NyÁK szerelés automatizálása

Amellett, hogy Ön megfelel a szigorú minőségi követelményeknek a mikron mérettartományban, jól jöhet, ha még egy kicsivel több idő is a rendelkezésére áll. Most még ez is lehetséges. A Festo költséghatékony pick & place rendszereket és azonnal elérhető automatizálási megoldásokat kínál a NYÁK összeszerelési folyamathoz, a gyártósor-adagolótól kezdve az áramköri tesztelésig, a THT illetve SMT technológiákhoz egyaránt.

Electronics manufacturing

Festo, az Ön automatizálási partnere

A Festo megbízható partner az elektronika gyártás minden területén. A hatékony pick & place automatizálásunk a kezdetektől - a technológiai váltásokon és a miniatürizáláson keresztül - támogatta a NYÁK gyártást.

E-célból a kínálatunkban megtalálhatók a tengelyek, ISO hengerek, gyors kapcsolású szelepek, vákuumgenerátorok, egyéb szabványos alkatrészek és komplett villamos hajtásláncok valamint minden egyéb, a telepítésre kész handling rendszerektől a nagy teljesítményű megjelenítő rendszereken át az okos Industry 4.0 megoldásokig.

EXCM kompakt síkportál a Visatronic GmbH-nál

Compact planar surface gantry

Projekt: A kis gyártási tételek és a prototípusok miatt a nyomtatott áramköri lapok gazdaságos tesztelése nagy kihívást jelent. Ezért kifejlesztettünk egy költséghatékony repülőszonda-tesztelőt külön erre a feladatra.

Megoldás: A Visatronic-nál az EXCM mini síkportál gyorsan és pontosan viszi a tesztelő tűt a vizsgálati pozícióba, az EGSK elektromos szán pedig a beállított erővel és úthosszal leengedi a tesztelendő munkadarabra.

Főbb jellemzők:

  • Nincs szükség drága tesztelési adapterekre
  • Rendkívül kompakt kialakítás
  • Pozícionálási pontosság 0.1 mm
  • Ismétlési pontosság +/- 0.05 mm
  • Gyorsulás akár 10 m/s2

NYÁK összeszereléshez használható termékek

ELGC

ELGC orsóhajtású és fogasszíjas tengelyek

A költséghatékony ELGC tengelyekkel nagyon kis méret érhető el, így a kis alkatrészek mozgatásánál (handling), asztali alkalmazásoknál és sok egyéb esetben a lehető legtöbbet lehet kihozni a rendelkezésre álló telepítési térből.

Bővebben az ELGC tengelyekről

CMMO-ST

CMMO-ST motorvezérlő

Az Optimalizált Mozgatási Sorozat léptetőmotor-vezérlője költségoptimalizált és teljes zárt hurkos funkcióval rendelkezik. Az üzembe helyezés az integrált webes böngészőnek köszönhetően kényelmesen, egyszerűen és gyorsan elvégezhető.

Bővebben a CMMO-ST motorvezérlőről

Vacuum generator OVEL

OVEL vákuumgenerátor

A kicsi és könnyű OVEL tökéletes választás a nagyon dinamikus, decentralizált handling alkalmazásokhoz az elektronikai iparban. Az IO-Link®-nek köszönhetően az üzembe helyezés és a paraméterezés is rendkívül egyszerű.

Bővebben az OVEL vákuumgenerátorokról

Compact handling system

YXMx kompakt handling rendszer

A moduláris, kompakt, telepítésre és használatra kész rendszerkészletünk tartalmazza a szoftvert, a vezérlőt és a kinematikát, emellett optimálisan használja ki a teret. Rugalmas platformot biztosít az asztali alkalmazások széles köréhez, pl. forrasztáshoz, megfogáshoz, teszteléshez.

Bővebben az YXMX rendszerünkről

További termékek a NYÁK szereléshez

A Festo által nyújtott előnyök

Festo core product range

Csillagos termékek (szinte) minden feladathoz

Az alap termékkínálatunk az automatizálási feladatok közel 80%-át fedi le. Több mint 2200, világszerte raktáron lévő terméket foglal magában. A termékek általában 24 órán belül elindulnak a célállomásukra.

Tovább a csillagos termékekhez

Electric automation

Elektromos automatizálás

Legyen szó elektromos, pneumatikus megoldásról vagy e kettő intelligens kombinációjáról, a Festo olyan technológia-semleges megoldásokat kínál, melyek nem járnak semmilyen műszaki korlátozással, a mozgásvezérléstől az elektromechanikus alkatrészekig.

Bővebben

Handling Guide Online

Handling Guide Online – handling rendszerek kezelése

A Handling Guide Online segítségével konfigurálja a megfelelő handling rendszert gyorsan és egyszerűen, az egytengelyes megoldástól a 3D portálig. Egyszerűen csak adja meg a tengelydefiníciót, a terhelést stb., és 20 perc alatt kész is a tökéletes, rendelésre kész rendszere. CAD adatokkal és telepítési fájlokkal együtt szállítjuk, telepítésre készen vagy részlegesen összeszerelve.

Handling Guide Online indítása

Elégedett ügyfelek a Festo automatizálásnak köszönhetően

High-precision dispensing of cast resin

Öntőgyanták nagy pontosságú adagolása

A bdtronic GmbH szakterülete a nagy pontosságú adagoló rendszerek, melyek a legkisebb helyeken és bonyolult mintázatban is fel tudják vinni az öntőgyantákat. Ennek a részét képezi a Festo YXMx kis méretű handling rendszere is.

További részletek a projektről

A new machine concept for selective soldering

Új gép-koncepció szelektív forrasztáshoz

A járműipari érzékelők gyártásához egyre kifinomultabb megoldásokra van szükség. Az IPTE Factory Automation által kifejlesztett új gép-koncepció a nyomtatott áramköri lapok gyors és megbízható forrasztását teszi lehetővé a műanyag házban. A Festo telepítésre kész handling rendszere akár 3 másodperc alatti ciklusidőre is képes a több, mint 60 kg-os mozgó tömeg ellenére.

További részletek a projektről

További referenciák és alkalmazások az elektronika iparból