31/03/2019

Op weg naar de gedigitaliseerde productenwereld

Op weg naar de gedigitaliseerde productenwereld

Sleutelklare oplossingen voor Internet of Things en Industrie 4.0 van Festo
Sleutelklare oplossingen voor Internet of Things en Industrie 4.0 van Festo

HoloLens,   mobiele telefonie, 3D-print of databril – wat in de blockbuster ‘Back to the   Future’ meer dan 30 jaar geleden nog de fantasie prikkelde is vandaag de dag   al realiteit. Digitalisering maakt het mogelijk. Als Industrie 4.0   automatiseert de digitalisering de moderne arbeidswereld en helpt de   installatie- en machinebouw te groeien tot grote hoogtes. Welke slimme   producten en oplossingen van Festo helpen u op weg naar deze nieuwe wereld?

 

“Wij begeleiden onze klanten bij alle stappen in de waardeketen met digitale oplossingen en ondersteunen zo hun individuele Digital Customer Journey”, benadrukt dr. Michael Hoffmeister, Executive Expert Digital Business bij Festo. Het bedrijf stelt een logisch opgebouwde software-infrastructuur beschikbaar en verlaagt daarmee de proceskosten van zijn klanten.

 

Voorbeelden hiervan zijn intelligente systeemoverkoepelende softwareoplossingen zoals de Handling Guide Online voor het snel plannen en bestellen van assystemen, de Festo Design Tool 3D online voor het combineren van individuele componenten tot pneumatische modules, de productkey voor de eenduidige identificatie van iedere component en het gebruik als digitale tweeling, evenals de op apps gebaseerde producten zoals de Festo Motion Terminal.

 

Condition-monitoring in de cloud met een druk op de knop

Met de IoT-gateway CPX-IOT effent Festo de weg naar een veilige cloudoplossing waarmee zowel machine- en installatiebouwers als eindklanten de effectiviteit van hun complete installatie aanzienlijk kunnen verhogen. De IoT-gateway CPX-IOT verbindt componenten en modules op veldniveau zoals het ventieleiland CPX/MPA, de energy-monitoring-module MSE6-E2M en handlingssystemen via de OPC-UA-interface met de Festo-cloud.

 

In de cloud kunnen gegevens worden verwerkt en bewaakt. Zo kunnen trendanalyses worden afgeleid en ‘early-warning-systemen’ en automatische meldingen voor bepaalde gebeurtenissen worden geconfigureerd. De IoT-gateway verbindt controllers met de cloud en zorgt voor de communicatie van relevante informatie in het vereiste format en op het gewenste tijdstip.

 

Met dashboards toestanden bewaken

De IoT-gateway CPX-IOT biedt de mogelijkheid om voor ieder Festo-element vooraf dasboards te configureren – met verdere individualisering. Het dashboard is een display in de webbrowser met diagrammen en stoplichtindicaties. Specifieke widgets, componenten op een gebruikersinterface, en diagrammen voor de energiebewaking, het preventieve onderhoud en performancecijfers voor het proces en voor de verhoging van de effectiviteit van de complete installatie bieden duidelijkheid: de condition-monitoring-oplossing verbetert de diagnose en het opsporen van storingsoorzaken, schept transparantie over het energieverbruik, levert overzichtelijke grafische informatie en stelt historische gegevens beschikbaar.

 

Digitaal onderhoudsmanagement

Met Smartenance behoort het tijdrovende preventieve installatieonderhoud tot het verleden: de software van Festo is de digitale onderhoudsmanager voor productieleiders en installatieoperators – te downloaden als app. Smartenance is het eerste zuiver digitale product van Festo. Deze kan als mobiele app in de App Stores van Apple en Google worden gedownload voor smartphones en tablets.

 

Het dashboard voor productieleiders wordt comfortabel opgeroepen in de webbrowser. Met Smartenance kunnen en klanten het installatieonderhoud inplannen, volgen en analyseren. Met een digitale onderhoudskalender wordt het onderhoud eenvoudiger, sneller en veiliger. De onderlinge controle van installatieoperators en productieleiders biedt meer veiligheid. Omwegen en afstemmingen komen te vervallen.

 

Slimme producten

Met de slimme digitale oplossingen bundelt de automatiseringsexpert Festo zijn uitgebreide knowhow over industriële toepassingen met de actuele ontwikkelingen in de informatietechniek, om onlineapplicaties voor de industriële praktijk in de automatisering te realiseren. In de digitale communicatie begeleidt Festo zijn klanten bij hun Digital Customer Journey. Deze digitale reis leidt klanten veilig en alomvattend door het portfolio van Festo: van de informatieverschaffing, configuratie, bestelling en levering tot aan de inbedrijfname en revisie of het technische scholingsaanbod van Festo Didactic.

 

www.festo.com/iot

Contact:

Christopher Haug

+49(711)347-4032
+49(711)34754-4032

Festo Media Service

 
 

Photos

Caption Download
CPX-IoT-Gateway Een veilige weg naar de Festo-cloud en de exclusieve toegang tot individuele digitalisering: de IoT-gateway CPX-IoT. (Foto: Festo AG & Co. KG)
Dr Michael Hoffmeister “Wij begeleiden onze klanten bij alle stappen in de waardeketen met digitale oplossingen en ondersteunen zo hun individuele Digital Customer Journey”, benadrukt dr. Michael Hoffmeister, Executive Expert Digital Business bij Festo. (Foto: Festo AG & Co. KG)
Dashboard CPX Tablet De IoT-gateway CPX-IOT biedt de mogelijkheid om voor ieder Festo-element vooraf dasboards te configureren – met verdere individualisering. Het dashboard is een display in de webbrowser met diagrammen en stoplichtindicaties. (Foto: Festo AG & Co. KG)
Smartenance Key Visual Met Smartenance behoort het tijdrovende preventieve installatieonderhoud tot het verleden. (Foto: Festo AG & Co. KG)
Smartenance PC Tablet Phone Met Smartenance behoort het tijdrovende preventieve installatieonderhoud tot het verleden. (Foto: Festo AG & Co. KG)