Kompanija Festo promoviše nove tehnologije u obrazovanju

Kompanija Festo promoviše

Kompanija Festo u saradnji sa Gradom Beogradom organizovala je prezentaciju Tec2Screen® u sredu 18. januara 2016. godine u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu u cilju promovisanja novih tehnologija u obrazovanju na polju tehničke edukacije.

 

Kompanija Festo kao vodeći svetski proizvođač opreme za industrijsku i procesnu automatizaciju i lider u oblasti profesionalne obuke u industriji je u saradnji sa Gradom Beogradom organizovala Tec2Screen prezentaciju u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, kojoj su prisustvovali i Ministar obrazovanja gospodin Šarčević i više od 50 predstavnika osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, profesora, kao i privrednika spremnih da podrže nove trendove u obrazovanju. Cilj prezentacije je da promoviše najnovije svetske trendove i tehnologije u obrazovanju koje pomažu da se na efikasan i kvalitetan način edukuje što veći broj stručnjaka spremnih za rad u realnom industrijskom okruženju.

Festo Ministar Šarčević

Ministar Šarčević je istakao da inženjeri sada treba da budu nosioci razvoja privrede i objasnio da se zbog toga radi na proširenju prostora Elektrotehničkog i Matematičkog fakulteta u Beogradu, kao i tehnoloških fakulteta u Novom Sadu i Nišu. Takođe, naveo je i da će u edukaciji biti korišćena iskustva svih partnerskih zemalja, pre svega, Nemačke i Švajcarske.

 

Direktor kompanije "Festo" za Srbiju Ivan Zekavica rekao je da ta kompanija prati potrebe industrije i da je svesna činjenice da nema dovoljno kompetentnih kadrova, kao i firmi koje bi učenicima ponudile mogućnost dualnog obrazovanja. Upravo zbog toga, kako je istakao, sada je trenutak za investiranje u dualno obrazovanje.

Festo Tec2Screen

Tec2Screen® - Connected learning – spoj virtuelnog i realnog sveta
Tec2Screen®  je mobilni sistem patentiran od strane kompanije Festo Didactic koji sadrži interaktivni i “user-friendly” softver za učenje i koji pomera granicu i postavlja novu dimenziju u takozvanom Connected learning scenariju učenja u kome se spajaju virtuelni i realni svet i brišu granice između teorije i prakse. Tec2Screen® je uređaj za sve: učenje, merenje, upravljanje u otvorenoj i zatvorenoj petlji, simulaciju, programiranje i može se koristiti svuda i u svakom trenutku. Tec2Screen® čini da kompleksne tehnologije postanu lako razumljive. Bilo da se radi o elektrotehnici, pneumatici, hidraulici, mehatroničkim sistemima ili mnogim drugim tehnologijama – sa ovim mobilnim prijateljem se lako kreira veza između digitalnih sadržaja i praktičnih vežbi, a time se omogućava efikasno sprovođenje praktičnog dela nastave u tehničkom obrazovanju.

 

Detaljnije o Tec2Screen®

Didaktički centar u Naučno tehnološkom parku u Beogradu

Didaktički centar u Naučno tehnološkom parku u Beogradu
Tokom 2016.godine u Naučno tehnološkom parku u Beogradu je počeo sa radom Festo Didaktički centar u kome se sprovode sertifikovane Festo obuke za tehnička lica iz proizvodnih kompanija. Edukativni centar je namenjen i za edukaciju nastavnog kadra iz srednjih škola i fakulteta, kao i učenika srednjih tehničkih škola i studenata tehničkih fakulteta. Centar je dizajniran da ispuni internacionalne standarde za proizvodna postrojenja i laboratorije. Centar može biti korišćen kao trening centar za pripravnike koji mogu raditi sa instruktorima na vrhunskim Festo radnim stanicama koje simuliraju radno okruženje i odgovara njihovom nastavnom planu i programu.

 

Od početka rada za Festo Didaktički centar vlada veliko interesovanje u srpskoj industriji za seminarima i značajan broj tehničkih lica iz vodećih proizvodnih kompanija je pohađalo seminare.

 

Opširnije o Festo Didaktičkom centru

 

Festo Didaktički centar u Naučno tehnološkom parku u Beogradu
Festo Didaktički centar u Naučno tehnološkom parku u Beogradu
Touch2Screen
Festo Didaktički centar u Naučno tehnološkom parku u Beogradu
Festo Didaktički centar u Naučno tehnološkom parku u Beogradu

Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

Festo Srbija
Omladinskih brigada 90v
(poslovni centar Airport City)
11070 Novi Beograd, Srbija
+381 11 7853 900
info@festo.rs
FestoSrbija na Facebook-u