Festo sponzor Prve regionalne konferencije o promociji nauke

Festo na prvoj konferencij promocije nauke

Centar za promociju nauke je organizovao Prvu regionalnu konferenciju o promociji nauke gde je kompanija Festo učestvovala kao jedan od glavnih sponzora. Konferencija je održana 2. i 3. oktobra u Narodnoj banci Srbije. Na konferenciji je učestvovao veliki broj govornika, predavača i panelista ne samo iz regiona, već iz čitavog sveta.

 

Prvog dana konferenciju je otvorila direktorka Centra za promociju nauke Aleksandra Drecun, pored nje govorili su i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrazovanja Tomislav Jovanović, generalni direktor UNESCO Mario Scalet i mnogi drugi.

 

Konferencija je bila idealno mesto za povezivanje naučnog sektora i privrede, koji će zajedničkom promocijom novih naučnih i tehnoloških dostignuća stremiti stvaranju održive ekonomije znanja.

 

Ovo je bila izuzetna prilika da podelimo naša iskustva, ideje i dosadašnja dostignuća sa kolegama iz naučnih centara širom sveta. Svi učesnici i posetioci su takođe bili u mogućnosti da se upoznaju sa proizvodima, uslugama i projektima koje kompanija Festo donosi na domaće tržište.