40 éve Magyarországon

40 éves a Festo Magyarországon

A Festo történelem 40 éve

A Festo márka a mozgást jelképezi. A pneumatika, azaz a sűrített levegővel végzett mozgatás megoldásai már az 1950-es évek derekán megjelentek a Festo kínálatában, ami akkor újdonságnak számított az automatizálás világában. Ezt követően maga a technológia és a gyártásautomatizálás kéz a kézben fejlődtek tovább az évek során. 1965-ben létrejött, majd 1976-tól Festo Didactic néven működik a cég oktatással és oktatási eszközökkel foglalkozó üzletága, amely 1984-ben kezdte meg önálló hazai működését. A Festo magyarországi történelmében az 1980-as évek hozták meg a várt áttörést...

  

1982 november 8-án, hétfőn a Festo és a Metrimpex közös vállalatát hivatalosan bejegyezték Magyarországon, ezzel újabb lökést kapott a pneumatika elterjedése hazánkban.

 

A Festo cég automatizálási termékeivel – külkereskedelmi vállalatok révén – már az 1960-as évektől, az MMG-vel közös műszaki irodával pedig 1973-tól jelen volt a magyar piacon, amikor 1983. január 1-jén megkezdte működését a jelenlegi Festo Kft. jogelődje, a Metritechnic Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, amely akkor egyike volt az első magyarországi vegyes vállalatoknak. A cég első irodája Budapesten, a Szent István körúton volt. Hamarosan megindult a székház építése a Bécsi úton, a volt Kalapgyár lebontott régi épülete helyén.
Festo - Bécsi út 100
1987-ben megnyílt a Bécsi út 100. szám alatti új telephely az egykori Kalapgyár területén, ahol elkezdődött a Festo magyarországi gyártóbázisának kiépülése is.
1997 - Festo Bécsi út 100 új épület
A cég dinamikus fejlődése miatt további terjeszkedésre volt szükség, ezért 1990-ben egy újabb épület épült a régi elé.
1994 - A Festo gyár megalakulása
A gyártás 1993 óta az önállóvá vált Festo-AM Pneumatika Gyártó Kft. vállalathoz tartozik, amely akkoriban szintén a Bécsi úton kezdte meg működését az ott újonnan felépített gyártócsarnokban. 1997-ben a Festo-AM szintén bővülő termelő üzeme elköltözött a Csillaghegyi út 37. szám alá.
2004 - A Festo átköltözik a Csillaghegyi útra
A Festo Kft. 2004 júliusában költözött át Csillaghegyi úton épült székházába, az 1997 óta itt működő Festo-AM Kft. mellé, így a két magyarországi Festo cég – a kereskedő-szolgáltató és a gyártó vállalat – ismét egymás közelségében található.
A Festo telephelye napjainkban

Az évek folyamán többszöri bővítésen (2010, 2015, 2019) átesett Csillaghegyi úti telephely napjainkban, ahol a kereskedelmi egység (Festo Kft.) és a gyártás (Festo-AM Kft) továbbra is egy helyen és szorosan együttműködve végzi tevékenységét.