Ipar 4.0 / IoT – Termékek és megoldások

Az Ipar 4.0 koncepció és a dolgok internete (IoT) az eredeti felszerelésgyártók (OEM) és a végfelhasználók fantáziáját egyaránt megmozgatja. A termelés és a digitális világ egymásra találásával rugalmasabbá válik a gyári automatizálás, nő az energiahatékonyság, szorosabban összekapcsolódnak a logisztikai folyamatok, optimálisabbá válik az értékteremtési lánc. Ugyanezek érvényesülnek a folyamatautomatizálás terén is.


 

A jövőbeli projekteket a dolgok internete (IoT), az okos gyárak, kibernetikus-valós rendszerek és a big data határozza majd meg – a megoldásoknak ezért még gyorsabbnak, rugalmasabbnak és intelligensebbnek kell lenniük. Emiatt egyre nagyobb jelentőséget kap a nagyobb rendelkezésre állás, az energiahatékonyság és a just-in-time termelés.A Festo az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform alapító tagjai között szerepel

2016. május 6-án az Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében, ünnepélyes ceremónia keretében került sor az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform alapító okiratának aláírására.

A platform 36 taggal indult, melyek között magyarországi gyártócégek, felsőoktatási intézmények és tudományos szervezetek, egyesületek találhatók.

Részletek

 


 

A Festo jelentős szerepet játszik az Ipar 4.0 trend alakításában, amelynek során elsősorban a következő szempontokat tartja fontosnak


Termékek és technológiák: a Festo teljeskörű elektromos és pneumatikus automatizálási megoldásokat kínál a vezérléstechnikától az érzékelőkön át a működtetőkig.

Ipar 4.0 a gyakorlatban: a scharnhauseni gyár

Olvassa el a scharnhauseni agyár teljes sikertörténetétAlap- és továbbképzés: a Festo a jövőt szem előtt tartva végzi munkatársai képzését, emellett folyamatoptimalizálással és továbbképzéssel is foglalkozik.

Didactic: CP Factory

Képzési rendszerek és oktatóüzemek Ipar 4.0-s alkalmazásokhozEmber-gép interakció: tanulás a természettől és a Bionic Learning Network.

A Festo Kft. az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform alapító tagjai között

A Festo számára az Ipar 4.0 elindítása egyaránt jelenti az új technológiák intenzív kutatását és a munkavállalók felkészítését a jövő gyártásának kihívásaira.

Részletek

 

IP65/67-es vezérléstechnika Ipar 4.0-s alkalmazásokhoz

4.0-s automatizálási platform: CPX

4.0-s automatizálási platform: CPX

 • Független I/O platform
 • Moduláris, testre szabható, rugalmas
 • A termékkulcs a virtuális és való világos kombinálja
 • CODESYS V3: integrált front-end vezérlés decentralizált intelligenciához Ipar 4.0-s alkalmazásokhoz, integrált mozgásvezérlés opcionális Softmotion vezérléssel
 • OPC-UA szerver Ipar 4.0 gazdakörnyezetbe való integrációhoz (Codesys SP7-től)

Rövid termékinformáció a CPX 4.0-ról

CPX a katalógusban


Intelligens szelepszigetek a lehető legnagyobb funkcióintegrációval: MPA és VTSA – mindkettő közvetlenül kombinálható a CPX-szel.

MPA-S szelepsziget

A soros csatlakozás kiváló kommunikációs lehetőségeket teremt: MPA-S szelepsziget

Rövid termékinformáció az MPA-ról

MPA-S CPX-szel a katalógusban

VTSA szelepsziget

Biztonsági pneumatika és szelepméretek legnagyobb kombinációja: VTSA ISO szelepsziget

Rövid termékinformáció a VTSA-ról

VTSA CPX-szel a katalógusban

Az Ipar 4.0 számára kidolgozott megoldások

Párhuzamos kinematikus rendszer CPX-szel/EMCA-val

Vezérlőszekrény nélküli, Ipar 4.0-s robotika: nagysebességű anyagmozgató rendszer CPX-szel/EMCA-vsl és virtuális kommunikációs interfészekkel

 • Forradalmi újítás: az átfogó funkcióintegráció vezérlőszekrény nélküli kompakt robotfelépítést tesz lehetővé
 • IP65/67-es kivitelű CPX vezérlő Codesys Softmotion vezérléssel és OPC-UA csatlakozóval Ipar 4.0-s alkalmazásokhoz
 • Beépített IP54/65-ös kivitelű EMCA motorok
 • Virtuális üzembe helyezés a Festo Didactic CIROS szimulációs szoftverével, amely csatlakozik a tényleges párhuzamos kinematikai rendszerhez. AML (Automation Markup Language, az Ipar 4.0 leendő szabványa) leíró nyelvre felkészítve
 • Nagysebességű anyagmozgató rendszer robotikai funkcióval szabadon programozható háromdimenziós mozgásokhoz
 • Egyszerűen integrálható „moduláris pozicionálási platformunkba”

CPX a katalógusban