Akkumulátorgyártás automatizálása

Battery Cell Pack System

Bárhol a világon gyárt akkumulátorokat, a Festo támogatja Önt a megfelelő szakértelemmel, termékekkel és kiváló szolgáltatásokkal. Vezető akkumulátor-gyártók számos projektjében bizonyítottunk már. Az akkumulátor-gyártáshoz a rézmentes, cinkmentes és szárazhelyiség-kompatibilis alkatrészek teljes skáláját kínáljuk egyetlen forrásból.

Linear gantries: quick and accurate stacking of battery cellsEnd-of-arm tools for handling battery modules and systemsThree-dimensional gantries: assembling battery systems weighing up to 150 kg

 

Click here for additional handling systems

Linear gantries: quick and accurate stacking of battery cellsEnd-of-arm tools for handling battery modules and systemsThree-dimensional gantries: assembling battery systems weighing up to 150 kg

Gyorsaság és pontosság az Ön akkumulátor-gyártásában

A Festo nagy sebességű, telepítésre kész és tesztelt handling rendszereket kínál a teljes akkumulátor-gyártási folyamathoz, a celláktól a modulgyártáson át az akkumulátorrendszerek beillesztéséig.

 Megfelelő termékek az akkumulátorgyártáshoz

YJKP

YJKP szervoprés

Az elektromos préselési alkalmazásokhoz 17 kN-ig alkalmazhat megfelelő szabvány alkatrészeket, melyek szoftveresen illetve valós időben rendszervezérléssel gyorsan és költséghatékonyan konfigurálhatók.

Bővebben az YJKP szervoprésről

Planar surface gantry EXCH

EXCH síkportál 

Maximális dinamika. A Descartes-féle, nagy sebességű EXCH handling egység szabadon tud mozogni a téglalap alakú munkaterületen. A két rögzített motorjának köszönhetően rendkívül dinamikus és kiváló gyorsulással rendelkezik; minimális a mozgó holtterhe, valamint a teljesítményfelvétele.

Bővebben az EXCH síkportálról

Solenoid valve VUVG, plug-in

 VUVG mágnesszelep, plug-in

Ezt az univerzális szelepet vállalaton belül fejlesztettük ki, s a nagy áramlási sebesség, valamint a kompakt kialakítás kiváló kombinációját nyújtja. A teljes VUVG termékskála egyedi szelepként, illetve szelepszigetként is ki tudja szolgálni az Ön igényeit.

Bővebben a VUVG szelepekről

Compact cylinders DPDM

 DPDM kompakt hengerek

Kompakt, mivel rövidebb, könnyebb és számos különböző módon felcsavarozható. Fix csillapítással, elfordulásmentes vagy átmenő dugattyúrúddal, egyszeres vagy kettős működéssel: pont úgy, ahogy Ön szeretné.

Bővebben a DPDM hengerekről

További termékek az akkumulátor-gyártáshoz

Akkumulátor-gyártás a jövőben

Innovative automation technology for e-mobility

Innovatív automatizálási technológia az e-mobilitásért

Az elektromos járművek egyre népszerűbbek. A sikerük azonban az akkumulátorok megfelelő teljesítményén és költséghatékonyságán múlik. Az Egyesült Királyságban a WMG-nél kifejlesztett AMPLiFII kísérleti projekttel fektetik le a meghajtó akkumulátorok új generációjának alapköveit. A projekt része a Horizon Instruments innovatív automatizálási technológiája és a Festo felvevő-lehelyező (pick & place) megoldása.

További információk az ügyfélmagazinunkban

GYIK a rézmentességről

A technikai tisztaság elengedhetetlen a sikerhez az elektródákkal való munka során. Még a legapróbb rézdarabka is nem kívánt reakciókat eredményezhet az akkumulátorban és rövidzárlathoz vezethet.

Mit jelent a „rézmentes” a Festo-nál?

Általánosságban nincsenek kötelező, egyértelmű szabványok a rézmentes termékekre vonatkozóan, mint az akkumulátor-gyártásnál. Így a Festo a piacon általánosan alkalmazott kritériumokhoz igazodik. Részletekbe menő tárgyalásokat folytattunk az ügyfeleinkkel arról, hogy a rézmentes termékeknek milyen követelményeknek kell megfelelniük. Ezek eredménye a következő iránymutatás: a Festo termékek vonatkozásában a rézmentesség azt jelent, hogy ...

  • ... a csapágyak, vezetősínek, valamint az összes többi súrlódásnak kitett alkatrész rézmentes és
  • a termék összes többi alkatrészének ötvözeteiben megtalálható réz mennyisége 6,0% alatti.

A kábelek, motorok, NYÁK-ok és vezérlőszelepek mentesülnek a rézmentességi követelmények alól.

Letölthető szakértelem

Festo electromobility

Az elektromos járművek ígéretes jövője vonatkozásában az akkumulátor-gyártás kritikus tényezőt jelent. Legyen részese a haladásnak, a lehetőségek maximális kihasználásáért – a Festo automatizálási technológiájával.

Letölthető brosúra
Megoldások az akkumulátor-gyártáshoz (PDF)