FluidDraw Software:
Teken sneller uw pneumatische schema’s

FluidDraw

We merken dat er bij onze klanten veel kostbare tijd verloren gaat bij het tekenen van pneumatische schema’s met tekenprogramma’s die hier niet voor ontworpen zijn. Festo heeft hiervoor FluidDraw software ontwikkeld. U kan hiermee projectmatig aan de slag met meerdere sheets, kan kruisverwijzingen aanmaken, autoconnect gebruiken, een onderdelenlijst trekken, componentherkenning gebruiken…

 

Snel pneumatische schema’s tekenen

 

Door eenvoudig uw component uit onze online shop te importeren krijgt u de volledige pneumatische (en elektrische) schakelschema’s, die u enkel nog moet verbinden. Complexe luchtverzorgingseenheden of grote ventieleilanden zijn in een wip klaar.

 

  • Ontworpen door Festo om pneumatische en elektrische schema’s te tekenen 
  • Rechtstreeks gelinkt met de complete Festo Catalogus
  • Creëer uw eigen symbolen (naast de inbegrepen genormeerde pneumatische en elektrische symbolen)
  • Exporteer stuklijsten
  • Importeer/exporteer in grafische formaten (BMP, DXF, GIF, JPG, PNG, TIF, WMF)
  • Creëer uw eigen Macro’s
  • Importeer complexe ventieleilanden, verzorgingseenheden, …

 

 

FluidDraw of FluidSim ?

 

FluidDraw is een tekenprogramma om pneumatische (en elektrische) schakelschema’s te tekenen. Wenst u eveneens uw schema’s te simuleren? Dan is FluidSim uw oplossing: een pedagogisch ondersteunende software die ontwikkeld is voor onderwijsinstellingen en trainingscentra.

 

 

FluidDraw demo

 

U zoekt een oplossing om elektropneumatische schakelschema’s te tekenen? Deze Festo software is uw oplossing. Test het ! Download onze Demo-versie* en probeer het zelf ! Op het Festo-kanaal op YouTube vindt u praktische tutorials om u op weg te helpen.

 

Meer informatie, brochures en rechtstreekse link naar onze catalogus.

 

 

Onze workshops

 

In 2018 organiseren we een reeks workshops waar we u aanleren om deze software vlot te gebruiken in combinatie met onze Quick Search Plus (een gratis Add-on om eenvoudiger en sneller met onze catalogus te kunnen werken). Op één dag tonen we u de mogelijkheden tot tijdsbesparing met deze pneumatische tekensoftware. Bovendien stapt u na het seminarie buiten met een licentie om meteen te gebruiken. Deze sessies worden georganiseerd in regio Gent, Roeselare, Nijvel, Luik en Luxemburg. Heeft u interesse om deze te volgen, stuur ons dan een mailtje met de regio van uw voorkeur, en we informeren u als eerste over de datums en locaties.

 

*Met gratis demo-versie kan u geen projecten bewaren of afdrukken, maar heeft alle andere functionaliteiten.

 

Bestel FluidDraw P5


FluidDraw in onze cataloog