Automatizálás a csomagolóiparban

Kíméletes és gyors, tiszta és biztonságos, állítható és rugalmas – ezek a csomagolócégek által jellemzően támasztott elvárások. A csomagolási műveleteket sok esetben még hatékonyabbá teheti, ha a Festo automatizálási megoldásaira támaszkodik – az egyes összetevőktől egészen a beszerelésre kész alrendszerekig. A Festo biztosítja a szükséges terméktámogatást – globálisan.

Megoldások a csomagológépekhez

Effectiveness Display

OEE – a berendezések rendelkezésre állásának növelése

A rendszer magas rendelkezésre állási ideje tervezhető. A berendezések meghatározó hatékonysági mutatói a következők: rendelkezésre állás, teljesítmény és minőség. Ezek a példák azt mutatják be, hogy miként csökkenthetők az állásidők és növelhetők a ciklusok sebessége úgy, hogy közben kiváló minőséget tart fenn.

OEE – a berendezések rendelkezésre állásának növelése (PDF)

Sideloader

MCS® formátumváltás, gombnyomásra

Maximális rugalmasság: az innovatív szállítórendszer könnyedén a meglévő intralogisztikai rendszerbe építhető, és lehetővé teszi a moduláris megoldások alkalmazását a gazdaságos gyártás érdekében (akár az 1 tételt tartalmazó gyártási egységig).

Bővebben az MCS® szállítórendszerről

Motion Terminal

Szabvány minden funkció számára: Festo Motion Terminal VTEM

Digitalizált pneumatika a radikálisan optimalizált felhasználás érdekében: VTEM Motion Terminal a Motion mobilalkalmazásokkal és az új szeleptechnológiával akár 50 különálló részegységet, vagy akár teljes rendszereket válthat ki – mely táblagépről és okostelefonról is vezérelhető.

Bővebben a Festo Motion Terminal-ról

Kapcsolódó automatizálási komponensek

DHAS

DHAS adaptív megfogó

Kíméletes megfogó, alacsony rezgésű szállítás, valamint ütésmentes elhelyezés – a rugalmas DHAS adaptív megfogó a legtörékenyebb felületeket és anyagokat is legnyűgöző óvatossággal fogja meg.

Bővebben a DHAS megfogóról

EXCT

EXCT lineáris portál

EXCT nagy sebességű anyagmozgató rendszer: rendkívül hatékony, hiszen percenként 90 tételt képes felszedni. A hagyományos soros megoldások legdinamikusabb és -energiahatékonyabb alternatívája, mely egy szalag használatának köszönhetően csökkenti a mozgásban lévő tömeget. Ez egy kifizetődő termék.

Bővebben az EXCT portálról

ELGA-TB-KF

ELGA-TB-KF fogasszíjas tengelyek

Ellenálló és rendkívül gyors, az ELGA-TB fogasszíj könnyedén veszi az akadályt. A belső vezetőelemek (golyóscsapágy, görgőcsapágy és csúszócsapágy) és az ellenálló takaróléc teszik ideálissá ezt a megoldást a nagy igénybevétellel járó alkalmazásokhoz.

Bővebben az ELGA-TB-KF tengelyekről

Gondosan csomagolva

Econopak

A csomagolási feladatot a Multi-Carrier-System segíti

Az ECONO-PAK szervovezérelt HK-S vízszintes dobozolója finoman és hatékonyan helyezi kartondobozokba a karcérzékeny cipőkrémes tubusokat. A Festo szabadon konfigurálható és rugalmas Multi-Carrier-System (MCS®) rendszere szinkronizálja a szállítóberendezést a termékhez és a kartondobozokhoz, valamint megbízható, nagy teljesítményű csomagolást biztosít.

További információk az ügyfélmagazinunkban

További referenciák és alkalmazások a csomagolóipar területéről