Upprätthållande av Festo support och leveranser under Coronavirus pandemin

Festo Corona

Vi följer noggrant utvecklingen med avseende på Coronavirus (COVID-19). Hälsan hos Festos anställda, kunder och partners är vårt största bekymmer. Vi fortsätter att följa den svenska regeringens råd, och kommer att tillse att alla nödvändiga åtgärder vidtas.

Förutom att skydda våra intressenter har vi utarbetat planer för kontinuitet i verksamheten för att säkerställa att de produkter, tjänster och support som våra kunder är beroende av förblir tillgängliga under hela denna utmanande period.

Vanliga frågar

Påverkas Festos leveranser av COVID-19?
Styrkan i vårt globala nätverk av produktionsanläggningar betyder att vi inte har haft störningar i våra leveranser på grund av viruset i Kina. Vi har oavbrutet tillgång till betydande lager i Europa och strävar mycket aktivt efter att minimera eventuella framtida effekter genom en koordinerad internationell strategi som stöds av lokala åtgärder.

Kommer jag fortfarande att kunna beställa produkter från Festo?
Vi har vidtagit åtgärder för att säkerställa att våra kundcenterteam fortfarande kan stödja kunderna även om omständigheterna förutsätter att de måste isolera sig eller arbeta hemifrån. Dessutom har Festo Online Shop underlättat när det gäller inköpslösningar online. Om du har ett konto hos Festo kan du se prisinformation, generera offerter och göra beställningar. Datum för leverans visas och leveranser kan spåras.

Kommer jag fortfarande att kunna få support från Festos säljare och teknisk support?
Många kunder har förståeligt vis begränsat antalet besökare till sina företag för att minimera risken att anställda blir smittade av Covid-19. Festo är också bekymrad över riskerna för våra anställda. För att kunderna ska få den support de behöver, ska de kontakta Festo kundcenter, teknisk support eller försäljningsingenjörer. Vi är alltid där för dig, även när du arbetar hemifrån - via telefon, e-mail eller virtuellt, till exempel via Skype. Det gör det möjligt för våra ingenjörer att genomföra röst- och videosamtal för att stödja kunderna samtidigt som de använder det stora utbudet av mjukvaror för support online.

Hur kan Festo annars stödja min verksamhet om kontakten blir svår?
Festo tillhandahåller ett brett utbud av online mjukvaror och tjänster för att göra det möjligt för kunderna att hitta information samt specificera och välja rätt produkter för deras behov.

På den här webbsidan har vi samlat användbar teknisk information för att hjälpa dig.

Uppdaterad 25.03.2020