Húsfeldolgozás

Meat processin

A higiénia kiemelten fontos szempont a húsfeldolgozás területén. Rendszereink mindegyikének – az állat levágásától a húsfeldolgozáson át a csomagolásig – alaposan kidolgozottnak kell lennie a szennyeződés elkerülése érdekében. Éppen ezért a pneumatikus és elektromos automatizálás terén nyújtott megoldásaink kiválóan alkalmasak a hús és kolbász feldolgozásához, e megoldások higiénikus és külső behatásokkal szemben ellenálló kialakítása pedig könnyű tisztítást tesz lehetővé.

Kulcsfontosságú biztonsági kérdések

A hús és kolbász feldolgozásánál a biztonság egyet jelent a gépbiztonsággal. Emellett azonban a megbízhatóan tiszta gyártási folyamatok is kiemelten fontosak.

Emergency Buton
Gépbiztonság

A Festo gépeknél a biztonságos működés természetesen lényeges kérdés. A Festo által szállított biztonságos pneumatikus és elektromos összetevők mellett nyugodtak lehetünk afelől, hogy a 2006/42/EK gépekről szóló irányelv maradéktalanul teljesül. Ezáltal a munkaállomásain a lehető legmagasabb szintű biztonság garantálható.

Ipari tapasztalatainknak köszönhetően a cégeket átsegítjük többek között a kockázatelemzés, biztonságiterv-készítés és a jóváhagyás szakaszain – gyakorlati, helyszíni képzést nyújtva alkalmazottjainak.

Bővebben a biztonság témájáról

Clean Design Valve Terminal
Élelmiszer-biztonság

Ha élelmiszer-biztonságról van szó, akkor nem ismerünk kompromisszumot. A húsfeldolgozó gépekhez tartós és ellenálló anyagokból, valamint higiénikus kialakítással készült automatizálási összetevőket biztosítunk. A tökéletesen higiénikus és tiszta állapot gyors eléréséhez Önnek minden eszköz a kezében van.

Jól tudjuk, hogy korábban hogyan mentek a dolgok ebben az iparágban, és szakértőink is magas szinten ismerik azokat az előírásokat és irányelveket, amelyeknek Önnek is meg kell felelnie.

Bővebben az élelmiszer-biztonságról

Megbízhatóan zárt csomagolás

Az élelmiszer-csomagoláshoz alkalmazott rendszernek képesnek kell lennie különböző minőségű és vastagságú anyagokat kezelni, valamint biztosítani a megfelelő feszítést minden anyaghoz. Amennyiben ez nem biztosított, akkor az áruk sérülhetnek vagy a csomagolás nem lesz kellően zárt. Nagy odafigyelés szükséges az anyagok adagolásakor is – a legkisebb pontatlanságok is minőségromláshoz vezethetnek a gyártás tekintetében.

A megoldást egy olyan lendítővezérlő rendszer, amely a decentralizálva magában foglalja az MPA szelepsziget valamennyi funkcióját. Ebbe beletartozik a CPX szelepsziget is, amelyet könnyen felhasználhat a pneumatikus és elektromos vezérlőláncok bármely automatizálási rendszerbe történő beépítésére. A könnyen tisztítható rozsdamentes CRDSNU kör keresztmetszetű henger makulátlan folyamatokat garantál.

Automatizálás a húsfeldolgozás területén

CRDSNU

CRDSNU kör keresztmetszetű henger

NSF-H1 kenőzsírral. Rendkívül megbízható és tartós a szárazon futó tömítésnek köszönhetően. Mindig megfelelő beállítással üzemel a PPS önbeállító véghelyzet-csillapítás révén.

ővebben a CRDSNU hengerekről

Valve terminal MPAC

MPA-C szelepsziget

Könnyen tisztítható és korrózióálló. IP69K védettség a kihívást jelentő környezetekben történő közvetlen használathoz. Az FDA előírásoknak megfelelő anyagok, és az NSF-H1 kenőzsír a csomag része.

Bővebben az MPA-C szelepszigetekről

PTFEN

PTFEN műanyag csövek

A PFTEN csövek különösen ellenállók a vegyi anyagokkal, tisztítószerekkel, illetve szélsőséges időjárással és nyomással szemben. Ezek a csövek ideálisan használhatók az élelmiszer-feldolgozó iparban, így például a húsfeldolgozásban is.

Bővebben a PTFEN csövekről