Élelmiszer-biztonság és higiénia

Az élelmiszergyártás bizalmi kérdés, az élelmiszer-biztonság pedig elengedhetetlen egy-egy márka számára. Akármi is kerüljön a tányérra, azt tiszta körülmények között kell előállítani. Ez intelligens rendszerkialakítást igényel és élelmiszerbiztos komponenseket, amelyek egyszerűen, hatékonyan és megbízhatóan támogatják a gyártási folyamatot. A Festo az élelmiszer biztonságos előállításához szükséges automatizálási megoldásokat és ágazati szakértelmet kínálja.

Az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos fontos tudnivalók

Az élelmiszergyártásban a higiénikus és hatékony automatizálás kettős célkitűzése a fogyasztó védelme és a gyártó márkanevének megóvása.  Meglátásunk szerint ezek az élelmiszer-biztonság legfontosabb szempontjai.

Clean Design Componets

Géptervezés élek és sarkok nélkül

Az élelmiszergyártásban tervezési és anyagminőségi előírásoknak és irányelveknek kell megfelelni.  A gépek és részegységek higiénikus kialakítása kiemelten fontos. Amikor a rendszerei számára automatizálási részegységeinket tervezzük meg, nagy figyelmet fordítunk a higiéniát befolyásoló tényezőkre, például a sima felületekre és a nagy sugarakra.

További információk az élelmiszer-biztonságról (PDF)

Valve terminal MPA-C

Alapos és gyors tisztítás

A tisztítás a higiénikus élelmiszergyártás egy alapköve. A kórokozók megjelenésének és az idegen anyagok bejutásának megakadályozása a legfontosabb szempont. A megfelelő tisztítási rendszer nem csak a fogyasztókat védi, hanem a rendszer állásidejét is csökkenti.

További információk a tisztításról (PDF)

Particles with Waiter and Oil

Élelmiszer-minőség és a sűrített levegő minősége

Nagyon körültekintőnek kell lenni akkor, amikor az élelmiszer sűrített levegővel érintkezik, mivel a sűrített levegő alapesetben nem tiszta. A felhasználási módnak megfelelő speciális sűrítettlevegő-kezeléssel maximális biztonság szavatolható az élelmiszer, a fogyasztó és a gyártó számára is.

További információk a sürítettlevegő minőségéről (PDF)

Termékek a maximális élelmiszer-biztonság és higiénia szolgálatában

VZQA

VZQA közegszelep

A különösen nagy igénybevétellel járó élelmiszer-adagolási feladatokhoz. Az 1935/2004/EK rendelet szerinti megfelelőségi nyilatkozat kapható a normál esetben nyitott, szilikon diafragmával ellátott kialakításhoz.

Bővebben a VZQA szelepekről

VZXA

PFAN csövek

A rendszerek folyamatosan optimális és hibamentes működéséhez – még intenzív tisztítás és agresszív környezeti behatások esetén is. 1935/2004/EK rendelet szerinti megfelelőségi nyilatkozatot tudunk biztosítani élelmiszeripari felhasználás esetén.

Bővebben a PFAN csövekről

MSB6

MSB6 levegőelőkészítő-kombinációk

A legnagyobb igénybevétellel járó sűrített levegős felhasználáshoz. Opcionálisan MSE6-E2M energiahatékonysági modullal: automatikusan felügyeli és szabályozza a sűrítettlevegő-betáplálást.

Bővebben az MSB6 levegőelőkészítőkről

CRDSNU

CRDSNU kör keresztmetszetű henger

NSF-H1 kenőzsírral. Rendkívül megbízható és tartós a szárazon futó tömítésnek köszönhetően. Ezen felül mindig megfelelő beállítással üzemel a PPS önbeállító véghelyzet-csillapítás révén.

Bővebben a CRDSNU hengerekről

Valve terminal MPAC

MPA-C szelepsziget

Könnyen tisztítható és korrózióálló. IP69K védettség a kihívást jelentő környezetekben történő közvetlen használathoz. Az FDA előírásoknak megfelelő anyagok, és az NSF-H1 kenőzsír a csomag része.

ővebben az MPA-C szelepszigetekről