Festo webes tudásbázis

webinar

Több évtizedes műszaki kompetenciánkat a kor igényeinek megfelelően interaktív, online formában is az Ön rendelkezésére bocsátjuk. Nézze meg felvételről, vagy jelentkezzen be ingyenes, 30 perces webes szemináriumainkra, melyeket akár otthonról is meghallgathat.

   

Aktuális webes szemináriumok

     

 Hamarosan újabb élő webináriumokkal jelentkezünk, addig is nézze meg alább a felvételről elérhető témáinkat.

  

  

Folyadéktechnika

Folyadéktechnika megoldásai

Megoldást kínálunk folyadékok, porok, gázok kezelésére, automatizálására. Bemutatjuk kézi vagy sűrített levegővel működtetett szelepeinket, és azok vezérlési lehetőségeit.
Ismerkedjen meg termékeinkkel, megoldásainkkal.

  

     

Meghallgatom

  

     


 

 

Festo az élelmiszeriparban

Festo-pneumatika az élelmiszeriparban

Az automatizált élelmiszergyártó berendezéseknek különleges követelményeket is ki kell elégíteniük. Speciális előírások vonatkoznak a különböző technológiákban és alkalmazási zónákban használható anyagokra, gépelemekre és a sűrített levegőre. A Festo az élelmiszeripar számára is komplett automatizálási rendszert kínál.

     

   

Meghallgatom

 


 

Festo szervomotor csatlakoztatása

Festo szervomotorok Siemens kapcsolattal

Az újgenerációs Festo szervomotor vezérlők – CMMT – EtherCAT, Ethernet/IP, Modbus és ProfiNET fieldbus kommunikáció segítségével integrálhatók az ipari rendszerekbe. A vezérlés standard funkcióblokkokkal valósítható meg: PLCopen, Sinapos. Webinarunk során a Siemens TIA Portal Point-to-Point funkcióblokkok segítségével felépítjük a Festo motorvezérlőhöz szegéses PLC programot.

   

A webes szeminárium főbb témái:

  • Festo Automation Suite rövid áttekintése
  • Működés, funkcióblokkok áttekintése
  • TIA Portal példaprogram
  • Dokumentáció, szoftver, firmware, GSDML file-ok elérhetősége
  • Elérhető PNU-k

     

Időpont hamarosan...

    

 


 

Pneumatika takarékosabban

Pneumatika, takarékosabban

Az ipari automatizálási megoldások összehasonlításakor gyakran ítélik a pneumatikus rendszereket kiemelkedően költségesnek. A pneumatikus hálózatok és berendezések tipikus energiafelhasználási problémáit feltárva bemutatjuk, hogy a megfelelően méretezett, megépített, üzemeltetett és karbantartott pneumatikus berendezések egyértelműen kedvező költségek mellett működhetnek.

     

Meghallgatom

    


 

Biztonságtechnika

Pneumatikus és elektro-pneumatikus rendszerek biztonságtechnikája

A Festo választéka olyan pneumatikus elemeket is tartalmaz, amelyekkel biztonságos automatizált vezérléseket lehet megvalósítani. Ezek a rendszerek, alrendszerek a gép biztonsági vezérlésével együtt és annak teljes értékű részegységeiként funkcionálnak.

   

Meghallgatom

     

         


 

webinar

Bevezetés a PositioningDrives program használatába

A PositioningDrives program elektromechanikus lineáris hajtások és motorok méretezését teszi könnyen végrehajthatóvá. A katalógusok hosszadalmas böngészése és sok-sok számolás helyett mindössze néhány alapadat megadásával percek alatt kész, működőképes megoldást kapunk – darabjegyzékkel, szimulációval.

   

Meghallgatom

  


 

Szervoprés készlet

Festo szervoprés Siemens összekötése

A Festo YJKP szervo prést számos ipari hálózat (ProfiNet, Ethernet/IP, Modbus) segítségével lehet egy fölérendelt PLC-vel vezérelni. Az előre elkészített funkcióblokkokkal a teljes vezérlés megvalósítható, valamint szinte a rendszer összes paramétere elérhető. Példánkban a Siemens rendszerbe integrálást mutatjuk meg, TIA Portal segítségével.

      

Meghallgatom

    


 

Festo szelepszigetek

A Festo szelepszigeteinek áttekintése

A Festo sokféle szelepszigetet kínál a felhasználóknak. Ezúton is szeretnénk megkönnyíteni az eligazodást a különböző felépítésű, funkcionalitású és kiépítési koncepciójú szelepszigetek és -terminálok között.

