Precíz hegesztés és anyagmozgatás a karosszériaüzemben

Az autóiparban a karosszériagyártás a hegesztőrobotok feladata.

A robosztus megoldások nagy pontossággal és ismétlődően pozícionálják a fém lemezeket, kisebb alkatrészekkel látják el a gyártósort és sűrített levegővel, valamint hűtővízzel a hegesztőpisztolyokat.

 

Termékek a karosszériaüzem számára

Elektrisches Terminal CPX

Utasításhíd az Ipar 4.0-hoz

A CPX elektromos terminál a VTSA szelepszigettel együtt.

Ez az automatizálási megoldás egyetlen egységbe kombinálja az ISO 13849-1 szerinti I/O modulokat, a szelepműködést és a biztonsági funkciókat. A funkciók integrálásának magas szintje, a teljeskörű terepibusz opciók és az IO-Link® teszik ezt az egységet decentralizált intelligenciává az Ipar 4.0 forgatókönyvekben.

 

Maximális termelékenység: CPX terminál

Szelepszigetek funkció integrációval

Halleninstallationsplatte

Méretre készült szerelőlemezek

Alkalmazásspecifikus komplett megoldások a hegesztősorok vagy egyedi hegesztőrobotok sűrített levegővel és hűtővízzel történő hatékony és megbízható ellátásához. A szabványoknak és irányelveknek, valamint az autóipari környezetben jóváhagyott termékeknek és követelményeknek megfelelően. Egyedi mechanikus, pneumatikus vagy elektromos kapcsolódási felületekkel és egy strukturált, kötegelt anyagellátással.

 

Alkalmazási példa

 

Csarnok szerelőlemez (HIP)
Robot szerelőlemez (RIP)

 

 

Antriebslösung für Schweißzangen

Szervopneumatikus hajtási megoldások hegesztőpisztolyokhoz

Nagy pontosság, gyors és rugalmas – akár X akár C pisztolyokról van szó.

A hegesztőpisztolyokhoz rendelkezésre álló, Ipar 4.0-hoz is megfelelő szervopneumatikus hajtások biztosítják a teljes erőt a legelső hegesztési ponttól (24 kN-ig) a kiváló minőségig és a kiemelkedő reprodukálhatóságig.

 

Az új generáció előnyei