Energiamegtakarítási Szolgáltatások

Energy Saving Services

Sűrítettlevegő energia- hatékonysági audit az ISO/DIS 11011 szerint

TÜV Süd certification (German Technical Control Board)


További információk

Energy Saving Services

Energiahatékonyság


Belépés az Energy Saving Assessment portálba

 

A magas energiaárak, az emelkedő költségek kényszere és az egyre növekvő környezettudatosság kétségkívül kulcsfontosságú kihívássá teszi mindenki számára az ipari energiahatékonyságot. A Festo energiamegtakarítási szolgáltatásai számos személyre szabott szolgáltatást kínálnak a sűrített levegővel kapcsolatos potenciális megtakarítások szisztematikus meghatározására és fenntartható, optimális kihasználására.

Iránymutató áttekintő vizsgálat

Energy Saving Services Kompass

Növelni kívánja teljes sűrített levegős rendszerének energiahatékonyságát, de nem tudja, hogyan kezdjen neki? Áttekintő vizsgálatunk segítségével azonnal rábukkanhat a gyenge pontokra, és biztosan tudni fogja, mely intézkedések a legkifizetődőbbek az Ön pneumatikus rendszerében.

      

A vizsgálat során megvizsgáljuk a sűrített levegő előállítását és kezelését, megmérjük a rendszer nyomásesését, és egy gyors ellenőrzés során szivárgásvizsgálatot végzünk egy reprezentatív berendezésen. Ön egy részletes elemzést fog kapni, pontosan dokumentált adatokkal, és ajánlott módosításokat prioritási sorrendben.

Energiahatékonysági szolgáltatás modulárisan, az Ön igényei alapján
A Festo Energiamegtakarítási Szolgáltatásokat modulárisra terveztük, így azok pontosan megfelelnek az Ön egyedi követelményeinek. Ön választhatja ki, hogy csak az egyes modulok, vagy a teljes szolgáltatás előnyeit kívánja-e élvezni. Miután meghatározta a célokat, mi alkalmazkodunk hozzájuk szolgáltatásainkkal.

A szolgáltatás moduljai

Energy Saving Services Module

   

A nyomásesés mérése

A rendszerben lévő sűrített levegő nyomáseloszlását sokszor figyelmen kívül hagyják, így az gyakran alulbecsült költségtényező, jelentős megtakarítási lehetőségekkel. A sűrítettlevegő-előállítás energiájának akár 8%-át is megtakaríthatjuk, ha 1 barral csökkentjük a nyomást. Mindezeken túl a berendezések működéséhez szükséges nyomásszint mindenkori fenntartása előkövetelménye a megbízható folyamatoknak.

A nyomásesés mérése során a pneumatikus rendszer több pontján vizsgáljuk a nyomásértékeket. Meghatározzuk a nyomássávot és a nyomásesést is. Pontos adatokat és egyértelmű ajánlásokat adunk a rendszerben kivitelezhető nyomáscsökkentési lehetőségekről.

Energy Saving Services Druckabfallmessung

Az Ön haszna ebből:

 • Alacsonyabb költségek a nyomáscsökkentés által
 • Megbízható folyamatok az állandó nyomásszint által

Sűrítettlevegő-fogyasztás vizsgálata

A munkaciklusonkénti pontos sűrítettlevegő-fogyasztás az egyik alapvető paraméter a gépek és rendszerek energiahatékonyságának megállapításakor; ez képezi az alapját a sűrítettlevegő-ellátás helyes tervezésének és méretezésének is. Kerülje el az alulméretezésből vagy a szükségtelenül költséges túlméretezésből fakadó nyomáseséseket! Csupán az aktuális fogyasztás mérése árulja el, hogy pontosan mennyi sűrített levegőt használ a gép, és hogy milyen magas a szivárgási ráta.

Ez a szolgáltatás a sűrítettlevegő-fogyasztás és a nyomásszint méréséből áll, működés közben és üzemelésen kívül, valamint meghatározza az átlagos fogyasztást és nyomásszintet is. Ebből megtudhatja, hol helytelen a sűrítettlevegő felhasználása, és milyen lehetőségek vannak a fejlesztésre.

Energy Saving Services Druckluftverbrauch

Az Ön haszna ebből:

 • Az egyes gépek valós légfogyasztásának feltérképezése
 • Az elégtelen sűrítettlevegő-ellátás miatti nyomásesés elkerülése
 • A túltáplálás miatti szükségtelen energiafogyasztás megszüntetése
 • A szivárgás miatti légveszteség meghatározása
 • A gép sűrítettlevegő-ellátása optimálisan beállíthatóvá válik

Szivárgásvizsgálat

A szivárgó pneumatikus rendszer rengeteg energiát és pénzt pocsékol, valamint kockáztatja a folyamat megbízhatóságát. Ezért számít a sűrítettlevegős rendszerekben a szivárgások meghatározása, dokumentálása és megszüntetése fontos hatékonysági mércének.

Ezzel a szolgáltatással szakszerűen átvizsgáljuk az Ön pneumatikus rendszerét, az előállítástól kezdve a fogyasztókig. Érzékeny ultrahangos szenzorokkal üzemelés közben határozzuk meg a szivárgásokat, és csoportosítjuk őket nagyság és költség szerint. Részletes dokumentációt készítünk optimalizálási lehetőségekkel, és a szükséges javítások sürgősségi sorrendben lévő listájával. A szivárgások megszüntetésével Ön pontot tehet az energiaveszteség és az indokolatlan szén-dioxid-kibocsátás végére.

Energy Saving Services Leckage

Az Ön haszna ebből:

 • Nem szükséges a termelés leállítása
 • Az energia- és pénzveszteségek, valamint a szén-dioxid-kibocsátás átláthatósága
 • Szivárgásvizsgálat ultrahangos szenzorok segítségével
 • Az egyes szivárgások meghatározása és osztályozása
 • Részletes lista a szükséges javításokról és cserealkatrészekről  

      

Nézze meg a videót, ha meg szeretné tudni, hogyan fogyaszthat kevesebb energiát, és hogyan csökkentheti kiadásait a Festo Energiamegtakarítási Szolgáltatásaival.