Zo haalt u de maximale kosten- en energiebesparing op uw aandrijving

​Voor sommige bewegingsfuncties heb je de keuze: Lucht of elektriciteit. Maar wat is de beste keuze? En welke overwegingen spelen een rol? Roy Bours en Koen Leeflang van Festo lichten een tip van de sluier op als we in deze keuze kijken naar besparen. Zowel kosten- als energiebesparing.

 

“Bij het maken van je keuze kijken we naar de energiekosten en naar de aanschafkosten. Pneumatische componenten zijn goedkoper in de aanschaf en bij servomotoren loopt de prijs exponentieel omhoog, naarmate je een zwaardere motor nodig hebt. Hoeveel kracht heb je nodig, hoe lang is je slaglengte, is een combinatie van lucht en elektriciteit wellicht een optie?” Roy legt uit dat zo’n zogenaamde hybride oplossing ook veel kan besparen. “Als je iets moet optillen en klemmen, is voor continue klemkracht geen extra energie nodig als je dat pneumatisch doet. Het hangt dus heel erg af van de applicatie, welke keuze je maakt.”

 

Festo levert zowel pneumatische als elektrische aandrijvingen en kan dus onafhankelijk advies geven voor de techniek. Koen ziet dat er vaak nog weinig bekend is over een omslagpunt. “Er zijn natuurlijk niet zoveel leveranciers die over beide oplossingen kunnen adviseren. En we horen nog regelmatig dat lucht een dure oplossing is, terwijl het voor bepaalde gevallen dus echt de goedkoopste oplossing kan zijn, zowel in de aanschaf als in het verbruik. Dat laatste wordt nu eenmaal steeds belangrijker, dus daar maken we ons ook echt hard voor.”

 

 

Grafiek van massa tegen prijs pneumatiek elektrische aandrijving

 

Energiebesparing met behulp van engineeringtool 

Festo heeft een engineeringtool waarmee de machinegegevens van de klant worden ingeladen en het hele proces wordt doorgerekend. De tool kan voor zowel lucht als elektrisch het energieverbruik van een oplossing bepalen. Roy: “We weten dan precies welke kracht waar geleverd moet worden. We kunnen zo heel precies, per functie, kiezen voor de meest efficiente oplossing. Daarmee voorkom je overdimensionering, én, ook niet onbelangrijk, we kunnen de levensduur, performance en cyclustijden garanderen!”

 

Als voorbeeld van de eerdergenoemde hybride oplossing noemt Roy een verticale liftapplicatie. “Naast de elektrische aandrijving hebben we een pneumatische cilinder geïnstalleerd. Die houdt een vaste druk aan als het systeem stilstaat, die gelijk is aan de massa van het systeem. Daardoor kan de elektrische aandrijving veel lichter gedimensioneerd worden.”


Voorkom overdimensionering 

Koen sluit aan, “Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren. Overal gaat een veiligheidsfactor op, en veiligheidsfactor op veiligheidsfactor en je hebt zo een enorme overdimensionering in je hele proces. We kunnen met onze tools snel een vergelijking maken. Waar een klant een rond 50 cilinder in gebruik heeft, zien we dan heel snel dat een rond 40 ook voldoende is. Het gaat om die bewustwording, dat er heel veel te halen valt op kosten en energiebesparing.” Roy: “We kijken eerst naar de functie en dan pas naar een product, want het gaat om de beste oplossing.”

Productmarketingmanager elektrische aandrijftechniek. Persluchtspecialist en Energieconsultant.

Roy Bours (links) is productmarketingmanager voor

elektrische aandrijftechniek 

 

Koen Leeflang (rechts) is persluchtspecialist en 

energieconsultant