Festo AirMail - April 2015

AirMail April 2015

Poštovanje,

 

Kada želimo da "izvučemo" maksimum iz proporcionalnih regulatora pritiska i pneumatskih razvodnika, potrebno je obratiti pažnju na sledeće:

Kako najbolje postići fleksibilnost procesa i precizno upravljanje? Na koji način je moguće sniziti troškove opreme? Koje su prednosti funkcijske integracije u konkretnoj aplikaciji?

 

Sa Festo proporcionalnim ventilima moguće je efikasno odgovoriti na ovakve zahteve i optimizovati njihovu primenu u bilo kojoj aplikaciji, bilo da se radi o upravljanju kontaktnim pritiskom ili doziranju medija ili pozicioniranju pneumatskog pogona.

 

Proporcionalna pneumatika Festo (PDF)
Proporcionalni ventili - pregled ponude

 

Opširnije o ovim temama i aktuelnim dešavanjima u kompaniji Festo možete pročitati u daljem tekstu.

Dobrodošli!

 

 

Sajam tehnike Beograd 2015

Svake godine početkom maja se na Beogradskom sajmu tradicionalno održava Sajam tehnike. Ove godine će se održati u periodu od 11.-15. maja 2015. Svoj nastup Festo organizuje u prezentacionom vozilu Festo Technoferia.

 

Bićemo parkirani na istom mestu kao i prošle godine – na glavnom ulazu za pešake beogradskog sajma. Pozivamo vas da nas posetite.

 

 

Proporcionalna pneumatika

PREMIUM KLASA – Proporcionalni regulator pritiska VPPX

Kada je cilj maksimalna preciznost i fleksibilnost procesa, Festo ima rešenje - VPPX proporcionalni regulator pritiska sa parmetrizirajućim PID regulatorom i eksternom senzorskom jedinicom.

 

Zahvaljujući besplatnom plug-in-u za "Festo Configuration Tool" softver, svi spoljašnji uticaji i smetnje u upravljačkom lancu se sada mogu jednostavno kontrolisati. Druga, veoma važna karakteristika je da se VPPX brzo i jednostavno prilagođava svakoj aplikaciji. Dovoljno je da "ubacite" trenutne upravljačke parametre PID regulatora u ventil i on je spreman za rad.

 

Opširnije o proizvodu (PDF)
Pregled tehničkih karakteristika
Softver za konfigurisanje i puštanje u rad VPPX-a

AirMail Festo Srbija April 2015

MULTIPLEKSIRANJE – Ista funkcionalnost sa manje proporcionalnih ventila

Ukoliko želite da smanjite troškove za nabavku opreme, predlažemo upravljanje pritiskom ili vremenski upravljano multipleksiranje uz pomoć VPPM i CPX/MPA-S.

 

Upravljanje pritiskom ili vremenski upravljano multipleksiranje može uštedeti do osam proporcionalnih ventila po jednom ventilskom bloku. Multipleksiranje je značajno jeftinije i efikasnije od klasičnog dizajna.

 

Opširnije o multipleksiranju (PDF, str.9)
Praktičan primer: VPPM multipleksiranje sa MPA-S

Festo Serbia newsletter AirMail 2015

INTERAKCIJA – Proporcionalni regulator pritiska VPPM s IO-Link konekcijom

Ukoliko je cilj jednostavna i pouzdana komunikacija uz prihvatljive troškove, onda predlažemo proporcionalni regulator pritiska VPPM IO-Link.

 

VPPM putem I/O-Link interfejsa komunicira koristeći point-to-point konekciju. Time se izbegavaju konflikti jer se komunikacija odvija samo između ventila i mastera. Brzina prenosa podataka je 230 kbit/s, dok je vreme ciklusa 0,4 ms. I-Port ili I/O-Link interfejs takođe pruža pogodan most prema individualnim fieldbus priključcima čime je ventil otvoren za sve fieldbus protokole. Može se pokretati uz pomoć I-Port-a sa CPX-a i CTEU sa CAPC spojnog bloka kao i uz pomoć svih standardnih I/O-Link modula.

 

Opširnije o proizvodu
Specifikacije i tehnička dokumentacija

Festo Srbija April 2015

VRHUNSKA KONTROLA - Proporcionalni regulator pritiska VPPL sa PREL

Kada je potrebno ostvariti upravljanje izlaznim pritiskom od 40 bar uz visoke vrednosti protoka, predlažemo korišćenje proporcionalnog ventila VPPL u kombinaciji sa regulatorom pritiska PREL.

 

Proporcionalni ventil VPPL je namenski dizajniran za velike protoke, od 10...40 bar. Protok se dodatno može povećati spajanjem VPP-a na regulator pritiska PREL. Ova kombinacija (VPP i PREL) za nominalne veličine 24 i 45 mogu uvećati protok sa oko 300 l/min do maksimalnih 6,000 m³/h. Zarad sigurnosti preporučujemo i upotrebu našeg zaustavnog ventila PAHL-SM-RE-DE.

 

Detaljnije o proizvodu (PDF)

didaktika subotica Festo Srbija

OSTANITE EKSPERTI - Stručna obuka

Sve viši nivo automatizacije od tehničara i inženjera zahteva poznavanje sve složenije tehnologije. Od njih se očekuje izbor, puštanje u rad i održavanje ovih sistema što je bez adekvatne edukacije neefikasno ili gotovo neizvodljivo. Festo stručne obuke imaju cilj da im "osveže" znanja najnovijim iskustvima iz svih oblasti automatizacije.

 

Pored Novog Sada u maju stručne kurseve održavamo i u Subotici:

- Uvod u osnove pneumatike - 19.05. – 21.05.2015.

 

Raspored i program Festo stručnih kurseva

 

 

BionicAnts

SAJAM TEHNIKE HANOVER 2015. - Impresije posle sajma

Na nedavno završenom sajmu tehnike u Hanoveru, Festo je predstavio veliki broj novih proizvoda i nekoliko napredih tehnoloških projekata iz programa "Bionic Learning Network". Ponašanje mrava, leptira i guštera u prirodi su bili inspiracija naučnicima i inženjerima za razvoj naprednih tehnoloških rešenja. Pogledajte kako je bilo:

 

Impresije iz Hanovera 2015. (Video)
Novi Bionic projekti inspirisani prirodom

 

O nama

Festo je vodeći svetski proizvodjač pneumatskih i elektronskih komponenata i sistema namenjenih automatizaciji proizvodnih procesa.

Detaljnije

 

Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

Festo Srbija
Omladinskih brigada 90v
(poslovni centar Airport City)
11070 Novi Beograd, Srbija
+381 11 7853 900
info@festo.rs
FestoSrbija na Facebook-u