Automatizálás a félvezető iparban

Examination Microchop

A rendszernek, amelyet ma megépít, 18 hónap múlva a mostaninál kétszer bonyolultabb chipeket kell majd gyártania – és ugyanilyen áron kell tudni értékesíteni őket. Ez csak megbízható és gazdaságos automatizált megoldásokkal valósítható meg. Pontosan tudjuk, hogy mennyire fontos a rendszer összegzett rendelkezésre állási mutatója a félvezetők és elektronikus komponensek gyártói számára. Mely termékekre és szolgáltatásokra van Önnek szüksége? Mi segítünk Önnek – világszerte.

Az Ön kihívása: a félvezető-gyártás hűtőközegének megbízható szabályozása

Alkalmazás: hűtőkörök vezérlése és szabályozása Festo megoldásokkal

A Festo megoldása:

• VTUG és VTOC (1) szelepszigetek a pneumatikus közegszelepek megbízható vezérléséért

• CPX-MPA szelepsziget, ha további I/O-k szükségesek, pl. elektromos szelepek vezérlésére, érzékelők integrálására, zárthurkú vezérlőkörök létrehozására. Diagnosztikai és távoli karbantartási funkciók is megvalósíthatók.

• VZXA, VZQA és VZWF (3) pneumatikus és elektronikus működtetésű szelepek vezérlik a közeg áramlását. A nagyon hideg és/vagy meleg közeget megbízhatóan és pontosan szabályozzák, még zárthurkú vezérlőkörökben is.

• A DFPD (4) fordító hajtómű vezérli a VZBF (5) golyóscsapokat és pillangószelepeket, melyeket a nagy áramlási sebességük miatt általában a hűtő vagy hőmérséklet-szabályozó közegek fővezetékeiben vagy táp/nyomóvezetékeiben alkalmaznak.

• A SFAW (2) és a SPAW (6) típusú érzékelők nagy pontossággal mérik a közeg áramlási sebességét, hőmérsékletét és nyomását.

A félvezető iparnak szánt főbb termékek

A Festo széles körű termékportfólióval rendelkezik az elektronikus alkatrészeket gyártó gépekhez: VTOC szelepsziget beépített biztonsági funkcióval, VEAA/VEAB proporcionális nyomásszabályozók vezérlő közegszelepekhez, mivel ezeket általában folyamatgázok vezérlésére és szabályozására alkalmazzák.

Valve terminal VTOC

VTOC szelepsziget

Kompakt vezérlőszelep-sziget széles körű pneumatikus alkalmazásokhoz. Lezárási lehetőséggel a jobb biztonságért. Vezérlés több tűs csatlakozóval (multi-pin) vagy fieldbus-szal. A VTOC megfelelő IO-Link®-hez is.

Bővebben a VTOC szelepszigetekről

Angle seat valve VZXA

VZXA ferde ülékes szelep

Nagyon nagy áramlási sebességek, könnyen tisztítható kialakítás, moduláris kialakítás. A szelepházak és a hajtások szabadon kombinálhatók, így Ön nagyobb rugalmassággal alakíthatja ki az alkalmazását.

Bővebben a VZXA ferde ülékes szelepekről

Proportional pressure regulator VEAA

VEAA proporcionális nyomásszabályozó

10 bar-ig terjedő nyomáshoz: a piezo technológiának köszönhetően a VEAA rendkívül precíz és hosszú élettartamú. További előnyei a nagyon rövid kapcsolási idő, a csendes működés és a nagyon alacsony energiafogyasztás.

Bővebben a VEAA nyomásszabályozókról

További termékek a félvezető ipar számára

ISO tanúsított termékek a tisztaterekhez

A man in the cleanroom

A Festo minden tisztatér-termékéről pontos információk állnak rendelkezésre az ISO 14644-1 szerinti tisztatér-besorolásukra vonatkozóan. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb információk itt megtalálhatók.

Információk a tisztaterekről

Csökkentse a költségeket és takarítson meg időt a Festo telepítésre kész megoldásaival

Ready-to-install solutions from Festo

A projektmérnökeink telepítésre kész, az Ön alkalmazásához egyedileg konfigurált megoldásokat dolgoznak ki. Ön olyan rendszermegoldásokat fog kapni, melyek azonnal telepíthetőek a gépeibe.

Információk a telepítésre kész megoldásokról

Komplett megoldás optimális helykihasználással

A speciálisan kifejlesztett öntőgyanták védik az elektronikus alkatrészeket a szennyeződéstől és a nedvességtől. Ennek az anyagnak a hatékony alkalmazásához magas szintű mérnöki készségek szükségesek, mert komplex ívelt útvonalakról van szó, a legszűkebb helyeken. Emellett az elektronikai ipar gyártási tételei általában nagyon kicsik, így a gépeket gyorsan, egyszerűen és gazdaságosan kell tudni konfigurálni.

Az ilyen mikroadagoló rendszerek világ vezető szállítója a délnyugat-németországi Weikersheim-ban található bdtronic GmbH. Ez a vállalat nagy figyelmet fordít a rugalmasságra, a tér optimális kihasználására, valamint az abszolút precizitásra és folyamat-megbízhatóságra. A cég ezért is döntött a Festo komplett megoldása mellett a mini-dis (mikroadagoló) terméke megvalósításához, amelynek központi eleme az YXMx kompakt ipari robot.

Olvassa el a teljes sikersztorit a Festo magazinjában