  

Meghallgatom

 


 

Szervomotorok és vezérlők

Új Festo szervomotorok és vezérlők

Az előadás a Festo új, saját gyártású CMMT motorvezérlő családra és motorjaira koncentrálva a valóságban mutatja be a beüzemelés gyors és egyszerű folyamatát, a portfólió termékeit, valamint a Festo Automation Suite program használatát.

   

    

Meghallgatom

    


 

Smartenance karbantartás menedzsment

Smartenance - digitális karbantartás menedzsment

A karbantartásvezetők és operátorok által használt digitális karbantartás-menedzsment szoftver papírmentessé teszi a karbantartás kezelését. A Smartenance lehetővé teszi az üzemi karbantartás egyértelmű ütemezését és értékelését, valamint gyors és könnyű hozzáférést biztosít a digitális karbantartáshoz.

   

Meghallgatom

 


 

Szolgáltatások gépépítőknek

Festo szolgáltatások gépépítőknek

Az előadásból áttekintést kaphat a Festo elektromos hajtásairól, rövid bepillantást az egy illetve többtengelyes méretező szoftverekbe és a gépépítőknek nyújtott szolgáltatásokba. Egy projekt életciklusát végig követve választ kaphatunk arra, hogy a Festo hol és hogyan tud bekapcsolódni egy projekt folyamatába a tervezéstől a kivitelezésen át a karbantartásig.

   

Meghallgatom

 


 

webinar

Bevezetés a FluidDraw tervezőprogram használatába

A FluidDraw tervező program lehetővé teszi pneumatikus kapcsolási rajzok létrehozását. A felhasználók hozzáférnek a Festo katalógusban és saját adatbázisaikban található elemek szimbólumaihoz.

   

   

Meghallgatom

    

    


 

webinar

Festo szervoprés (JYKP) bemutatása

A Festo YJKP ServoPressKit készlettel az iparban előforduló préselési feladatok nagy része megvalósítható. A jelenleg maximum 100 kN-os prés folyamatos fejlesztésével és bővülő szolgáltatást nyújtó szoftverével könnyen beállíthatók a préselés paraméterei. A préselési görbék helyességét különböző ellenőrző feltételeknek mellett vizsgálhatjuk, menthetjük és továbbíthatjuk.

  

Meghallgatom

 


 

Quick Search

Quick Search Plus program használata

A Quick Search Plus program segítségével könnyen és gyorsan hozzáfér a Festo online szolgáltatásaihoz. Egyetlen klikkelés és a termékkel kapcsolatos minden szükséges műszaki információ elérhető, mint a mérnöki szoftverek, kiválasztó programok, tartalék alkatrészek és CAD rajzok.

    

Meghallgatom 

  


 

webinar

Handling Guide Online szoftver használata

A Handling Guide Online (HGO) segítségével gyorsan és egyszerűen konfigurálhatók egyedi handling rendszerek. Az alkalmazás adatainak megadásával az intelligens mérnöki szoftver automatikusan kiválasztja a megfelelő megoldásokat.

    

Meghallgatom

  


 

webinar

Festo MPA-L szelepszigetek bemutatása

A Festo MPA-L szelepszigete moduláris felépítésű, maximum 32 db szelepet tartalmazhat. Az egy szelepszigetben alkalmazható három, tetszőlegesen kombinálható szelepméret széleskörű használatot tesz lehetővé. A CPX elektromos terminálhoz csatlakoztatható, így rendelkezésre állnak annak funkciói és korszerű diagnosztikai lehetőségei.

  

Meghallgatom

    


 

Tervező és méretező programok

Festo tervező és méretező programok használata

A Festo online katalógusa olyan online segédprogramokat kínál, amelyek segítenek a termékek megfelelő kiválasztásában. A webinar bevezet többek között a pneumatikus hengerek kiválasztását segítő szimulációs programba, a tehetelenségi nyomaték kalkulációba, a lökéscsillapító-választó szoftverbe, valamint a levegőfogyasztás-számításba.

   

Meghallgatom

     


 

    

Levegő előkészítés

A levegő-előkészítés gyakorlata

A megfelelő sűrítettlevegő-előkészítés a pneumatikus rendszerek megbízható működésének nélkülözhetetlen előfeltétele. Az üzemeltetési körülményekhez igazodó nyomású, mennyiségű és minőségű levegő biztosításán túl a levegő-előkészítő egységek fontos szerepet kapnak a takarékos energiafelhasználással és a gépbiztonsággal kapcsolatos elvárások teljesítésében is.

    

Meghallgatom

 


 

Nem talált Önnek megfelelő témát?

Kérésre egyedi tematikájú webes szemináriumokat is tartunk. Írja meg nekünk, hogy milyen téma érdekli és mi egyedi anyagot állítunk össze Önnek és kollégáinak.

 

Az egyedi kéréseket az alábbi címünkre várjuk:

marketing_hu@festo.com