Varstvo podatkov
Spletna orodja: sledenje, spletna analiza in družbena omrežja

1. Google AdWords Tracking

 

Kot uporabnik storitve AdWords na nekaterih od naših spletnih strani uporabljamo orodje Google Conversion Tracking. Gre za analizno orodje ponudnika Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; v nadaljevanju »Google«). Ta storitev omogoča, da Google AdWords na vaš računalnik namesti piškotek (piškotek za konverzijo), če našo spletno mesto obiščete prek oglasa Google. Ti piškotki so veljavni samo 90 dni in niso namenjeni osebni identifikaciji.

 

Če obiščete določene spletne strani na našem spletnem mestu v času, ko je piškotek še veljaven, to družbo Festo in družbo Google seznani s tem, da je nekdo kliknil na oglas in bil preusmerjen na naše spletno mesto. Vsak obiskovalec, ki uporabi storitev AdWords, prejme drugačen piškotek. Piškotki ne omogočajo sledenja obiskovalcem prek spletnih mest uporabnikov AdWords.

 

Informacije, pridobljene s piškotkom za konverzijo, so namenjene pripravi statistik za uporabnike AdWords, ki so se odločili za uporabo sledenja konverziji. Uporabniki storitve AdWords so s tem obveščeni o skupnem številu obiskovalcev, ki so kliknili na njihov oglas in bili preusmerjeni na spletno stran, ki je opremljena s sledenjem konverziji. Uporabniki pa ne dobijo informacij, s katerimi bi lahko identificirali obiskovalce spletnih strani.

 

Če ne želite sodelovati v postopkih sledenja, lahko onemogočite piškotke, potrebne za sledenje – prek nastavitev brskalnika, ki onemogočajo samodejno uporabo piškotkov. Piškotke za sledenje konverziji lahko onemogočite tudi tako, da v svojem brskalniku omogočite možnost blokiranja piškotkov domene »googleadservices.com«.

 

Uporabljamo tehnologijo ponovnega trženja ponudnika Google Inc., (600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; v nadaljevanju »Google«). Ta tehnologija omogoča, da obiskovalcem naših spletnih strani, ki so že uporabljali naše spletne storitve ter izkazali zanimanje za našo ponudbo, ponovno prikažemo oglase na straneh partnerskega omrežja družbe Google (Google Partner Network).

 

Oglasi so prikazani z uporabo piškotkov. Te datoteke omogočajo analiziranje vedenja obiskovalcem med obiskom spletne strani in uporabo izsledkov te analize za ustvarjanje ciljnih priporočil izdelkov in oglasov, prilagojenih interesom obiskovalca.

 

Če ne želite prejemati oglasov, prilagojenih vašim interesom, lahko na spodnji povezavi onemogočite uporabo Googlovih piškotkov za te namene: https://www.google.de/settings/ads.

 

Poleg tega lahko na spodnji povezavi onemogočite uporabo piškotkov tretjih oseb: network advertising initiative deactivation page.
Upošteva se tudi »do not track« nastavitev vašega brskalnika, ki preprečuje sledenje.

 

Z uporabo naše ponudbe soglašate z obdelavo podatkov, ki jih na zgoraj navedene načine ter v zgoraj navedene namene Google pridobi o vas. Google ima glede varstva podatkov lastne pravilnike, ki so neodvisni od naših. V zvezi s pravilniki in postopki družbe Google ne prevzemamo nobene odgovornosti. Pred uporabo našega spletnega mesta si več o tem preberite na povezavi: Pravilnik o zasebnosti podjetja Google.

 

2. Facebook Pixel

 

Družba Festo na nekaterih svojih straneh uporablja »Facebook Pixel«, storitev ponudnika Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (v nadaljevanju: »Facebook). Ta storitev nam omogoča, da sledimo vedenju obiskovalca našega spletnega mesta po tem, ko obiskovalec klikne na oglas na Facebooku. To tehnologijo uporabljamo za merjenje uspešnosti naših oglasov in analiziranje oglasov za potrebe statistike in trženja ter za optimizacijo prihodnjih oglasov, če je to potrebno.

 

Zbrani podatki so anonimni, in ne osebni; ne omogočajo nam sledenja posamezni osebi. Zadevne podatke pa hrani in obdeluje družba Facebook; to pomeni, da lahko Facebook podatke poveže s profilom posameznega obiskovalca in jih uporabi za lastne namene oglaševanja v skladu s pravilnikom o varstvu podatkov družbe Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy/). Družbi Facebook in partnerjem le te lahko dovolite prikazovanje oglasov na in izven Facebooka. Piškotek se lahko shrani na vaš računalnik tudi v te namene.

 

Dodatne informacije najdete v pravilniku o varstvu podatkov družbe Facebook, ki je na voljo na naslednji povezavi:
https://www.facebook.com/about/privacy/

 

Soglasje za uporabo storitve Facebook Pixel lahko podajo le obiskovalci, starejši od 13 let. Mlajši obiskovalci morajo za dovoljenje prositi svoje zakonite zastopnike.

