Priprema komprimovanog vazduha: precizno, ekonomično, pouzdano

Priprema komprimovanog vazduha

Poštovanje,

 

Zaprljan komprimovani vazduh direktno utiče na rad vaše mašine! Čestice prašine, voda, ulje i ostale hemijske nečistoće u komprimovanom vazduhu dovode do neizbežnih problema - oštećenja zaptivki, zauljeni filteri ili zapušeni prigušivači buke.

 

Svaka aplikacija ima različite zahteve u pogledu kvaliteta komprimovanog vazduha. Festo komponente vam omogućavaju da vazduh za svoje aplikacije precizno pripremite tako da bude u skladu sa njihovim potrebama.

 

U ovom izdanju Festo vesti saznaćete kako vam ispravan izbor servisne jedinice može pomoći da pripremite komprimovani vazduh visokog kvaliteta. Pored toga, predstavljamo vam dva vrhunska rešenja za povećanje energetske efikasnosti i pouzdanosti pneumatskih sistema.

 

Opširnije na temu pripreme komprimovanog vazduha možete pročitati i na našem sajtu

Programiranje logickih kontrolera

Vanredni specijalistički kurs: Programiranj PLC-a

Na zahtev polaznika, u periodu od 20.-24.07.2015. održaće se vanredni kurs na temu  “Programiranje PLC-a”. Program obuke je proširen tako da kurs traje 5, umesto 3 dana.

Program  obuke i kontakt za prijavu

 

Redovan program obuka nastavlja se početkom septembra. Raspored i program kurseva možete pogledati na sledećoj adresi: raspored kurseva 2015

 

MS serija servisna jedinica

Koja ISO klasa kvaliteta komprimovanog vazduha zadovoljava koju aplikaciju?

ISO standard 8573-1:2010 definiše maksimalni dozvoljeni nivo čestica, vode i ulja u komprimovanom vazduhu za različite aplikacije. Standard sardži jasne smernice kako za opšte, tako i za specifične oblasti primene.

 

Proverite na našem sajtu koji kvalitet komprimovanog vazduha je odgovarajući za vašu aplikaciju i uz pomoć online alata odmah pronađite odgovarjuću servisnu jedinicu.

 

Priprema vazduha PDF brošura

 

 

MS serija servisnih jedinica

Servisne jedinice MS serije – idealno rešenje za pripremu komprimovanog vazduha

Jednostavnim kombinovanjem servisnih jedinica MS serije dobijate komprimovani vazduh precizno definisanog kvaliteta koji je tačno u skladu sa zahtevima vaše aplikacije. Festo MS servisne jedinice vam omogućavaju da smanjite koncentraciju čestica, vode i ulja na dozvoljeni nivo ili nivo koji se preporučuje.

 

Predlažemo vam da iskoristite prednosti naših unapred konfigurisanih kombinacija MS servisnih jedinica  koje su već sklopljene, testirane i spremne za isporuku. Time ostvarujete smanjenje troškova uz povećanu pouzdanost procesa.

 

Opširnije o MS seriji servisnih jedinica

 Modul za energetsku efikasnost MSE6-E2M

Modul za energetsku efikasnost MSE6-E2M – ušteda energije u pneumatskim sistemima nikada nije bila jednostavnija!

Inteligentni modul za energetsku efikasnost MSE6-E2M potuno automatski prati i reguliše snabdevanje komprimovanim vazduhom, kako u novim, tako i u postojećim sistemima. Ključne prednosti:

 

  • Automatsko isključivanje snabdevanja komprimovanim vazduhom u “standby” modu
  • Detekcija i signalizacija curenja u sistemu
  • Online praćenje podataka o procesu

 

Štaviše, ovaj modul pored navedenih prednosti, takođe smanjuje troškove ugradnje jer u sebi objedinjuje “shut-off” ventil, protokomer, senzor pritiska i PROFIBUS priključak. 

 

Modul za energetsku efikasnost MSE6-E2M

Sigurnosni ventili

Sigurnosni ventili MS..-SV-.. – zaštita ljudi i mašina!

Sigurnosni ventili MS..-SV-.. su efikasna zaštita za vaše aplikacije. Mogu se primeniti kao zasebne komponente ili u sklopu standardne konfiguracije MS servisne jedinice.

 

U slučaju incidenta, sigurnosni ventili obezbeđuju da svi kritični delovi instalacije budu u najkraćem mogućem roku rasterećeni od pritiska.

 

Sigurnosni ventili MS..-SV-.. su namenjeni aplikacijama koje zahtevaju sigurnosni nivo “e” i niži.

 

Saznajte više o sigurnosnim ventilima MS..-SV-..

 

O nama

Festo je vodeći svetski proizvodjač pneumatskih i elektronskih komponenata i sistema namenjenih automatizaciji proizvodnih procesa.

Detaljnije

 

Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

Festo Srbija
Omladinskih brigada 90v
(poslovni centar Airport City)
11070 Novi Beograd, Srbija
+381 11 7853 900
info@festo.rs
FestoSrbija na Facebook-u