Lumea Festo: noutati, evenimente, povesti de succes

Conectivitate_perfecta_240px

Sunete puternice. Automatizare puternica.

 Ce legatura este intre muzica si automatizarea electrica?

Vom demonstra cum tehnologia de automatizare interactioneaza in perfecta armonie, de la piesa de lucru pana in cloud. Aflati mai multe despre conectivitatea perfecta, propusa de Festo, accesand pagina dedicata. 

DemoMetal_2021

Mai 2021 - DemoMetal Virtual - o noua editie digitala

Timp de 5 zile aveti intreaga industrie in lista dvs. de contacte

Contextul actual a accelerat procesul de digitalizare si a schimbat modul de lucru al fiecaruia dintre noi. Astfel, virtualizarea evenimentelor si conferințelor dedicate industriei, a devenit o normalitate la nivel global.

Ne bucuram sa participam la acest eveniment virtual si apreciem fiecare ocazie de a fi cat mai aproape de partenerii nostri cu noutati si solutii inovatoare pentru automatizarile industriale si instruirea tehnica continua, la cele mai inalte standarde.

Ne vedem la evenimentul DemoMetal Virtual.

HM_21_240px

Aprilie 2021 - Prima editie digitala a targului industrial de la Hanovra

Anul acesta Hannover Messe s-a mutat online. Astfel vom participa la prima editie digitala a unui targ atat de cunoscut si important pentru industrie.

 Festo se asigura ca participare sa la editia digitala a Hannover Messe va va oferi o senzatie de targ real, indiferent daca sunteti acasa sau la birou.

Puteti profita de aceasta ocazie pentru a alege subiectele preferate din programul nostru extins de transmisiuni live.

Asteptam cu nerabdare sa va intampinam la standul nostru din cadrul Hannover Messe.
Aflati detalii la pagina dedicata evenimentului. Ne vedem la targ!

Identicom4_2020

Septembrie 2020 - Digitalizare? Industry 4.0? Ce parere aveti de un targ industrial virtualizat?

Identicom4 s-a adaptat noilor conditii: editia de anul acesta este una virtuala.

Traim intr-o lume a digitalizarii si vitezei, intr-o perioada cu adevarat dificila pentru industrie si cautam impreuna cele mai potrivite solutii pentru o dezvoltare continua si sustenabila.

Organizatorii targului Identicom4 s-au adaptat noilor conditii si au virtualizat editia de anul acesta, pentru a consolida puntile de comunicare di cooperare intre industrie, clienti si forta de munca, dincolo de restrictiile determinate de pandemie.

Veti avea contact direct cu numeroase companii locale si internationale, active in domenii industriale foarte diverse. Nu ratati aceasta ocazie: in perioada 28 septembrie - 2 octombrie ne vedem la Identicom4, editia 2020 – online.

 

LX_article

Iulie 2020 - Viitorul mediilor de invatare digitala

Astazi, digitalizarea atinge toate domeniile vietii noastre. Nu doar mediul de lucru se schimba fundamental, ci si modul in care oamenii studiaza si isi dezvolta competentele, noi sau existente.

 Va propunem solutii atractive de invatare digitala, potrivite si pentru perioadele dificile cum este aceasta pandemie.

Noile tendinte de invatare transforma educatia si modul de formare, chiar si in domeniul tehnic. Din acest motiv, Festo Didactic a dezvoltat un portal de invatare digitala: Festo Learning Experience.
Aflati detalii citind articolul dedicat platformei LX

Interviu_EE_240px

Iulie 2020 - Adaptarea la noile conditii ale pietei - interviu

     Festo a implementat masurile necesare pentru a oferi angajatilor si clientilor sai cea mai buna protectie, in contextul pandemiei globale de coronavirus.

Misiunea sociala a Festo a devenit extrem de serioasa in ultima perioada, sub influenta evenimentelor globale legate de pandemia de coronavirus. Astfel, ne-am alaturat luptei contra celui mai nou virus, dezvoltand solutii pentru o serie de proiecte speciale precum dispozitivele medicale atat de necesare in fiecare tar[ afectata de aceasta pandemie.
Ca furnizor relevant pentru acest ecosistem industrial, depunem toate eforturile necesare pentru a mentine lanturile de aprovizionare si productia cat mai stabile la scara globala.

     In Romania suntem alaturi de partenerii nostri, oferindu-le atat componentele necesare cat si suportul tehnic si expertiza didactica, in vederea dezvoltarii cu succes a proiectelor ce pot suplini deficitele sistemului medical local.

Aflati mai multe detalii citind interviul publicat in revista Easy Engineering.

 

Virtual_expo_240px

Iulie 2020 - Expozitia Virtuala Festo, prima editie

Raspunsuri pentru transformarea digitala a industriei

 Smart. Flexibil. Digital.

Prima expozitie virtuala Festo a avut loc in 15 si 16 iulie 2020. Colegii nostri au prezentat cele mai noi tehnologii Festo, solutii si programe de instruire, menite sa ne pregateasca pentru productia viitorului.

Lumea tehnologiei de automatizare a fost cuprinsa in intregime la standul pregatit pentru aceasta expozitie. Fie ca este vorba de automatizarea de fabrica sau de proces, pneumatica sau electrica, in domeniul Automotive sau LifeTech, vizitatorii au descoperit gama completa de produse Festo, prezentata in direct la standul expozitional construit pentru acest eveniment virtual.

Pe langa produse noi, solutii complete, aplicatii software dedicate industriei si tehnologii de ultima ora, vizitatorii au aflat noutatile din domeniul roboticii colaborative si au descoperit proiectele de bionica lansate de Festo anul acesta.

Nu ati reusit sa participati la expozitia virtuala? Vreti sa aruncati o privire? Vizitati standul virtual aici.

smartenance_240px

Iulie 2020 - Mentenanta digitalizata cu Festo

Software-ul pentru mentenanta digitala de la Festo simplifica procesul de intretinere a intregii linii de productie.

Prin Smartenance, Festo a integrat partea de mentenanta a echipamentelor de productie si a sistemelor in era digitala.

Echipele de mentenanta nu mai au nevoie de hartie si pix, iar fluxul prelungit de comunicare este o notiune depasita. Festo ofera acum solutia de eficientizare a proceselor de intretinere: Smartenance.

Aflati mai multe despre acest software, citing articolul complet aici.

Mikron_240px

Iunie 2020 - Productia continua a mastilor de protectie

Viitorul productiei poate fi o fabrica amplasata aproape de consumatori

Pandemia a determinat o lipsa acuta in piata echipamentelor de protectie. Mastile faciale au devenit, din pacate, bunuri greu de gasit sau prea scumpe si atat de necesare.

Partenerii de la Mikron au venit cu o solutie rapida si convenabila pentru productia automatizata a acestor masti, chiar acolo unde sunt necesare. Sistemul de productie fiind proiectat pentru spatii reduse, cum ar fi un container.

Descoperiti modul in care parteneriatul dintre Festo si Mikron, a oferit o solutie rapida si viabila pentru productia mastilor de protectie, citind articolul complet aici.