Festo Motion Terminal Szelepek

Az alkalmazással vezérelt szelep felépítése

1. szelepváltozat: egyetlen szelep több mint 50 egyedi alkatrészt helyettesít 

Számos termék, funkció és teljes megoldáscsomag használható ezzel az új szeleptechnológiával. Ennek előfeltétele: egy olyan szelepfelépítés, amelynek nagyobb szabadságfoka van a vezérlésben, valamint integrált adatgyűjtés és adatfeldolgozás egy kiber-fizikai rendszerhez. A szelepváltozatból eredő általános gazdasági előnyök mind a rendszergyártók, mind az üzemeltetők számára rendkívül jelentősek.

Szelepfelépítés
  1. Négy membrán-ülékes szelep: Az egyes ülékes szelepek egyedi vezérlése maximális rugalmasságot biztosít.
  2. Négy piezo pilotszelep: Az alacsony energiafelhasználású piezo szelepek pontosan és arányosan vezérlik a membrán-ülékes szelepeket.
  3. Szelepelektronika érzékelőkkel: Az integrált löket-, nyomás- és hőmérsékletérzékelők optimális vezérlést és átlátható állapotfelügyeletet biztosítanak.

Szeleptechnológia: hídáramkör

Szeleptechnológia hídáramkör

A Festo Motion Terminal szelepében lévő hídáramkör egy innovatív szeleprendszer, amely a pneumatikus szelepfunkciók alapelemein alapul.

  • Négy 2/2-utas szelep (membrán-ülékes szelepek) egy teljes hídba van kötve.
  • Mindegyik membrán-ülékes szelepet (szürke) két piezo szelep (kék) proporcionálisan elővezérli és szabályozza.
  • Érzékelők figyelik az egyes ülékes szelepek szelepemelését, illetve nyomásérzékelők ellenőrzik a nyomásokat 2. és 4. csatlakozásokon.

A négy elővezérlő patron (kék) ily módon összesen nyolc proporcionálisan szabályozható 2/2-utas szelepet alkot. Az integrált érzékelőknek és a független szellőztetés és légtelenítés lehetőségével rendelkező proporcionális szabályozásnak köszönhetően számos szokásos szelepfunkció és teljes rendszermegoldás lehetséges egyetlen szeleptechnológiával, pl. Soft-Stop (végállás-csillapítás kopásnak kitett lengéscsillapítók nélkül).