Dozen sluiten:communicatie openen

Het MS6-SV veiligheidsventiel

Slim ontwikkelen vraagt slimme en betrokken partners.

Lantech in Cuijk ontwikkelt, bouwt en levert wereldwijd verpakkingsmachines. Op de Interpack presenteerde het bedrijf twee splinternieuwe concepten: de Inline dozenopzetter en de revolutionaire High speed random dozensluiter. Beide uitgevoerd in een nieuw design en afgestemd op de huidige marktbehoeften. Voor alle pneumatische functies werkt het bedrijf graag samen met Festo. “We maken uitsluitend gebruik van A-merken en hechten veel waarde aan een partnership met onze toeleveranciers”, aldus marketing manager Bob Lemmen. “Dus Festo”.

 

 

Het ontwikkelen van een verpakkingsmachine waar de markt om vraagt, vereist inzicht en technisch vernuft op vele vlakken. Omdat Lantech de diverse kneepjes tot in geweest de afgelopen (crisis)jaren alleen maar te groeien.

“Dat het nu zo goed gaat, heeft deels te maken met het feit dat we de markt ‘mee hebben’, geeft marketing Manager Bob Lemmen aan.  emmen werkt al 14 jaar bij het bedrijf waarvan elf jaar op de afdeling Sales Support en inmiddels drie jaar als hoofd van de afdeling Marketing. “In de crisisjaren groeiden we echter ook, waardoor ik denk dat niet zozeer de toestand van de markt ons ucces bepaalt, maar vooral dat we een sterk product hebben. Klanten weten ons te vinden én we hebben een goede relatie met zowel onze toeleveranciers als afnemers waaronder machinebouwers en system integrators. Onze producten leveren hen amelijk geen problemen op – qua levertijden, storingen etc. – omdat ze goed zijn. Hiermee ontzorgen we onze klanten wat veel waarde toevoegt.”


Van Standaard tot Special

De verpakkingsmachines die Lantech ont-of-line toepassingen. Hierbij worden de – eventueel erpakte producten – in een doos verpakt en gereed gemaakt voor verzending. Tot het programma behoren dan ook onder meer dozenopzetmachines, dozensluitmachines en volautomatische rekfoliewikkelaars. De laatste groep machines wordt ontwikkeld en gebouwd door de Amerikaanse vestiging waarmee het bedrijf sinds 15 jaar onder dezelfde bedrijfsnaam is verbonden. right’  achines te kunnen leveren, hanteert Lantech drie stromingen. 20% van de machines worden geproduceerd binnen het Standaard programma. Deze maen bieden weinig mogelijkheden voor aanpassingen op klantwens. Het grootste deel van de klanten – zo’n 70% – neemt af uit de Modulaire lijn. Ook deze machines geschikt om af te stemmen op de wensen van de klant. Zowel met betrekking tot het type doos (afmetingen) als de uitvoersnelheid die varieert van 8 – 30 dozen per minuut. Hiervoor zijn deze machines opgebouwd uit gepre-engineerde modules die naadloos op elkaar aansluiten. Tot slot levert het bedrijf in de lijn Specials - den ontwikkeld en gebouwd. “We maken daarbij uiteraard wel gebruik van com ponenten en modules uit de standaard en modulaire lijn waarmee de ontwikkel- en doorlooptijden zo kort mogelijk worden gehouden.”

Naast de ontwikkeling en productie van de machines stelt Lantech de machines ook altijd zelf in bedrijf. Een relatiefbelangrijke stap omdat de medewerkers in nes verzorgen. Iedere doos en elk type doos is namelijk anders en heeft zijn speafstelling in orde is, kan de machine probleemloos 24/7 draaien.


Samenwerking Festo

Lantech hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar producten. “Je kunt natuurlijk proberen om machines aan alle kanten zo goedkoop mogelijk te maken”, weet Lemmen. “Goedkope onderdelen en materialen gebruiken, besparen op innovatie, ongeschoolde mensen inzetten… Het kan allemaal, maar leidt uiteindelijk tot ontevreden klanten die niet meer terugkomen.”

Kwaliteit leveren betekent wat Lantech betreft ook een optimale samenwerking met toeleveranciers. “Festo is hiervan een uitstekend voorbeeld”, meent Lemmen. “Ten eerste levert het bedrijf A-producten waarop we kunnen vertrouwen. Variėrend van cilinders en ventielen tot complete ventieleilanden en luchtverzorgingsunits. Daarnaast denkt Festo op alle mogelijke fronten mee. Technisch, logistiek.. you name it.

