Zaštita osobnih podataka
Izjava o zaštiti osobnih podataka

Festo shvaća zaštitu osobnih podataka vrlo ozbiljno. Želimo da se osjećate sigurno i zaštićeno kada posjećujete naše mrežno mjesto. Zaštita vaše privatnosti važan nam je cilj prilikom obrade vaših osobnih podataka.


Kao svjetski lider na polju tehnologije automatizacije i globalni lider za osnovnu i daljnju tehničku obuku, svakodnevno obrađujemo osobne podatke naših klijenata, poslovnih partnera i drugih sudionika. Pritom poštujemo sve nacionalne i međunarodne propise o zaštiti podataka, posebice Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR).


1. Tko je odgovoran za obradu mojih podataka i koga mogu kontaktirati ako imam pitanja?

Voditelj obrade:
Festo d.o.o.
Nova cesta 181 A
10000 Zagreb

Telefon: +385 1 619 19 69

E-mail adresa:  info_hr@festo.com


    2. Koje podatke i izvore podataka koristimo

     

    2.1 Općenito

    Obrađujemo osobne podatke prikupljene tijekom naših poslovnih aktivnosti. Kada je to potrebno radi pružanja naših usluga, obrađujemo i osobne podatke prikupljene legalno iz javnosti dostupnih izvora (kao što su kreditno izvješće, zemljišne knjige, trgovački i strukovni registri, mediji te internet) ili koje nam je proslijedila ovlaštena strana.

    Koristimo ostale osobne podatke samo ako nam ih pružite u kontekstu kontakt obrasca, ankete, prijave za događaj ili natjecanje, ili prilikom izvođenja ugovora, i samo do mjere koja je u skladu sa zakonom.

    Osobni podaci označavaju sve informacije koje se odnose na osobne ili materijalne okolnosti identificirane fizičke osobe ili fizičke osobe koja se može identificirati (ispitanik). Nevažno je može li se ispitanik identificirati izravno ili neizravno.


    Primjeri podataka koje prikupljamo uključuju:      

    • Osobne podatke (ime, adresu, e-mail adresu, broj telefona i ostale kontakt informacije, spol, bračno stanje, datum i mjesto rođenja, državljanstvo)
    • Podatke o identitetu (npr. podatke iz putovnice)
    • Podatke o autentifikaciji (npr. uzorak vašeg potpisa)
    • Porezne podatke (npr. porezni broj
    • Podatke o narudžbi
    • Podatke koji proizlaze iz ispunjenja naših ugovornih obveza
    • Podaci iz marketinga ili prodaje (uključujući rezultate oglašavanja), podatke iz dokumentacije
    • Podatke koji proizlaze iz razdoblja prije i poslije sklapanja poslovnog odnosa, snimke telefonskih poziva te ishode razgovora
    • Osim navedenih vrsta osobnih podataka, drugi osobni podaci mogu se obraditi kada kupujete i koristite druge proizvode/usluge koje nudimo.

     

    2.2 Newsletteri i događaji

    Tijekom slanja naših newslettera, obrađujemo osobne podatke (kao što su e-mail adrese i lozinke). Također, pratimo vaše klikove unutar newslettera. Koristimo te podatke kako bismo vam mogli pružiti sadržaj koji više odgovara vašim interesima.
    Prijavom na naš newsletter, dajete nam suglasnost za obradu vaših podataka.
    Svaki newsletter sadrži poveznice putem kojih se možete odjaviti od primanja budućih newslettera.

    Prijavom na događaj, izričito pristajete dati osobne podatke isključivo u svrhu prijave i za automatsku administraciju vezanu za događaj, te nam dozvoljavate da proslijedimo vaše podatke suradnicima u tu svrhu, ako je primjenjivo.



    2.3 Internetske stranice

    Kada pristupite nekoj od naših internetskih stranica, naš sustav prikuplja opće podatke i informacije o vama.

    Prikupljeni podaci sadrže, na primjer:

    • Informacije o vrsti i verziji internetskog preglednika
    • Operacijski sustav korisnika
    • Korisnikovog pružatelja internetskih usluga
    • Korisnikovu IP adresu
    • Datum i vrijeme pristupa
    • Mrežna mjesta s kojih je korisnikov sustav pristupio našoj internetskoj stranici
    • Mrežna mjesta kojima je pristupio korisnikov sustav s našeg mrežnog mjesta


    Datoteke o zapisima

    Datoteke o zapisima koriste se za pohranjivanje IP adresa i drugih podataka koji mogu dovesti do određenog korisnika.
    Ti podaci se ne pohranjuju s drugim osobnim podacima korisnika.

    Naš sustav mora spremiti IP adrese kako bi osigurao da se mrežno mjesto može prikazati na korisnikovu računalu s potpunom funkcionalnošću. Podaci se također koriste za optimizaciju mrežnog mjesta i kako bi se osiguralo da su naši informacijski sustavi sigurni (svrha obrade osobnih podataka).

    Prema GDPR-u, ovi interesi klasificirani su kao legitimni interesi u obradi podataka za Festo. Pravna osnova za ove interese je čl. 6., st. 1., (f) GDPR-a.


    Kolačići
    Također možemo postaviti kolačiće na vaš krajnji uređaj. Ovi kolačići također pristupaju IT podacima kao što su vaša/e IP adresa(e) i različite prepoznatljive značajke vaših uređaja.

    Dodatne informacije dostupne su ovdje: Politika kolačića  

    Pogledajte odjeljak pod naslovom „Upravljanje kolačićima” da saznate kako upravljati kolačićima i/ili izbrisati kolačiće.

