Stratégiai megállapodást írt alá a Magyar Kormány és a Festo, 2014. július 25-én

Stratégiai megállapodás

A kormányzatot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes képviselte, a Festo részéről Curt Michael Stoll írta alá a szerződést. Ebben az évben ez volt a 46. megállapodás, melyet a kormány kötött, és a 15. olyan, amelyet autóipari vagy ahhoz kapcsolódó tevékenységet végző céggel írtak alá. Az aláírási ünnepség után lerakták a Festo új gyáregységének alapkövét. A befektetés értéke: 10 millió Euro, az építkezés már elkezdődött, várható befejezése 2015-ben lesz. A Festo jelenleg 850 főt foglalkoztat, ezzel a befektetéssel több, mint 1000 embernek ad munkát Magyarországon.

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter elmondta, hogy a stratégiai partnerek segítik Magyarországot a kutatás-fejlesztési és innovációs központtá válásban. Magyarország megerősödve jött ki a válságból, célkitűzésük, hogy az ország legyen Európa termelési központja. Ehhez szükség van olyan stratégiai partnerekre, amelyek a magyar munkaerő szakértelmére és a magyar kutatás-fejlesztési, innovációs képességekre építenek, és egyszerre emelik a magyar oktatás, ipar és gazdaság technológiai színvonalát. A Festo, az utóbbi 10 évben mintegy 30 milliárd forintot fektetett be itt, amivel jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország az európai járműgyártás egyik fellegvára lehessen.

Bús Balázs

Az eseményen beszédet mondott Bús Balázs, Óbuda polgármestere is, aki hangsúlyozta, hogy a Festo-hoz hosszú évekre visszatekintő, konstruktív kapcsolat fűzi a kerületet. A cég komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, hiszen a gazdasági válság okozta nehézségek ellenére is régóta jelen van támogatóként Óbuda-Békásmegyer kulturális életében. A Festo jelenléte kapcsán nagy reményeket fűz a kaszásdűlői ipari terület fejlődéséhez is.

Szövényi-Lux Márton

Szövényi-Lux Márton a Festo Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a Festo filozófiájának alapja a hosszú távú gondolkodás, a stabil, kiszámítható működés és a folyamatos fejlesztés. Ezek teszik lehetővé, hogy megoldásaink mindig ugyanazt a kiváló minőséget nyújtsák partnereinknek. A hatékony termelés kulcsa a jól képzett szakembergárda.

Curt Michael Stoll

Curt Michael Stoll, a cég tulajdonosa hangsúlyozta, hogy a kormány és a Festo közötti együttműködés is elősegíti a Festo hosszú távú stratégiájának megvalósítását, melynek alapja a képzett munkaerő. 2014-re a tervezett magyarországi árbevétel 76 millió euro volt, az időarányos teljesítés pedig meghaladja ezeket a várakozásokat. A Festo-nál dolgozó 850 munkavállaló, olyan megbízható munkaerő, amely a világ élvonalába emeli a gyárat.

Alapkő letétel

A cég fontos mérföldkőhöz érkezett el azzal, hogy stratégiai megállapodást köt a Magyar Kormánnyal és lerakja legújabb gyáregysége alapjait. Ezzel a bővüléssel több, mint 1000 embernek közvetlenül, számos hazai kis- és középvállalkozásnak pedig közvetve biztosít munkát. Óriási előnyt jelent a Festo számára, hogy Magyarországon rendelkezésre áll a megfelelően képzett munkaerő, amelynek fejlesztéséről a cég folyamatosan gondoskodik, a gyakorlatba is átültetve az egész életen át tartó tanulás gondolatát.