V svojem spletnem brskalniku lahko nastavite splošno zavračanje uporabe piškotkov. Na spodnji spletni strani ponudnika Digital Advertising Alliance lahko onemogočite tudi uporabo piškotkov tretjih oseb, kot je npr. Facebook:
http://www.aboutads.info/choices/

3. LinkedIn Insighzt Tags

Na nekaterih od naših spletnih strani uporabljamo storitev »LinkedIn Insight Tags«, ki je sledilna tehnologija platforme LinkedIn ponudnika LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2 (Irska). Ta tehnologija nam omogoča prikazovanje oglasov, ki so bolj prilagojeni vašim interesom. Od platforme LinkedIn prejemamo zbrana in anonimna poročila o dejavnostih oglaševanja in informacije o tem, kako uporabljate naše spletno mesto.

 

LinkedIn v te namene uporablja piškotke. Informacije, pridobljene z uporabo piškotka, so namenjene pripravi omenjene anonimne statistike in poročil ter prikazovanju oglasov, prilagojenih vašim interesom.

Več informacij o varstvu podatkov pri družbi LinkedIn je na voljo na naslednji povezavi:

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

 

Analizo vaše uporabe in prikazovanje priporočil, prilagojenih vašim interesom, s strani družbe LinkedIn lahko onemogočite s klikom na naslednjo povezavo (opt-out):
https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

 

4. Netmind Core

 

Družba Festo stremi k stalni optimizaciji svojih spletnih storitev. Za potrebe zagotavljanja informacij, ki jih obiskovalci našega spletnega mesta iščejo oziroma potrebujejo, ter stalnih izboljšav našega spletnega mesta, analiziramo vedenje obiskovalcev naše domače strani in drugih strani našega spletnega mesta. Za izvajanje teh analiz uporabljamo tehnologijo Netmind Core.

Netmind Core pred analizo anonimizira IP-naslove, tako da jih ni mogoče uporabiti za izsleditev posameznika. Tovrstno analiziranje, ki se izvaja ob vašem obisku spletnega mesta, lahko na tej spletni strani kadar koli onemogočite. Za preprečevanje sledenja vašemu obisku bo Netmind Core na vaš računalnik namestil piškotek. Če želite onemogočiti sledenje, se prepričajte, da nastavitve vašega brskalnika dovoljujejo namestitev tega piškotka.

Zagotavljamo vam, da podatke, ki jih Netmind Core zbira z različnih strani našega spletnega mesta, uporabljamo zgolj za namene sedanjih in prihodnjih tržnih raziskav in optimizacije. Podatki so shranjeni v Mindlab v Nemčiji; gre za lokacijo, ki je opremljena z najboljšimi razpoložljivimi varnostnimi sistemi za preprečevanje napadov od zunaj. V tujino ne prenašamo nobenih podatkov.
Ker Netmind Core anonimizira IP-naslove, posameznih nizov podatkov kasneje ni mogoče povezati s posameznimi uporabniki. Podatki torej za tretje osebe nimajo nikakršne vrednosti in jih [družba] zato tretjim osebam tudi nikoli ne bo prodala oziroma predala.

 

5. Econda

Za namene optimizacije naših spletnih strani in za zagotavljanje uporabniku najbolj prijazne zasnove našega spletnega mesta, uporabljamo rešitve in tehnologije ponudnika econda GmbH, s katerimi zbiramo in hranimo anonimizirane podatke in z uporabo psevdonimov na podlagi zadevnih podatkov ustvarjamo profile uporabe. Te rešitve morda uporabljajo piškotke, ki nam omogočajo prepoznavanje spletnih brskalnikov.
Vendar pa profili uporabe niso povezani s podatki posameznikov, na katere se psevdonim nanaša, če obiskovalec za to ni podal izrecnega soglasja. IP-naslovi so anonimizirani takoj, ko so zbrani, kar pomeni, da profilov uporabe ni mogoče povezati s posameznimi IP-naslovi.

 

Vedenje uporabnika je analizirano na podlagi 6. člena, odstavka 1(f) Uredbe EU-GDPR. Upravljavec spletnega mesta ima zakoniti interes za anonimno analizo uporabnikovega vedenja z namenom optimizacije svoje spletne ponudbe in strategije oglaševanja.
Obiskovalci tega spletnega mesta lahko podajo ugovor k nadaljnjemu zbiranju in hranjenju njihovih podatkov v ta namen. Ugovor velja samo za spletni brskalnik in napravo, s katere je bil ugovor podan. Prosimo, da postopek ponovite na vseh drugih brskalnikih in napravah, ki jih uporabljate. Če izbrišete piškotek za odjavo (opt-out), bo econda ponovno pridobila dostop do vaših podatkov.