     


    3. U koje svrhe obrađujemo vaše podatke i koja je pravna osnova za takvu obradu?

    Kao hrvatska tvrtka, obrađujemo vaše osobne podatke u skladu s odredbama Opće uredbe Europske Unije o zaštiti podataka (GDPR), i hrvatskog Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18)  i ostalim relevantnim nacionalnim propisima.

     

    3.1 Za ispunjenje naših ugovornih obveza (Čl. 6., st. 1., (b) GDPR-a)
    Obrađujemo podatke kao odgovor na zahtjev za ispunjavanje ugovora i u kontekstu predugovornih radnji i obuke. Molimo vas da detaljnije informacije o tome zašto obrađujemo podatke potražite u odgovarajućim komunikacijskim materijalima, ugovornim dokumentima te uvjetima prodaje za odgovarajuće odjele i aktivnosti.

     

    3.2 Za zaštitu legitimnih interesa (Čl. 6., st. 1., (f) GDPR-a)
    Ako bude potrebno, obradit ćemo vaše podatke neovisno o ispunjenju gore navedenih svrha kako bismo zaštitili naše legitimne interese ili one treće strane.

     

    3.3 Primjeri:

    • Da bismo koristili svoja zakonska prava i za našu obranu u slučaju spora,
    • Kako bismo osigurali da su IT sigurnosni sustavi i protokoli Festa sigurni,
    • Kako bismo spriječili i istražili kaznena djela,
    • Video monitoring kako bi se osiguralo poštivanje pravila tvrtke, kako bi se prikupili dokazi u slučaju napada ili prijevarnog ponašanja,
    • Mjere zaštite zgrada i postrojenja (kao što su sustavi kontrole pristupa), mjere za zaštitu pravila tvrtke,
    • Mjere vezane za operativni menadžment i za stalni razvoj usluga i proizvoda,
    • Mjere za savjetovanje i pomoć našim klijentima,
    • Provjera i optimizacija postupaka analize potražnje koji se koriste za planiranje izravnih pristupa klijentima,
    • Oglašavanje ili istraživanje tržišta/mišljenja, osim ako ste nas obavijestili da ne želite da obradimo vaše podatke u tu svrhu.

    3.4 Na temelju vaše suglasnosti (Čl. 6., st. 1., (a) GDPR-a)
    Ako ste nam dali suglasnost za obradu vaših osobnih podataka u određene svrhe, dozvoljeno nam je obraditi vaše podatke na temelju vaše suglasnosti.
    Možete opozvati svoju suglasnost. To se također odnosi na suglasnost koja je dana prije stupanja na snagu GDPR-a, tj. prije 25. svibnja 2018. Opoziv vaše suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade podataka do koje je došlo prije nego što ste opozvali svoju suglasnost.

     

    3.5 Na temelju zakonskih odredbi (Čl. 6., st. 1. (c) GDPR-a) ili
    javnog interesa (Čl. 6., st. 1(e) GDPR-a)

     


    4. Koje su obveze pružanja podataka na snazi?    

    Informacije o točkama u nastavku mogu se pronaći na: Obveze pružanja podataka

    • Koja su vaše prava kada je zaštita podataka u pitanju?
    • Što trebate znati o svom pravu na prigovor?
    • Jeste li dužni dati podatke?
    • Tko prima vaše podatke?
    • Koliko dugo će biti pohranjeni vaši podaci?

     

     

    5. Kako osiguramo da su vaši podaci na sigurnom?

    Festo provodi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitio podatke koje koristimo kod slučajnog ili namjernog manipuliranja, gubitka, uništenja ili pristupa neovlaštenih osoba. Naše sigurnosne mjere stalno se poboljšavaju zahvaljujući najnovijim tehnološkim dostignućima.


     

    6. Koristimo li web alate?     

    Web alati koriste se u svrhe kao što su praćenje, web analitika i društveni mediji.
    Informacije o točkama u nastavku mogu se pronaći na: Web alati

    • Google AdWords praćenje
    • Facebook Pixel
    • LinkedIn Insight Tag
    • Netmind Core
    • Econda
    • Društveni mediji


     

    7. Koristimo li profiliranje?

    Neke od vaših podataka obrađujemo automatski s ciljem analize određenih osobnih karakteristika (postupak poznat kao profiliranje). Da bismo mogli pružiti važne informacije i savjetovati vas o našim proizvodima, uslugama i drugim aktivnostima, koristimo alate za profiliranje kako bismo prilagodili komunikaciju i oglašavanje - uključujući istraživanje tržišta i mišljenja - vašim potrebama.


    Alati koje koristimo kako bismo to postigli obuhvaćaju:

    • Bodovanje koje se temelji na matematički/statistički poznatom i dokazanom postupku. Izračunati rezultati pomažu nam u donošenju odluka, primjerice kod prodaje proizvoda, posjeta sajmovima i završene obuke.
    • Također upotrebljavamo alate koji (automatski) spajaju podatke iz više izvora u profil kako bismo mogli analizirati osobne interese i ponašanja radi poboljšanja komunikacije s klijentima. To ćemo učiniti samo s izričitom suglasnošću. Možete opozvati svoj pristanak u bilo kojem trenutku.

     


    8. Kako dobijemo vaš pristanak kada posjetite naše internetske stranice?

    Kada koristite naše internetske stranice, prihvaćate našu opću politiku o zaštiti podataka i pristajete na to da se vaši podaci koriste kao što je opisano u ovoj izjavi.
    Možemo izmijeniti ili nadopuniti našu izjavu o zaštiti podataka bilo kada. Primjenjuje se najnovija objavljena verzija izjave o zaštiti podataka.

     


    9.  Tko je vaš kontakt za zaštitu podataka?

    Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa zaštitom podataka u Festu ili ako želite iskoristiti neko svoje pravo kao ispitanik, molimo da se obratite na gore navedene kontakt podatke.