Standardni pneumatski cilindri DSBC

Standardni pneumatski cilindri DSBC

Standardni cilindar DSBC sa najnovijim sistemom samopodesivog prigušenja na krajevima hoda

Poznato je da su udari i vibracije smetnja mnogih industrijskih procesa. U cilju rešavanja tog problema Festo je razvio novi standardni cilindar DSBC, opremljen sistemom samopodesivog prigušenja hoda u krajnjim zonama. Taj sistem omogućuje automatsku adaptaciju na različita opterećenja i brzine rada, čime puštanje cilindra u rad postaje jednostavno poput dečije igre.

 

Festo sistem samopodesivog prigušenja PPS stavlja tačku na iteracije podešavanja dinamike rada standardnih cilindara. Sistem PPS omogućava izuzetnu dinamiku rada cilindra, sa minimalnim usporenjem u krajnjim zonama i kratkim vremenom ciklusa, a istovremeno daje meko zaustavljanje u samom kraju hoda. Pri tome nikakva ručna intervencija nije potrebna.

 

Ušteda vremena
Do sada, korisnik je morao ručno da podešava integrisani sistem prigušenja cilindra pri puštanju u rad nakon ugradnje, što zahteva vreme koje u večini slučajeva nije zanemarljivo, naročito kod velikih proizvodnih sistema sa mnogo pneumatskih cilindara čija zaustavljanja u krajevima hoda je potrebno prigušiti radi smanjenja vibracija i udara.

 

Pneumatski linearni cilindar DSBC otvara nove perspektive unutar ISO 15552 standarda. Zadržavajući pouzdanost i trajnost na tržištu vrlo popularnih DNC i DNCB cilindara, dovodi ih u novi napredni stadijum omogućen primenom jedinstvenog PPS sistema samopodesivog prigušenja. Sada je u okviru pomenutog standarda omogućeno optimalno prigušenje kod zaustavljanja cilindara na kraju hoda, i to potpuno bez ručne intervencije. Dodatna prednost je što ručno podešavanje nije potrebno ni kod promene ciklusa odnosno brzine, kao ni kod promene opterećenja cilindara, ili promene fizičkih parametara kao što su promena pritiska, temperature, trenja, itd. Na sve te promene PPS sistem se automatski adaptira i zahvaljujući tome daje optimalno prigušenje cilindra. Time je osnovni problem sa početka rešen – udari i vibracije u radu mašine svode se na najmanju moguću meru. Takođe na taj način se postiže smanjenje habanja odnosno produžava radni vek cilindra.

 

Detaljne karakteristike DSBC pneumatskih cilindara možete pogledati izborom svakog od niže prikazanih linkova:

 

 

Standard cylinder DSBC

Dodatne informacije o DSBC pneumatskim cilindrima možete pogledati i u Festo online katalogu:

Detaljnije o DSBC pneumatskim cilindrima

Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

Festo Srbija
Omladinskih brigada 90v
(poslovni centar Airport City)
11070 Novi Beograd, Srbija
+381 11 7853 900
info@festo.rs
FestoSrbija na Facebook-u

 

O nama

Festo je vodeći svetski proizvodjač pneumatskih i elektronskih komponenata i sistema namenjenih automatizaciji proizvodnih procesa.

Detaljnije