Víztechnológia

Water technology

A vízért való felelősség különösen nagy gondosságot tesz szükségessé. A víz, de különösen az ivóvíz értékes és gyakran drága árucikké vált. Ezért is vált elengedhetetlenné a vízkezelés és a szennyvízkezelés hatékony automatizálása; ezzel csökkenthetők a költségek, és ezzel egyidejűleg megteremthetők a folyamatosan kiváló vízminőség szolgáltatásának feltételei. A lakossági és ipari víztechnológia terén szerzett többéves tapasztalatunkra támaszkodva minden szükséges összetevőt egy kézből szerezhet be.

Kiemelt projektek és megoldások

A vizek hosszú útja

A víz hosszú útja

Pneumatikus automatizálás a Langenau melletti regionális vízműben, amely Európa egyik legmodernebb vízkezelő telepe  

Referencia: a víztisztító telep fejlesztéséről (angol)

Water filter system in Bursa

Tiszta víz Bursa város számára

Mindösszesen 28 újonnan automatizált szűrőmedence modernizálása a törökországi Dobruca vízkezelő üzemében.

Referencia: a víztisztító telep fejlesztéséről (angol)

További kiemelt projektek és megoldások

Kiemelt termékek a víztechnológia területén

DFPI

DFPI lineáris hajtás

Ideális megoldás a zsilipszelepek, tolózárak, szabályozószelepek és még sok más szerkezet működtetéséhez. Ez az egység teljesíti az ISO 15552 szabvány követelményeit, opcionális pozícionálóval vagy beépített elmozdulás-jeladóval rendelkezik, forgómozgását pedig az optimalizált rúdvezető segítségével végzi.

DFPI hajtások a katalógusban

Quarter turn actuator DFPD

DFPD fordító hajtómű

Tulajdonságai révén könnyedén automatizálhat pillangószelepeket, golyósszelepeket és más folyamatszelepeket: 10 ... 2300 Nm, 180° forgási szöggel, rozsdaálló kivitelekben – mindez szimpla, illetve kettős működtetésű változatokban kapható.

DFPD hajtóművek a katalógusban

CMSX

CMSX analóg pozícionáló

A CMSX segítségével a pneumatikus negyedfordulatú és lineáris működtetők szabályozott pozicionálási folyamatai gyerekjátékká válnak. Az egység kiváló ár-érték arányt, energiahatékony működést, valamint az analóg vagy digitális visszacsatoló jeleknek és definiálható biztonsági pozícióknak köszönhetően nagyfokú folyamatbiztonságot nyújt.

CMSX a katalógusban

További termékek a folyamatautomatizáláshoz

Online konfiguráció: gyors és egyszerű

Configurator for process valve units

A pneumatikus, automatizált folyamatszelepek konfigurátora

A manuálisan működtetett folyamatszelepektől a teljesen automatizált szelepekig az optimális megoldás kiválasztása gyerekjáték az új konfigurátorral. Néhány paraméter kiválasztásával a konfigurátor azonnal felajánlja a megfelelő kombinációs lehetőségeket. Ezzel a tervezési folyamat gyorsabbá, egyszerűbbé és megbízhatóbbá válik.

Konfigurátor megnyitása

Configurator control cabinet

Vezérlőszekrény megoldások konfigurálása víztechnológiához (Cabinet Guide Online)

A Cabinet Guide Online programmal a víztechnológiai rendszerek projekt menedzselésébe és tervezésébe bevont műszaki technikusok és mérnökök rekord idő alatt képesek telepítésre kész vezérlőszekrényt készíteni. Emellett jelentős megtakarításokat érhetnek el az egyedi, projekt-specifikus vezérlőszekrényekhez képest.
   

Közvetlenül a konfigurátorhoz

Innovatív automatizálási koncepciók

Modular production

A moduláris gyártóüzemek automatizálása (moduláris automatizálás)

A nyersvíz fogyasztásában és minőségében tapasztalt erős ingadozások ellen nem sokat tehetünk, azonban  gondoskodhatunk arról, hogy a vízkezelési rendszer képes legyen mindezt intelligensen kezelni. Itt jön a képbe a hálózatba kapcsolt Ipar 4.0 a Festo moduláris automatizálásával karöltve.

Csupán négy lépés a moduláris automatizáláshoz

Integrity test

Teljesen automatikus integritásteszt az ultraszűrés terén

A membránszivárgások időben történő észlelése érdekében szemmel kell tartania a beömlő és kiömlő nyílások közötti differenciálnyomást: A Festo automatizált és decentralizált nyomásszabályozást és nyomásfelügyeletet javasol erre a célra.

További részletek az integritásteszt előnyeiről

A további megoldásokért kattintson ide:

Tervezőirodáknak és rendszer építőknek

Rendszer üzemeltetőknek