Egyedi gépgyártás és összeszerelés

Valve Assembly Line Control System

Az egy évnél is rövidebb innovációs ciklusok miatt gyakran még hat hónap sem áll rendelkezésre az új gyártósor kialakítására. A dolgoknak gyorsan kell haladniuk. Manapság a kis alkatrészek összeszerelésénél és az elektronika gyártásánál moduláris kialakítással, szabványosítással, valamint rugalmas, költséghatékony automatizálási megoldásokkal lehet megtartani a megfelelő árrést. A Festo pontosan ezt tudja nyújtani Önnek.

Szabványosított termékekkel gyorsabban használatra kész

A Harwin Plc családi tulajdonú brit vállalat specialitása a kiváló teljesítményű dugaszcsatlakozók. Ezen a piacon a kereslet ugyanolyan gyorsan nő, mint ahogy a miniatürizálás fejlődik. Időközben a csatlakozók tűtávolsága már az 1,25 mm-es értéket is elérte, emellett számos illesztési műveletet kell kibírniuk, esetenként extrém körülmények között. A Harwin számos változatban gyártja őket.

A Gecko sorozat új gyártósorának éppen ezért nagyon rugalmasnak kellett lennie, valamint magas szintű megbízhatóságot, precizitást, ismétlési pontosságot és költséghatékonyságot kellett biztosítania. A megoldást a Festo moduláris, méretezhető automatizálási koncepciója jelentette. A rendszer előnyei pl. a gyorsabb gyártósorok, melyek használatra készek, egyszerűen üzembe helyezhetők és karbantarthatók.

További részletek a vevői magazinunkban

A szabványosítás és a moduláris kialakítás előnyei

A matek része egyszerű: a fejlesztés, mérnöki munka és szoftverprogramozás során megspórolt pénz pozitív formában jelenik meg a mérlegben. A beszerzési részleg pedig a méretgazdaságosság előnyét élvezheti. Emellett Ön gyorsabban és rugalmasabban kínálhatja a megoldásait.

Torsten Schulz, a Global Key Account Management és az elektronikai szegmens vezetője egy minta számítással mutatja meg, hogy hol lehet a legnagyobb megtakarításokat elérni:

Egyedi gépgyártás termékei

Solenoid valve VUVG, plug-in

VUVG mágnesszelep, plug-in

Ezt az univerzális szelepet vállalaton belül újonnan fejlesztettük ki, s a nagy áramlási sebesség valamint a kompakt kialakítás kiváló kombinációját nyújtja. A teljes VUVG termékskála, egyedi szelepként illetve szelepszigetként is pontosan ki tudja szolgálni az Ön igényeit.

Bővebben a VUVG szelepekről

Mini slide DGST

DGST miniszán

A legkompaktabb szános hajtás a piacon. Integrált ütéscsillapítással, érzékelőtartóval és beépített alap csillapítással. És ami a legjobb: a szán és a ház egyetlen komponens, ami egyedülálló torziós merevséget és precizitást biztosít.       

Bővebben a DGST miniszánról

Spindle and toothed belt axes ELGC

ELGC fogasszíjas és orsós tengelyek

A költséghatékony ELGC tengelyek révén kordában tarthatja a méreteket és mégtöbb telepítésre alkalmas helyet szabadíthat fel.  

Bővebben az ELGC tengelyekről

Servo press kit YJKP

YJKP szervoprés

Az elektromos préselési alkalmazásokhoz 17 kN-ig alkalmazhat megfelelő szabvány alkatrészeket, melyek szoftveresen illetve valós időben rendszervezérléssel gyorsan és költséghatékonyan konfigurálhatók.

Bővebben az YJKP szervoprésről

További termékek az egyedi gépgyártáshoz és összeszereléshez

A Festo által nyújtott előnyök

The Festo core product range

Csillagos termékek (szinte) minden feladathoz

Az alap termékkínálatunk az automatizálási feladatok közel 80%-át fedi le. Több mint 2200, világszerte raktáron lévő terméket foglal magában. A termékek általában 24 órán belül elindulnak a célállomásukra.

Tovább a csillagos termékekhez

Electric positioning system OMS

 OMS elektromos pozícionáló rendszer 

Az Optimalizált Mozgatási Sorozatunkkal (Optimised Motion Series) költséghatékonyan automatizálhatja az egyszerű pozícionálási feladatokat, s gyorsan és egyszerűen, egyetlen csomaggal konfigurálhatja a mechanikus alkatrészeket, a vezérlést és a szoftvereket.

Optimised Motion Series

Érintőképernyők és mechanikus nyomógombok tesztelése

Mini H-gantry EXCM

Tesztelési platform mobil eszközökhöz az EXCM mini H-síkoportállal

A PKC Electronics vállalat Chameleon tesztelő eszköze több különböző adaptert alkalmaz a mobil végberendezések tesztelésére – automatikusan, gyorsan és megbízhatóan. Ennek részét képezi a mi EXCM síkportálunk, mely egy kompakt mozgatási (handling) rendszer.

Az alkalmazásról további részleteket itt találhat

További referenciák és alkalmazások az elektronika iparból

Elektronika-gyártási folyamatok automatizálása

Festo electronics manufacturing

A Festo technológiái hatalmas lehetőségeket nyújtanak azon vállalatok számára, melyek az elektronikus készülékek gyártásában a manuálisan végzett lépéseket le szeretnék cserélni automatikus folyamatokra. Emellett a gépgyártók is kiaknázhatják széles körű automatizálási szakértelmünket.

Vegyük példaként az okostelefon-összeszerelést az általunk kínált lehetőségek és előnyök bemutatására.

További részletekért nézze meg brossúránkat (PDF)

Közzétett Electrolux komponens lista

Közzétett pneumatika és elektropneumatika lista