Ieder jaar wordt bijvoorbeeld geļnventariseerd welke producten we afnemen en geanalyseerd of hierin verbeteringen zijn door te voeren. Nieuwe producten die oudere versies kunnen vervangen zijn bijvoorbeeld beter geprijsd of bieden meer functionaliteit. Omdat Festo ons hiervan systematisch op de hoogte houdt, hoeven we dit zelf niet in de gaten te houden en zijn we ervan verzekerd dat we altijd producten volgens de ‘huidige stand der techniek’ toepassen.”


Open communicatie

Lemmen vervolgt: “Daarbij hechten we bovendien veel waarde aan open communicatie. Je moet vertrouwen in elkaar hebben en de dingen kunnen zeggen die nodig zijn om tot het allerbeste eindresultaat te komen. En dat kan met Festo. Sparren, discussies voeren en uiteindelijk een beslissing nemen.”

Een toekomstbestendige relatie dus, die het bedrijf in staat stelt haar machines steeds verder te ontwikkelen met het oog op latente behoeftes van de klant. “Snelheid om de dozen te verwerken is altijd een thema”, geeft Lemmen aan. “Daarnaast de mogelijkheid om veel verschillende soorten dozen random te kunnen verwerken. Een eigenschap die onder meer terugkomt in de high speed random sluiter (zie kader). Voor de toekomst verwacht ik dat het random verwerken van dozen een standaard wordt en volledig geautomatiseerd. Hierbij meet een 3D scan systeem – bijvoorbeeld een lichtscherm – exact de maten van de doos ‘asis’. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor het automatisch instellen van de machine waarna de handling volgt. We maken nu al veelvuldig gebruik van vision in onze machines, dus technisch is het zeker mogelijk. Tot slot zijn we naast alle technische en functionele eigenschappen ook trots op het nieuwe uiterlijk van onze machines. Open en transparant door de toepassing van doorzichtige platen die in de nieuwste versies fraai zijn geļntegreerd in het frame. Een design dat overal wordt doorgevoerd waardoor alle machines uit onze lijn echt herkenbaar zijn. Trots. Jazeker.”

Inline dozenopzetter

Inline dozenopzetter

Eén van de machines die het bedrijf op de Interpack introduceert betreft de Inline dozenopzetter. In tegenstelling tot eerdere uitvoeringen, waarbij de aanvoer van plano’s vanaf de zijkant plaatsvond, is de plano toevoermodule nu op de kopse kant geplaatst. Hierdoor is een veel smallere machine ontstaan waardoor klanten de mogelijkheid hebben om meer lijnen naast elkaar in een ruimte te positioneren.

 

Om dit te realiseren is de procedure om de plano’s uit te nemen gewijzigd. Voorheen werden een voorkant en zijkant gelijktijdig met behulp van zuignappen (vacuüm) vastgepakt waardoor de doos gegarandeerd met een rechte hoek op de transportband wordt opgezet. Om deze zekerheid te behouden, is het grijpmoment van deze twee armen in de nieuwe machine gescheiden: eerst wordt de voorkant vastgepakt waarna direct de tweede arm zich om de doos beweegt om vervolgens de vrijkomende zijkant te pakken. Hierbij zorgt een apart systeem ervoor dat er altijd maar één doos tegelijk kan worden uitgenomen

High speed random sluiter

High speed random sluiter

De ‘High speed random sluiter’ is een machine die typisch aansluit bij de ontwikkelingen op het vlak van Industrie 4.0. Naast het feit dat deze sluiter in staat is om random dozen te verwerken, is hij ook enorm snel. Dit biedt de mogelijkheid om de output van verschillende dozenopzetters gelijktijdig aan te kunnen en is er bijvoorbeeld maar één sluiter nodig voor drie opzetters.

 

Deze hoge snelheid is onder andere mogelijk gemaakt door de machine besturingstechnisch te scheiden. Bij aankomst wordt de doos gescand en stelt de machine automatisch het eerste deel in. Vervolgens wordt de doos aangenomen en het sluitproces gestart. In de tussentijd wordt het tweede deel van de machine automatisch aangepast aan de afmetingen van de betreffende doos. Wanneer hij van het eerste deel doorloopt naar het tweede, wordt de volgende doos ingelezen en start de machine alvast met het instellen van het eerste deel. Enzovoorts.