omogućuje prijenos i reprodukciju audio i videozapisa. Korisnici portala mogu besplatno pregledavati, ocjenjivati, komentirati i dodavati videozapise.

·         LinkedIn

LinkedInom upravlja LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2 (Irska). LinkedIn je internetska društvena mreža koja omogućuje da ostanete u kontaktu s postojećim poslovnim kontaktima kao i da proširite vlastitu poslovnu mrežu.

 

·         Xing

XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Njemačka tržište je vrijednosnih papira koje vodi društvenu mrežu XING. Platforma je prvenstveno osmišljena za izradu i održavanje poslovnih mreža, ali se također može koristiti i za održavanje privatnih kontakata.

 

·         Instagram

Instagramom upravlja Instagram LLC, 1 Hacker Way, Zgrada 14, prvi kat, Menlo Park, CA, SAD. Instagram je besplatna online usluga u vlasništvu Facebooka. Usluga se sastoji od audiovizualne platforme koja korisnicima omogućuje dijeljenje fotografija i videozapisa te dodavanje tog sadržaja na druge društvene mreže.

·         Glassdoor

Glassdoorom upravlja Glassdoor, Inc., 100 Shoreline Highway, zgrada A, Mill Valley, Kalifornija, 94941, SAD. Glassdoor baza podataka uključuje milijune ocjena poslodavaca, ocjena managementa, fotografije i informacije o plaćama, razgovorima za posao i dodatnim pogodnostima za tvrtke diljem svijeta. Web-mjesto također navodi trenutno slobodna radna mjesta.


7.      Kolačići

Dodatne informacije dostupne su ovdje:  >>  Politika kolačića 

 

Pogledajte odjeljak pod nazivom „Upravljanje kolačićima” kako biste saznali kako upravljati kolačićima i/ili izbrisati kolačiće.