Sales Engineer Factory Automation
Electronic Light Assembly & Automotive segment

Festo Belgium maakt deel uit van de Duitse groep Festo AG & Co. KG. en is marktleider inzake aandrijftechnologie (pneumatische, elektrische en mechanische aandrijvingen). De aandrijftechnologie van Festo staat voor innovatie en maximale productiviteit van de industriële en procesautomatisering van haar klanten. De groep is actief in 250 landen wereldwijd (14.600 werknemers). In België telt de Festo organisatie 60 medewerkers, met hoofdkwartier in Brussel.

 

Festo wordt door de markt gezien als een innovatieve organisatie met een sterke visie en technologische know-how. Elke Festo-medewerker wordt uitgenodigd om met zijn/haar klanten oplossingsgericht mee te denken over de optimalisering van de automatiseringsprocessen, van component tot kant-en-klare oplossing.

 

In het kader van de verdere uitbouw van de afdeling ‘Factory Automation’ is Festo momenteel op zoek naar een gedreven en entrepreneurial Sales Engineer.

 

Positie

Door een actief account management en gerichte prospectie zal de Sales Engineer verantwoordelijk zijn voor het verder ontwikkelen van de reeds bestaande omzet. Je actieterrein is Vlaams-Brabant en Vlaanderen.

Een Sales Engineer bij Festo is succesvol als hij bij haar/zijn klanten een meetbare meerwaarde brengt. Passie voor techniek en de constante wil tot het verbeteren van de competitiviteit van zijn/haar klanten typeren dan ook de Festo Sales Engineers.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bouwt lange termijnrelaties uit met industriële klanten en machinebouwers.
 • Je informeert klanten over de producten en diensten van Festo, analyseert de behoeften en zoekt samen met hen naar de juiste oplossing;
 • Je fungeert als aanspreekpunt van je klanten wanneer ze vragen hebben over hun automatiseringsprocessen;
 • Deelname aan diverse sales en marketingactiviteiten (vakbeurzen, seminaries, ...).

 

Gesteund door de kwaliteit en service van Festo, weet je dankzij je technische kennis en commercieel brio ook nieuwe klanten te overtuigen. Je kan hierbij rekenen op een goede ondersteuning van de collega’s van de binnendienst.

 

Profiel

 

Opleiding: Master Industrieel Ingenieur (Elektromechanica, …) of gelijkwaardig door ervaring.

 

Kennis en ervaring:

 • Je beschikt over aantoonbare commerciële ervaring (minstens 4 jaar), bij voorkeur binnen een technisch-commerciële functie in het domein van industriële automatisatie/machineconstructie.
 • Voor deze positie heeft Festo ook interesse voor kandidaten die beschikken over solide technische kennis van industriële automatisering (bv. projectingenieur), en die zich willen ontpoppen tot een commerciële professional.
 • In ieder geval heb je een sterke interesse voor industriële automatisering en machineconstructie.
 • Je hebt een ondernemende persoonlijkheid die dankzij zijn/haar overtuigingskracht stevige relaties weet uit te bouwen.
 • Daarenboven ben je klantgericht en een enthousiaste probleemoplosser.
 • Je bent woonachtig in Vlaanderen (Vlaams-Brabant, Antwerpen, Oost-Vlaanderen).

 

Competenties:

 • Individual: Analytisch vermogen, stressbestendig, creativiteit, aanpassingsvermogen.
 • Organisation: Planning, resultaatsgericht, probleemoplossend vermogen, organisatiebewustzijn.
 • Relations: Communicatie, klantgericht, overtuigingskracht, samenwerken, onderhandelen.

 

Talenkennis: Uitstekende kennis Nederlands. Goede kennis Engels. Kennis van het Frans is een pluspunt.

 

Aanbod:

 • Een competitief en marktconform salaris aangevuld met een ruim pakket extralegale voordelen.
 • Een unieke kans om je waar te maken in een groeiende onderneming en wereldspeler in de sector, die een degelijke opleiding en ondersteuning voorziet

 

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze functie, mail dan je curriculum vitae naar vdm@festo.be ter attentie van Nico Van de Meerssche (Festo Belgium nv – Kolonel Bourgstraat 101 – 1030 Brussel).


 

Sales Engineer Factory Automation