Festo Motion Terminal alkalmazások

Motion alkalmazások - Út a nagyobb termelékenység felé

Okos szoftvermegoldások a maximális rugalmassághoz 

Számos termék, funkció és komplett megoldáscsomag van integrálva a Festo Motion Terminalba. Egyetlen szeleptechnológia, egy nagy teljesítményű vezérlő és okos alkalmazások: ez a kombináció új korszak kezdetét jelenti a rugalmasság tekintetében.

Itt az alkalmazások jelentik a kulcsot a szelepterminálok szinte korlátlan funkcióintegrációjához. Ezen keresztül

  • csökken a rendszer komplexitása,
  • felgyorsulnak a gépipari folyamatok és
  • Ön rövidebb piaci bevezetési időket ér el.

Áramlásszabályozás

 

A sűrített levegő és a gázok áramlását max. 600 l/perc értékig digitálisan szabályozhatja – egyszerre több, egymástól független csatornán.Pontosabb adagoláshoz kombinálja egyszerűen a beépített érzékelőket külső átáramlás-érzékelőkkel. Ezzel energiát és költséges gázokat takaríthat meg.

Útszelep-funkciók

 

A funkciók kiosztása egyszerűen és kényelmesen történik a számítógépen vagy a gép vezérlésen keresztül. Bármikor és bármilyen gyakorisággal megváltoztathatja a standard útszelep-funkciókat, pl. 4/2, 4/3, 3/2 stb. Ez azt jelenti, hogy csupán egyetlen szelep biztosítja a szükséges rugalmasságot.

Proporcionális útszelep

 

Két proporcionális áramlásszabályozó egy szelepben - gazdaságos és kompakt megoldás.

Proporcionális nyomásszabályozás

 

Valósítson meg két egyedi és függetlenül szabályozható proporcionális nyomásszabályozást egyetlen szelepben! Rendkívül gazdaságos és kompakt megoldás.

Modellalapú proporcionális nyomásszabályozás

 

Kevesebb peremparaméter tárolásával a modellalapú vezérlésben ez az alkalmazás lehetővé teszi a külső érzékelők elhagyását. A monitoring modell csökkenti a programozási ráfordítást és a prediktív szabályozás révén nagyfokú szabályozási pontosságot biztosít.

Bemenő és távozó levegő vezérlése

 

Szeretné elkerülni az időigényes kézi beállításokat és elhagyni a külön fojtó-visszacsapó szelepeket?

A bemenő és távozó levegő vezérlés funkcióval kényelmesen, gyorsan és manipulációmentesen állíthatja be a sebességet egy gombnyomással. Ezáltal a változtatható mozgásfolyamatok különböző fojtószelep-beállításokkal programozhatók.

ECO-menet

Terhelésfüggő energiafogyasztás

Az "ECO-menet" alkalmazással a pneumatikus energiafogyasztás automatikusan a mozgáshoz ténylegesen szükséges szintre csökkenthető. Ezáltal a minimumra csökkenthető a pusztán mozgási feladatok energiafogyasztása, amelyeknél a véghelyzetben nincs szükség további erőre. Nézze meg egy fatömbhöz való tolószerkezet példáján, hogyan is működik ez.

Standard működés

Egy standard szelep 6 bar nyomással látja el a sűrítettlevegő-hálózatot. A mozgás végén a hajtáskamrában a mozgatott terheléstől függetlenül a teljes 6 bar tápnyomás létrejön - ez az animációban az alsó részen látható.

ECO-menet Festo Motion Terminallal: akár 70%-os energiamegtakarításhoz

A sűrítettlevegő-hálózat 6 bar nyomással látja el a Festo Motion Terminalt. A mozgási fázistól és a terheléstől függően a tényleges nyomást a hajtásban egy fojtott szellőző a mozgáshoz aktuálisan szükséges nyomásszintre csökkenti. Ez az animációban a felső részen látható.

  1. A mozgási fázis közben: terhelésfüggő nyomáskorlátozás fojtott szellőztetéssel fojtó-visszacsapó szelepek nélkül
  2. A mozgás végén: A sűrítettlevegő-ellátás kikapcsol. A hajtás működtetése terheléstől függően a minimálisan szükséges nyomással, pl. 4 barral történik. A nyomás nem emelkedik a tápnyomás szintjéig (6 bar), mint a szokásos üzemben.
  3. Terhelés nélküli visszatérő löket: Itt egy még alacsonyabb nyomásszintet használunk - a fogyasztás ismét automatikusan a terheléshez igazodik.

 

Megadott mozgatási idő

 

A ciklusidőt intuitív módon és könnyedén adhatja meg - mindenfajta beállítás nélkül. A rendszer maga alkalmazkodik, amíg a mért mozgatási idő megfelel a cél mozgatási időnek. Ily módon a berendezéseiben magasszintű folytonosságot és folyamatbiztonságot érhet el.

Választható nyomásszint (ECO)

 

Takarítson meg energiát több nyomásszint beállításával. Ön egyszerűen beállíthatja a kiválasztott mozgások nyomását a tetszőleges szintre. Ezen kívül a fojtásbeállításon keresztül a sebességet is szabályozhatja.

Soft Stop

 

Rövidítse le a ciklusidőket akár 70%-kal! A Soft Stop alkalmazással rendkívül dinamikus, ugyanakkor kíméletes mozgásokat valósíthat meg kopásnak kitett lengéscsillapítók nélkül. Az új SDAP érzékelőkkel együtt ez az alkalmazás csökkenti a karbantartási időket és növeli az alkalmazás élettartamát.

Szivárgás diagnosztika

 

A különálló diagnosztikai ciklusok révén egyedileg detektálhatja és lokalizálhatja a sűrítettlevegő-hálózat szivárgását. Az előzőleg meghatározott küszöbértékek révén pontos megelőző karbantartás lehetséges.

Pozicionálás

 

A henger szabadon pozicionálható a teljes munkamenet során a különböző munkadarabok csavarozásakor vagy előkészítésekor. Ön egyszerűen vezérelheti a henger mozgását a sebesség, gyorsulás és löket határértékek használatával. A határértékek megadásával a munkatartomány kíméletesen megközelíthető. Kiválasztott gyártási sorozatokhoz 300 mm löketig.