Pneumatski cilindri - Pneumatika

 

 

Pneumatski cilindri pretvaraju energiju pritiska u energiju pokreta. Festo je bio prvi proizvođač u Evropi koji je konstruisao pneumatski cilindar još, sada već davne, 1956 godine. Pneumatski cilindri su naš zaštitni znak. Pogledajte naš bogat portfolio:

Cilindri sa klipnjacom

Pneumatski cilindri sa klipnjačom

Pneumatski cilindri sa klipnjačom u zavisnosti od primene mogu biti kompaktni, kratkohodi, ravni, ovalni, minijaturni, kertridž cilindri ili cilindri od nerđajućeg čelika. Cilindri proizvedeni u skladu sa ATEX direktivom pogodni su za primenu u zapaljivom okruženju ili su izrađeni od nerđajućeg čelika što ih čini izuzetno jednostavnim za čišćenje.

Pneumatski cilindri sa klipnjačom

Pneumatski cilindri bez klipnjače

Pneumatski cilindri bez klipnjače

Pneumatski cilindri bez klipnjače su kompaktni linearni pogoni sa i bez vođica. Mogu biti mehanički spregnuti koji su pogodni za jednostavnu ugradnju zbog malih dimenzija i magnetno spregnuti cilindri koji se koriste kada se zahteva nula curenja iz sistema.

Pneumatski cilindri bez klipnjače

Pneumatski rotacioni aktuatori

Pneumatski rotacioni aktuatori

Pneumatski rotacioni aktuatori se koriste kada je potrebno energiju pritiska pretvoriti u rotaciono kretanje. To su kompaktni moduli koji zahtevaju malo prostora za ugradnju i imaju mogućnost podešavanja ugla zakretanja. Izrađeni su u skladu sa ATEX direktivom što ih čini pogodnim za upotrebu u zapaljivoj atmosferi.

Pneumatski rotacioni aktuatori

Tandem cilindri

Tandem cilindri

Tandem cilindri se primenjuju kada je potrebna veća pouzdanost u odnosu na klasične pneumatske cilindre. Tandem cilindri se dobijaju vezivanjem 2, 3, ili 4 cilindra sa istim prečnikom cilindra i dužinom hoda u serijsku vezu.

Tandem cilindri

Zaustavni cilindri

Zaustavni cilindri

Zaustavni cilindri se primenjuju za zaustavljanje ili separaciju delova na transportnoj traci. Glatko, bešumno i pouzdano zaustavljanje.

Zaustavni cilindri

Cilindri sa linearnim vođenjem

Cilindri sa linearnim vođenjem

Cilindri sa linearnim vođenjem se izrađuju u veoma širokom opsegu dimenzija ali svi imaju istu osobinu - preciznost i kvalitetno vođenje.

Cilindri sa linearnim vođenjem

 

O nama

Festo je vodeći svetski proizvodjač pneumatskih i elektronskih komponenata i sistema namenjenih automatizaciji proizvodnih procesa.

Detaljnije

 

Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

Festo Srbija
Omladinskih brigada 90v
(poslovni centar Airport City)
11070 Novi Beograd, Srbija
+381 11 7853 900
info@festo.rs
FestoSrbija na Facebook-u

 

Napomena u vezi sajta

Veći deo našeg sajta je na engleskom jeziku. Razlog je naša želja da svi podaci vezani za proizvode budu u svakom trenutku ažurni. Kako se mesečno u našoj ponudi pojavi više od 1000 novih proizvoda čije bi prevođenje na srpski usporavalo objavljivanje noviteta, odlučili smo da deo sajta ostavimo na engleskoj verziji koja se ažurira na dnevnom nivou. Ukoliko vam je potrebno bilo kakvo pojašnjenje engleske verzije molimo vas da nas kontaktirate.