Festo Support og varebeholdning i henhold til Corona viruset

Festo Corona

Helsen til Festo sine ansatte, kunder og samarbeidspartnere er vår høyeste prioritet. Vi følger rådene fra den norske regjeringen og vil sikre at alle nødvendige tiltak er på plass.

Vi jobber kontinuerlig med at produkter, tjenester og support som kundene våre er avhengige av, forblir tilgjengelige i hele denne utfordrende perioden.

Ofte stilte spørsmål

Er Festo sin forsyningskjede påvirket av COVID-19?
Styrken til vårt globale nettverk av produksjonssteder betyr at vi ikke lider av forstyrrelser i forsyningskjeden på grunn av COVID-19. Vi fortsetter å ha tilgang til betydelige lagerbeholdninger i Europa og søker aktivt å minimere fremtidig påvirkning med en koordinert internasjonal tilnærming støttet av lokale handlinger.

Vil jeg fortsatt kunne bestille produkter fra Festo?
Vi har iverksatt tiltak for å sikre at kundesenteret vårt fremdeles er i 100 % stand til å støtte kunder selv om de må jobbe hjemmefra. I tillegg har Festo Online Shop ledet an innen kjøpsløsninger på nettet. Hvis du har en konto hos Festo, kan du se prisinformasjon, generere tilbud og legge inn bestillinger. Leveringsdatoer vises, og leveranser kan også spores.

Vil jeg fortsatt kunne få support fra Festo sine salgsingeniører og teknisk support?
Mange kunder har forståelig nok begrenset antall besøkende for å minimere sjansen for smitte av COVID-19. Festo er også bekymret for risikoen for våre egne ansatte. For at kundene skal få den support de trenger er det bare å kontakte Festo kundeservice, teknisk support eller våre salgsingeniører. Vi er der for deg selv om du arbeider hjemmeifra – via telefon, epost eller virtuelt, f.eks via skype. Det gjør det mulig for våre ingeniører å foreta tale- og videosamtaler for å gi support til sine kunder.

Hvordan kan Festo gi support til vår virksomhet hvis kontakten blir vanskelig?
Festo tilbyr et bredt spekter av online verktøy og tjenester som gjør det mulig for kunder å finne informasjon, og velge riktige produkter for deres behov.

På denne nettsiden har vi samlet nyttige tekniske ressurser for å kunne hjelpe deg

Oppdatert 25.03.2020