Festo AirMail - Septembar 2015

Idealna kombinacija elektrike i pneumatike

Poštovanje,

 

Zašto nas vrhunski sportisti uvek fasciniraju svojom sposobnošću da pokažu najviše onda kada je to najpotrebnije? Kada oni to rade, sve izgleda tako jednostavno. Razlog leži u činjenici da zahvaljujući treningu i uvežbanosti oni sve rade automatski.

 

Kada već pričamo o automatizaciji, postoje mnoge sličnosti između fizičke i mentalne spremnosti vrhunskih sportista i Festo "fit" rešenja za automatizaciju. Ova rešenja vam pomažu da ostvarite svoje ciljeve, bez obzira koliko ambiciozni oni bili.


Radoznali ste da ih upoznate? Nadamo se da ćete uživati u septembarskom izdanju Festo "fit" vesti.

 

 

Osnove servo pogona

U FOKUSU: Novi stručni kurs
OSNOVE ELEKTROMOTORNIH SERVO POGONA

Servo pogoni imaju sve veću primenu u industriji, i zbog toga su mnogi inženjeri i tehničari često suočeni s novom i složenom tehnologijom. Od njih se očekuje puštanje u pogon takvih sistema kao i njihovo održavanje. Novi stručni kurs iz oblasti servo pogona vam obezbeđuje teorijska i praktična znanja neophodna za njihovu uspešnu primenu u svakodnevnom radu.

 

Opširnije o programu obuke i uslovima prijavljivanja

 

 

Online katalog na srpskom jeziku

NOVO: Online Katalog proizvoda OD SADA I NA SRPSKOM JEZIKU

Na našem sajtu www.festo.rs u kategoriji "Products" od sada možete naći kompletan asortiman Festo proizvoda na srpskom jeziku.
Pored detaljnih specifikacija i tehničkih informacija, iz kataloga možete preuzeti CAD modele komponenti koje želite da koristite u svojim projektima. Takođe, svaki proizvod poseduje jedinstvenu šifru za naručivanje koja vam olakšava i ubrzava proces naručivanja i nabavke svih neophodnih komponenti.
Pogledajte novi Festo katalog proizvoda na srpskom jeziku

 

 

Festo Automation Concepts

IDEALNA KOMBINACIJA PNEUMATIKE I ELEKTRIKE.
Od pojedinačnih komponenti do kompletnih upravljačkih sistema.

Festo poseduje kompletnu ponudu različitih rešenja za automatizaciju. Iskoristite prednosti tako velike ponude koja obuhvata sve - od prilagodljivih i pouzdanih komponenti koje obezbeđuju "dobru kondiciju" vaše mašine, preko rešenja koja povećavaju izdržljivost i performanse, pa sve do ventilskih ostrva za kontrolu i upravljanje.

 

Samo namenski prilagođen "fitnes plan" za svaku mašinu će vam obezbediti da ostvarite i najzahtevnije ciljeve - korak po korak.

  • Operativni nivo: Industry 4.0 - komunikacija sve do Festo ventilskih ostrva preko OPC UA protokola.
  • Upravljački nivo: CODESYS V3 - za centralizovanu kontrolu u okviru kontrolnih kabineta ili decentralizovanu kontrolu u polju preko IP65.
  • Izvršni nivo: decentralizovana instalacija, funkcionalna integracija, rešenja za upravljanje pogonima i kontrolu kretanja.

 

Detaljnije

 

 

 

Festo ELGA

NEPOBEDIVA KOMBINACIJA: Električna osa ELGA i električni cilindar ESBF

Postizanje i održavanje dobre kondicije podrazumeva optimalan balans između fleksibilnosti, snage i izdržljivosti. To je upravo ono što se postiže kombinacijom Festo električne ose ELGA i električnog cilindra ESBF.

 

  • Električna osa ELGA: snaga uz visoku dinamiku kretanja - od sada i sa pojačanom zaštitom od eksternih uticaja iz radne sredine.
  • Električni cilindar ESBF: precizno, brzo i snažno pozicioniranje

 

 


Opširnije o ELGA električnoj osi!
Opširnije o ESBF električnom cilindru!

 

 

Optimised motion series

"Optimised Motion Series": Paket za optimalne performanse

Minimalno ulaganje za maksimalan uspeh: sklekovi su laki kada svaki mišić perfektno obavlja svoj posao. Festo "Optimised Motion Series" obezbeđuje da svaka komponenta idealno obavlja svoju ulogu - on se jednostavno konfiguriše, obezbeđuje idealnu saradnju komponenti a puštanje u rad je još brže. Drugim rečima, to je rešenje koje pozicioniranje čini jednostavnijim nego ikada.

  • ELGR osa sa zupčastim kaišem: jednostavno i veoma ekonomično rešenje
  • Električni cilindar EPCO: jednostavno i dinamično pozicioniranje

 

Saznajte više o "Optimised Motion Series"

 

 

CPX

CPX platforma za automatizaciju: sada govori još više jezika

Stav na rukama je izuzetno zahtevna vežba. Održavanje tela u idealnom balansu zahteva veliku mentalnu snagu i punu kontrolu nad mišićima. Naš CPX čini upravljanje kompleksnim sistemima jednostavnim poput dečije igre.

 

Samo jedna fildbus veza dovoljna je za kontrolu čitavog pneumatskog lanca upravljanja. Integrisani moduli za upravljanje kretanjem obezbeđuju i električno i servopneumatsko pozicioniranje. Uz CPX, za vašu aplikaciju ni "stav na rukama" neće biti prevelik izazov:

  • CPX platforma za automatizaciju: maksimalna modularnost i upravljanje uz univerzalnu komunikaciju

 

Opširnije o konceptima upravljanja

 

Kompaktno pokretno postolje

Kompaktni 2D portal EXCM
Maksimalna funkcionalnost kada je svaki milimetar bitan

Maksimalna pokretljivost u skučenom prostoru je moguća samo ukoliko su mozak i telo u savršenom skladu. Festo kompaktni 2D portal EXCM je idealan primer za to.

 

U njemu su objedinjena dobra pokretljivost i ekstremno kompaktan dizajn. Koncept paralelnog kinematskog pogona obezbeđuje male pokretne mase dok su pogon i upravljački modul unapred podešeni za jednostavno puštanje u rad.

 

Ovo standardizovano rešenje dolazi u dve veličine:

  • EXCM-10: maksimalne performanse i u veoma skučenom prostoru
  • EXCM-30: jednostavno kompaktno pozicioniranje

 

Saznajte više o kompaktnom 2D portalu EXCM

 

 

Why Festo?

MNOGO JE DOBRIH RAZLOGA ZA SARADNJU SA NAMA

Festo je partner industrije. Kroz višedecenijsku saradnju sa vodećim svetskim proizvođačima stekli smo ogromno iskustvo i razvili veliki broj proizvoda i usluga koje nije lako predstaviti na jednom mestu. Zato smo napravili prezentaciju koja je poslednja reč internet tehnologije a koja će vam omogućiti da zavirite u sve oblasti Festo sveta. Pa, pronađite svoj put.

 

Pogledajte prezentaciju

 

 

 

O nama

Festo je vodeći svetski proizvodjač pneumatskih i elektronskih komponenata i sistema namenjenih automatizaciji proizvodnih procesa.

Detaljnije

 

Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

Festo Srbija
Omladinskih brigada 90v
(poslovni centar Airport City)
11070 Novi Beograd, Srbija
+381 11 7853 900
info@festo.rs
FestoSrbija na Facebook-u