Takmičari "FIRST LEGO League" posetili Festo didaktički centar

First Lego League i Festo

Sredinom januara 2017. godine Festo Srbija je u svom didaktičkom centru u Beogradu ugostio učesnike "FIRST LEGO League" izazova.

 

Svake godine "FIRST LEGO League" zadaje izazov mališanima uzrasta od 9-16 godina a takmičenje se organizuje u preko 80 zemalja širom sveta. Cilj "FIRST LEGO League" je da decu ovog uzrasta inspiriše da razmišljaju kao naučnici i inženjeri i kroz projekte spoznaju svoje afinitete ka ovim zanimanjima.

 

Prethodnih godina teme su bile iz oblasti nanotehnologije, klimatskih promena, unapređenja kvaliteta života hendikepiranih osoba i transporta. Ove godine takmičenje je bilo na temu "Životinjski saveznici" a podrazumevalo je pripremu projekta, izradu funkcionalnog robota i razvoj osnovnih vrednosti lige: poštovanje pronalazaštva, timski duh i profesionalizam.

 

Kao kompanija koja deli pomenute vrednosti i veliku pažnju poklanja naučno istraživačkom radu i edukaciji, Festo je sa zadovoljstvom otvorio vrata svog modernog didaktičkog centra u Naučno tehnološkom parku u Beogradu za naše buduće naučnike i inženjere.

 

Vođa Festo didaktičkog programa dipl.ing. Nebojša Radosavljević, iskoristio je priliku da mališanima iz prve ruke pruži više informacija o inženjerskom pozivu i pokaže im kakve sve mogućnosti postoje za sticanje novih znanja i profesionalnog razvoja u okviru Festo didaktičkog centra.


Takođe im je predstavio i neke od čuvenih Festo bioničkih projekata koji su deci bili dodatna motivacija za aktivno učešće u izazovu. Nadamo se da će se pokazani entuzijazam i inovativnost učesnika, dalje razvijati tokom njihovog odrastanja, jer sa pokazanim sposobnostima i veštinama, uz njih nas očekuje svetla budućnost.

Životinjski saveznici
Nebojša Radosavljević
Festo didaktika
NTP - Naučno tehnološki park

Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

Festo Srbija
Omladinskih brigada 90v
(poslovni centar Airport City)
11070 Novi Beograd, Srbija
+381 11 7853 900
info@festo.rs
FestoSrbija na Facebook-u