Handling workshop

Workshop “Integrated Automation”

Snel, eenvoudig en correct mechanisch ontwerpen... utopie of realiteit ?

 

"We are the engineers of productivity", is de lijfspreuk van Festo. Dit willen we duidelijk maken op een eendagsevent samen met onze partner CADMES (integrator Solid Works).

 

Dagelijks zien we bij onze klanten dat er veel kostbare tijd verloren gaat door berekeningen en simulaties in mechanische ontwerpen of dat er eenvoudigweg niet of te weinig berekend wordt. Beide situaties zijn nefast voor de productiviteit van een mechanisch ontwerp en dienen maximaal vermeden te worden. Dit kan onder andere door gebruik te maken van beschikbare tools en wat "basis"-kennis.

 

Bedoeling van dit eendagsevent is te demonstreren hoe een combinatie van tools aangereikt door Festo en tools aanwezig in een 3D-tekenpakket u toelaten om heel snel, efficiënt en correct mechanisch te ontwerpen.

 

 

Een handlingsysteem in 20 minuten

 

We volgen het volledige tracé van een mechanisch ontwerp: startend vanaf de probleemomschrijving, over de dimensionering van verschillende grijpers (vacuum + mechanisch) en actuatoren (lineair, rotatief), de keuze van het type aandrijving (pneumatisch / elektrisch). Tenslotte komt ook de implementatie en het simuleren van de volledige samenbouw via een 3D-tekenpakket ruim aan bod. Het resultaat is een correcte en snel gedimensioneerde mechanische unit die we fysiek ter plaatse hebben waarop de vooropgestelde specificaties kunnen afgetoetst worden.

 

Enkele van de te behandelen topics : massatraagheid / inertie, kadans, (herhaal)nauwkeurigheid, constraints op een 3D-tekening, …

 

Deze workshop organiseren we voor elke mechanische ontwerper van elektrisch en/of pneumatisch aangedreven units.

   

Het seminarie start om 9u00 stipt en eindigt rond 16u00. We staan voor u klaar met koffie en ontbijtkoeken vanaf 8u30. Lunch is uiteraard voorzien voor elke deelnemer.

  

Datum en locatie:

 

  • 13 september: LINK 21, Herentals (NL)
  • 15 september: Nieuwgoed, Zwijnaarde (NL)
  • 20 september: Hotel Les 3 Clés, Gembloux (FR)  

 

Het is noodzakelijk dat u zich op voorhand inschrijft, er zijn per sessie slechts 16 plaatsen beschikbaar. De inschrijving is gratis. We hanteren wel een "no show fee" van 40 € voor iedereen die nalaat ons op de hoogte te brengen van zijn/haar annulatie via events@festo.be.

 

De inschrijvingen zijn gesloten. Volzet.