 

6. Družbena omrežja

 

Družba Festo je prisotna na spletnih mestih različnih družbenih omrežij. Družbena omrežja so vsi mediji in platforme, ki svojim uporabnikom omogočajo komunikacijo in interaktivno izmenjavo informacij po digitalnih kanalih. Družbeno omrežje je npr. spletno »zbirno mesto« ali spletna skupnost, ki uporabniku načeloma omogoča komuniciranje z drugimi uporabniki in interakcijo v virtualnem prostoru. Družbena omrežja lahko delujejo kot platforma za izmenjavo mnenj in izkušenj; spletni skupnosti pa poleg tega omogočajo tudi izmenjavo različnih vrst osebnih in poklicnih informacij.


Družba uporablja spodaj navedena družbena omrežja tretjih oseb.

 

Nekatere funkcije zadevnih omrežij smo integrirali v svoje spletne storitve. Uporaba teh družbenih omrežij in storitev je možna samo za registrirane uporabnike, ki so prijavljeni v svoje račune na posameznem družbenem omrežju. Uporabo teh družbenih omrežij urejajo pravila uporabe in pravilniki o varstvu podatkov posameznih ponudnikov. Družba Festo nima nadzora nad vsebino zadevnih pravilnikov.
Podrobnosti o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter nadaljnji obdelavi in uporabi teh podatkov s strani zadevnih družbenih omrežij ter informacije o vaših pravicah in nastavitvah, ki jih lahko uporabite za zaščito svojih osebnih podatkov, so na voljo v pravilnikih o varstvu podatkov zadevnih družb.

 

Facebook
Facebook upravlja družba Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, ZDA. V sklopu svojih storitev Facebook uporabnikom družbenega omrežja omogoča ustvarjanje zasebnega profila in nalaganje profilnih fotografij, podjetjem pa omogoča ustvarjanje strani za svojo poslovno dejavnost. Uporabniki se lahko povežejo z drugimi prek prošenj za prijateljstvo in oblikujejo skupine, znotraj katerih lahko zasebno razpravljajo o svojih skupnih interesih.

 

Twitter
Twitter je večjezična javna mikro-blogerska storitev ponudnika Twitter Inc. 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA. Registrirani uporabniki Twitterja lahko objavljajo in delijo tvite, kratka sporočila, podobna telegramom.

 

YouTube
YouTube je video portal ponudnika YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, ZDA. YouTube LLC je podružnica podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, ZDA. YouTube je platforma, ki uporabnikom omogoča nalaganje in predvajanje zvočnih posnetkov ter videoposnetkov. Uporabniki portala si lahko brezplačno ogledujejo videoposnetke, jih ocenjujejo, komentirajo in nalagajo.

 

LinkedIn
LinkedIn upravlja LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2 (Irska). LinkedIn je spletno družbeno omrežje, ki uporabnikom omogoča ohranjanje stikov s poslovnimi kontakti in razširjanje poslovnega omrežja.

 

Xing
XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Nemčija, je operater družbenega omrežja XING, ki kotira na borzi. Platforma je v prvi vrsti namenjena razvijanju in vzdrževanju profesionalnih omrežij, vendar pa se lahko uporablja tudi za ohranjanje stikov z zasebnimi kontakti.

 

Instagram
Instagram upravlja Instagram LLC, 1 Hacker Way, Building 14 First Floor, Menlo Park, CA, ZDA. Instagram je brezplačna spletna storitev, ki je v lasti podjetja Facebook. Storitev je sestavljena iz avdiovizualne platforme, ki uporabnikom omogoča deljenje fotografij in videoposnetkov ter nalaganje teh vsebin na druga družbena omrežja.

 

Kununu
Kununu upravlja Kununu GmbH, Neutorgasse 4-8, Top 3.02, 1010 Dunaj, Avstrija. Kununu je spletna platforma za ocenjevanje delodajalcev. Zaposlene osebe, vajenci in aplikanti v Avstriji, Nemčiji in Švici lahko prek te platforme anonimno ocenjujejo delodajalce in njihov postopek zaposlovanja. Družbe lahko proti plačilu ustvarijo profil delodajalca, s pomočjo katerega oglašujejo svojo družbo.

 

Glassdoor
Glassdoor upravlja Glassdoor, Inc., 100 Shoreline Highway, Building A, Mill Valley, Kalifornija, 94941, ZDA. Podatkovna baza Glassdoor vsebuje milijone ocen delodajalcev in upravljanja, fotografije in informacije o plačah, potekih razgovorov ter druge koristne informacije za družbe po vsem svetu. Stran objavlja tudi prosta delovna mesta.

 

7. Piškotki

 

Več informacij najdete na naslednji povezavi: Cookies

V razdelku »Upravljanje piškotkov« najdete informacije, kako upravljate in/ali izbrišete piškotke.